Jump to content


Photo

Geen bericht bij starten opname.

OpenPli ET10k

  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 7 November 2016 - 10:54

De opname optie "Toon een bericht zodra de opname start" lijkt niet (meer) te werken. Zowel bij een image van 30/7 als bij een geheel up-to-date image krijg ik op mijn ET10K nooit een popup zodra een opname start, ongeacht of deze optie 'aan' of 'uit' staat.



Re: Geen bericht bij starten opname. #2 Bram55

  • Senior Member
  • 684 posts

+13
Neutral

Posted 7 November 2016 - 13:49

Bij deze image gaat alles goed.

 

https://drive.google...TRtZTQwb1U/view

 

met dank aan Gerard



Re: Geen bericht bij starten opname. #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,874 posts

+803
Excellent

Posted 7 November 2016 - 14:13

Mijn image is zeker te weten van na 30/7, en ik krijg die popup's gewoon.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Geen bericht bij starten opname. #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,929 posts

+195
Excellent

Posted 7 November 2016 - 14:27

Hoewel niet volledig up-to-date geeft mijn ET10000 ook de meldingen weer. Uiteraard mits geactiveerd in de setup.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Geen bericht bij starten opname. #5 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 7 November 2016 - 16:57

Vreemd, andere meldingen komen wel gewoon maar deze niet. Kan er een relatie zijn met een andere instelling?



Re: Geen bericht bij starten opname. #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,929 posts

+195
Excellent

Posted 7 November 2016 - 17:06

Vreemd, andere meldingen komen wel gewoon maar deze niet. Kan er een relatie zijn met een andere instelling?


Ik heb, zo uit mijn hoofd, geen idee of andere instellingen daar een rol in zou kunnen spelen.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Geen bericht bij starten opname. #7 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,550 posts

+30
Good

Posted 7 November 2016 - 21:28

Even getest maar het werkt gewoon.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Geen bericht bij starten opname. #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,981 posts

+256
Excellent

Posted 7 November 2016 - 23:23

En met de image van morgen werkt het ook... ;)
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Geen bericht bij starten opname. #9 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 8 November 2016 - 10:47

Met zo veel overtuigend bewijs moet het dus "iets" zijn in mijn machine. Vannacht ( ;) ) schoot me te binnen dat ik de ET10K eerst geflasht heb met de image van 30/7 zonder HDD en daarna de HDD ingebouwd. Dat werkte meteen dus daar heb ik verder op doorgebouwd en uiteindelijk up-to-date gebracht. Wellicht is door het installeren in omgekeerde volgorde ergens een bitje omgevallen.

 

Vanmorgen een verse flash gedaan met de image van 7/11 zonder backup te restoren, alles handmatig weer ingesteld en voilà: het werkt.



Re: Geen bericht bij starten opname. #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,981 posts

+256
Excellent

Posted 8 November 2016 - 11:34

Mooi dat het weer werkt, en bedankt voor de terugkoppeling.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Geen bericht bij starten opname. #11 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 13 November 2016 - 09:42

Na een nieuwe vergeefse poging om m'n RTL2832 USB DVB-T tuner aan de praat te krijgen (er staan nieuwe drivers in de feed) blijft het bericht bij het starten van een opname weer achterwege. Kennelijk wordt het probleem veroorzaakt door de drivers voor deze tuner. Zelfs het de-installeren van de drivers helpt niet, de backup terugflashen wel. 



Re: Geen bericht bij starten opname. #12 Bram55

  • Senior Member
  • 684 posts

+13
Neutral

Posted 13 November 2016 - 09:51

Ik heb ook al ergens gelezen dat gebruik van usb tuners niet erg lekker werkt. Koop een simpel tunertje en maak daar een fallback van. Dat werkt wel goed.



Re: Geen bericht bij starten opname. #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,968 posts

+523
Excellent

Posted 13 November 2016 - 09:55

Die afhandelijng van die popup is helemaal in python geregeld...,die kan niet zomaar wegblijven door een usb tuner driver.. Start de opname dan wel? Welke plugins staan erop?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Geen bericht bij starten opname. #14 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 13 November 2016 - 10:59

De opname start prima, het is alleen het bericht wat wegblijft. Ik heb wel de indruk dat met de driver nogal wat onnodige zaken mee worden geïnstalleerd. Ik installeer die overigens 'gewoon' vanuit menu-applicaties-downloaden-drivers- dvb-usb-rtl2832 (1.0-r0.5) en dat vliegt nogal snel over het scherm.

 

Plugins:audiosync, autobackup,autotimer,backupsuite,epgimport,foreca,mediascanner,mediaspeler,new xtrend HbbTV,OpenOpera,Openwebif,rss reader,slideshow,softwarebeheer, biterateviewer,system tools.

 

Die plugins staan er nu ook op en zonder problemen. Die komen pas na het installeren van de driver(s).

Nu is het uitblijven van de melding een relatief klein probleem, maar ik vraag me af wat er nog meer ongemerkt omvalt.



Re: Geen bericht bij starten opname. #15 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,968 posts

+523
Excellent

Posted 13 November 2016 - 12:17

Ik zou zeggen start enigma2 eens op in de console... (init 4, enigma2) en log wat er gebeurt...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Geen bericht bij starten opname. #16 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 13 November 2016 - 14:12

Op welk moment wil je dat ik log?

Bij het installeren van de drivers of als een opname start zonder bericht?



Re: Geen bericht bij starten opname. #17 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,968 posts

+523
Excellent

Posted 13 November 2016 - 14:14

Dat tweede

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Geen bericht bij starten opname. #18 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,414 posts

+22
Neutral

Posted 14 November 2016 - 11:06

Je hebt gelijk, het is niet de usb driver.

Gisteravond tijdens TV kijken zijn in totaal 4 timer opnames gestart en geen enkele melding op het scherm, maar dat is geen geschikt moment om te loggen.

Vanmorgen testen: alles werkt naar behoren. De opnames van gisteravond waren via autotimer gegenereerd, dus nieuwe opnames via autotimer ingepland en ook dat werkt. Ik krijg het niet meer gereproduceerd. :(

 

Het enige verschil is dat de timers al ca. een week geleden zijn gemaakt door autotimer. Mocht daar de oorzaak zitten, dan loopt het er vanzelf uit, maar ik kan me er niks bij voorstellen. :wacko:



Re: Geen bericht bij starten opname. #19 littlesat

  • PLi® Core member
  • 48,968 posts

+523
Excellent

Posted 14 November 2016 - 11:09

Zou in Autotimer een stealth optie zitten voor deze popup???


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Geen bericht bij starten opname. #20 Bram55

  • Senior Member
  • 684 posts

+13
Neutral

Posted 14 November 2016 - 11:31

Misschien een domme opmerking maar zijn die autimers nog van voordat de klok werd verzet??







1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users