Jump to content


Photo

Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem


  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1 Dimmie

  • Senior Member
  • 2,135 posts

+25
Good

Posted 11 January 2017 - 03:43

Zojuist achter het volgende gekomen:

 

Op Xtrend 10000

 

Nieuwste PLI + oscam uit applicatiemenu van PLI.

 

1 kanaal opnemen en dan andere kanalen kijken > op gegeven moment stopt het kanaal wat je kijkt af en toe om vervolgens na een paar minuten weer verder te gaan.

 

 

Oudere PLI + oudere oscam (backup) > probleem weg

 

 

Geen idee sinds welke versie dit speelt ? Maar leek me belangrijk genoeg om melding van te maken.

 

 

Wat ook opvalt is dat er met de backup veel sneller gezapt kan worden. Config van oscam zelf is zowel bij verse installatie als bij backup installatie identiek.


Edited by Dimmie, 11 January 2017 - 03:44.


Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,726 posts

+354
Excellent

Posted 11 January 2017 - 06:57

En wat doet een oudere pli met de laatste oscam?
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #3 johan_me

  • Senior Member
  • 64 posts

0
Neutral

Posted 11 January 2017 - 09:23

https://forums.openp...en/#entry646692

 

Ik heb hetzelfde problem zoals in de link hierboven staat beschreven....


ET10000, 4x DVB-S2, ET4000 client, Reelbox AVG 3x DVB-S2, 1x DVB-T.
Visiosat G3+ (28.2E-23.5E-19.2E-13E) 4x ALPS quad 0,2db.


Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,726 posts

+354
Excellent

Posted 11 January 2017 - 11:23

https://forums.openp...en/#entry646692

 

Ik heb hetzelfde problem zoals in de link hierboven staat beschreven....

Dat snap ik Johan :) alleen zou ik graag willen achterhalen of het iets in enigma2 is of dat het uit oscam komt, ik heb er zelf namelijk nog geen last van gehad op een ET8000, HD2400, VuDuo2, VuSolo4k, VuUno4k, of HD51.

Het kan dus zijn dat het een ET10k gerelateerd iets is.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #5 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,455 posts

+1,276
Excellent

Posted 11 January 2017 - 12:39

Wat moet ik doen om dit te verifieren? Een paar opnames starten over verschillende tuners, en kijken of er dan hickups in live beeld zijn?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #6 johan_me

  • Senior Member
  • 64 posts

0
Neutral

Posted 11 January 2017 - 14:24

bijvoorbeeld vanmorgen, ET10000 start op met zwart scherm op NPO1HD, en na de opdracht softcam restart, heb ik weer beeld ....

Is er iets in de logfile dat misschien hier een licht op kan schijnen?

Waar staat die log file trouwens?


ET10000, 4x DVB-S2, ET4000 client, Reelbox AVG 3x DVB-S2, 1x DVB-T.
Visiosat G3+ (28.2E-23.5E-19.2E-13E) 4x ALPS quad 0,2db.


Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #7 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,455 posts

+1,276
Excellent

Posted 11 January 2017 - 15:04

In memory volgens mij. Ik kijk er naar via de Oscamstatus plugin, of via de Oscam web interface.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,690 posts

+534
Excellent

Posted 11 January 2017 - 17:45

Twee zenders tegelijk kan op een et10k heel simpel door de PiP te starten ;)

 

En nee, ik heb er dus ook geen last van (Solo4k).


