Jump to content


Photo

Exotische EPG

DM7025

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 rodajo

  • Member
  • 15 posts

0
Neutral

Posted 18 December 2007 - 18:16

Dag,
Naar mijn gevoel is een grote tekortkoming van de 7025 de weergave van provider gebonden EPG.
Hier ontvang ik twee belangrijke providers, de eerste is CanalSat Horizon (006E), die zoals de naam het zegt deel uitmaakt van de canal + stal, en de tweede is DSTV, beter bekend onder de naam multichoice, Zuid Afrika.

CanalSat Horizon zendt epg data uit voor een zevental dagen, maar die is enkel te ontvangen op hun eigen decoders. Op de dream verschijnt er geen epg, zelfs geen now-next.
DSTV heeft ook epg voor een goede week, die ook enkel te ontvangen is op hun eigen decoders. Wel ontvangt de dreambox 7025 hier de now-next gegevens.

Kan de weergave van de EPG in de toekomst geparametreerd worden, zodat deze niet-standaard epg ook weergegeven wordt ? Of is dit onbegonnen werk omdat de parameters te ver uiteen liggen ?

Vriendelijk dank

Re: Exotische EPG #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,681 posts

+1,740
Excellent

Posted 18 December 2007 - 21:10

Probleem is hier niet parameterisatie, maar het feit dat, zoals je zelf al schrijft, ze een eigen EPG uitzenden, die niet de DVB standaarden volgt. Vaak is die data dan ook nog eens gecomprimeerd en gecodeerd.

Iemand zal dus de moeite moeten doen om de boel te reverse-engineren, en uit te vlooien hoe die EPG weer leesbaar te maken.

Voor zover ik weet is dit tot nu nog maar voor 1 systeem gebeurd, de MediaHighway decoders. En daarvoor vind je dan ook een setting in een PLi image. Canal + in Europa gebruikt dit systeem, dus wie weet CanalSat Horizon ook? Staat deze setting aan?

Er is echter een nieuwe version (MediaHighway Advanced) voor pay-per-view en PVR settop boxen. Deze is voor zover ik weet nog niet beschikbaar.

Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Exotische EPG #3 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 18 December 2007 - 21:43

behalve MHW hebben we ook de routines voor Huffman gecodeerde epg.
Maar deze zijn vooralsnog niet in de enigma2 geintegreerd.



Also tagged with one or more of these keywords: DM7025

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users