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #9 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,455 posts

+1,276
Excellent

Posted 11 January 2017 - 17:57

Had ff een ander probleem hier: mijn 10K stond zo vast als een huis na een uur of 4 continue streamen (box zelf in standby), dus ik ben er nog niet aan toegekomen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #10 Dimmie

  • Senior Member
  • 2,135 posts

+25
Good

Posted 11 January 2017 - 18:37

Xtrend ET10000

 

Oude PLI + oude oscam > geen probleem

Oude PLI + nieuwe oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + oude oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + nieuwe oscam > probleem

 

DM8000 Met alle tuners:

 

Oude PLI + oude oscam > geen probleem

Oude PLI + nieuwe oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + oude oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + nieuwe oscam > probleem

 

Tot zover de test



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,690 posts

+534
Excellent

Posted 11 January 2017 - 19:01

Klinkt als dat de log van Oscam erbij gehaald zal moeten worden. De vraag is nu of dat Oscam stopt met z'n werk doen, of dat de codewords niet meer in de descrambler terechtkomen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #12 HPPli

  • Senior Member
  • 1,727 posts

+33
Good

Posted 11 January 2017 - 20:25

Xtrend ET10000

 

Oude PLI + oude oscam > geen probleem

Oude PLI + nieuwe oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + oude oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + nieuwe oscam > probleem

 

DM8000 Met alle tuners:

 

Oude PLI + oude oscam > geen probleem

Oude PLI + nieuwe oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + oude oscam > geen probleem

Nieuwe PLI + nieuwe oscam > probleem

 

Tot zover de test

@Dimmie: Je deed toch aan eigen (cross ?) compilatie van oscam uit de trunk ?

Dus, omschrijving van of over benoeming van "nieuwe" oscam klinkt dan minder betrouwbaar.

 

Hier geen problemen met Openpli van vandaag waarin/met Oscam r11326

Wel zag ik een melding op streamboard "Add full support for multiport supported by Cs378x .......... " af r11325.



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #13 Dimmie

  • Senior Member
  • 2,135 posts

+25
Good

Posted 11 January 2017 - 20:29

Ja ik kan die oscam ook zelf compileren als dat moet, maar wat ik bedoel met "nieuw" in dit geval is gewoon de oscam van de feed van PLI (dus die er standaard bij zit).

 

Dat is inderdaad wel een goed idee trouwens, ik zal eens een nieuwe compileren en kijken of dan het probleem weg is.



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #14 jbnl

  • Senior Member
  • 278 posts

+8
Neutral

Posted 11 January 2017 - 21:03

Ik heb hier een ET9000 en daar loopt ook soms oscam vast, oscam herstarten en dan loopt het weer prima.

Het is erg random.

Ik zal proberen om een log te achterhalen als het fout gaat.



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #15 Dimmie

  • Senior Member
  • 2,135 posts

+25
Good

Posted 12 January 2017 - 01:58

Ondertussen laatste OpenPLI en zelf de nieuwste oscam gecompiled en tot nu toe het probleem niet meer gezien, maar om niet te voorbarig conclusies te trekken kijk ik het nog even aan.



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #16 HPPli

  • Senior Member
  • 1,727 posts

+33
Good

Posted 12 January 2017 - 02:15

Waarop staat je pmt_mode op 0 of 6 ? En over welke revisie van de Oscam binary spreek je ?
Vanavond heeft de dvbapi specialist en Oscam developer juist een aanpassing gemaakt.

Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #17 Dimmie

  • Senior Member
  • 2,135 posts

+25
Good

Posted 12 January 2017 - 03:20

Er staat nu 11327 op.



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #18 HPPli

  • Senior Member
  • 1,727 posts

+33
Good

Posted 12 January 2017 - 03:47

Jammer, dat je niet r11329 hebt kunnen compileren. Juist in of met deze versie zijn er belangrijke verbeteringen in de dvbapi modules van Oscam. Hier werkt het gedurende een aantal uren prima met 4K STB's en Mipsel STB's.

Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #19 Dimmie

  • Senior Member
  • 2,135 posts

+25
Good

Posted 12 January 2017 - 03:49

Ik zal hem zo ff compileren die nieuwste. 11329 is pas erop gezet nadat ik al aan het testen was.



Re: Xtrend 10000 mulltituner + oscam probleem #20 Bram55

  • Senior Member
  • 833 posts

+13
Neutral

Posted 12 January 2017 - 08:50

Wow, ik heb het idee dat die HPPli wél weet waar die mee bezig is. Misschien voor de techneuten een idee om die binnen te hengelen?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users