Jump to content


Photo

EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door


  • Please log in to reply
62 replies to this topic

#1 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 5 February 2017 - 23:06

Heb BBC 1 London + 2 Eng + 4 van transponder 10773 H in de zenderlijst gezet. Nu krijg ik echter geen volledige EPG meer van 1 + 2. Ook niet na herstart stb. Bijgevoegd ook 2 epg instellingen, beide instellingen helpen niet om volledig epg voor 1 + 2 te krijgen. What's the matter?

 

 

Attached File  EPG gaten.PNG   238.01KB   9 downloads

 

 

Attached File  EPG instel.PNG   49.17KB   7 downloads

 

 

Attached File  EPG instel-2.PNG   59.92KB   6 downloads


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,033 posts

+1,255
Excellent

Posted 5 February 2017 - 23:22

Niet lang genoeg gewacht? De Freesat EPG bevat veel data, het kan dus lang duren voordat alles binnen is?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #3 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 6 February 2017 - 00:05

Ie staat al een dik uur aan, geen verandering. Helpt het als ik alle hokjes met JA beantwoord? Of moet je voor die anderen een abonnement/card hebben?


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #4 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 6 February 2017 - 07:33

Ik krijg bij de BBC Two HD ook niet meer binnen dan now en next (in het gunstigste geval!) en dan maakt het ook niet uit hoe lang ik daar op blijf staan

Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #5 Jean Behra

  • Senior Member
  • 27 posts

+1
Neutral

Posted 6 February 2017 - 08:22

Je hebt een HD-Ontvanger (Edision Mega) en je neemt de SD-varianten van de BBC in je kanalenlijst op ?


Mijn FTA ontvangers: Mutant HD2400-Xtrend ET8000-Zgemma H2H allen met Openpli 4.0. Mijn schotels: Triax 64 & 78 beide met Triple LNB.  Ook nog Amino A150 (Tele2 iptv light abo, ik kijk graag wielrennen via Sporza)) Satlink WS-6980 


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #6 linux&os2

  • Senior Member
  • 80 posts

+2
Neutral

Posted 6 February 2017 - 08:23

Hi,

 

Bij mij hebben BBC1 HD, BBC2 HD, BBC4 HD,CHANNEL4 HD en ITV HD: EPG voor ongeveer 1 week. EPGRefresh is geïnstalleerd en aktief.


Vu+ Duo2, OpenPLi 4.0, Triax 90cm rotor, Triax 80cm Triple Quad TV Vlaanderen LNB 19.2E 23.5E 28.2E, Sony KDL42W805a met ingebouwde Sattuner, Bose V35 surround.


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #7 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,033 posts

+1,255
Excellent

Posted 6 February 2017 - 16:30

Ik gebruik zelf de Freesat EPG niet, dus ik kan verder geen commentaar leveren.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,671 posts

+533
Excellent

Posted 6 February 2017 - 17:59

Ik hoor inderdaad nogal eens dat de Freesat EPG niet echt snel binnenkomt. En ook dat het sneller of langzamer binnenkomt afhankelijk van de transponder. Dus, iemand die de op dit moment snelste EPG transponder voor Freesat weet, ik houd me aanbevolen!


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #9 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 6 February 2017 - 21:08

Je hebt een HD-Ontvanger (Edision Mega) en je neemt de SD-varianten van de BBC in je kanalenlijst op ?

Lijkt me logies als je een sd tv hebt. ;)

 

Als je enkel fta ontvangt is dan alleen freesat de aangewezen epg bron?


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #10 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,033 posts

+1,255
Excellent

Posted 6 February 2017 - 21:26

Ja.

 

Of je moet de EPG van Rytec willen importeren (met het risico op afwijkingen).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #11 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 6 February 2017 - 21:42

Vreemd genoeg krijg ik van de bbc enkel epg info over FOUR. BBc 1 + 2 blijven leeg. Tot nu toe nooit problemen mee gehad.

 

Begrijp dat de epg automaties laad en dat je zelfs geen tijdstip daarvoor hoeft op te geven. Zou het aan de image versie van afgelopen donderdag kunnen liggen? Las dat er problemen waren maar weet niet of die versie al betroffen was.


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #12 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,033 posts

+1,255
Excellent

Posted 6 February 2017 - 21:57

EPG data wordt continue uitgezonden, in een doorlopende cyclus. Maar niet op alle transponders, en ook niet op alle transponders met dezelfde bandbreedte.

 

De Freesat home transponder is 11428 H.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #13 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 6 February 2017 - 22:09

eh... moet die in de zenderlijst? :huh:


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #14 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 6 February 2017 - 22:12

Ik zie wat mijn probleem is(was) BBC Two HD stond 2 keer in mijn satellietlijst, op de ene wel volledige EPG en op de andere, die in mijn favorietenlijstje stond, totaal geen EPG.
De verschillen
Verschillen     met EPG       zonder EPG
Service ID      1B1C (6940)   1B30 (6960)
PMT PID         0102 ( 258)   0106 ( 262)


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #15 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 6 February 2017 - 23:11

Dat idee had ik ook al en heb nu eens gekeken, de meeste BBC transponders zenden wel epg mee, net die 2 die ik had uitgekozen niet... :rolleyes:

 

Hetzelfde geintje met Channel 4 en 4 + 1


Edited by ParaPli, 6 February 2017 - 23:13.

Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,671 posts

+533
Excellent

Posted 7 February 2017 - 18:48

Overigens, het is juist helemaal niet "logisch" dat je de SD variant van zenders bekijkt als je een SD televisie heeft. Jouw HD ontvanger kan prima HD naar SD downscalen en dat levert meestal beter beeld op dan de ongeschaalde SD zender. SD zenders zullen langzamerhand ook steeds meer verdwijnen, dat zie je bij M7 ook al. Want iedereen met een HD ontvanger (wat al een jaar of tien de norm is), kan prima HD zenders zien en zo hoeven ze dus niet dubbel doorgegeven te worden.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #17 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,671 posts

+533
Excellent

Posted 7 February 2017 - 19:03

De Freesat home transponder is 11428 H.

Het lijkt er op dat je dan moet afstemmen op "Fashion One" of "TRP 1", beide encrypted, maar de EPG zou wel binnen moeten komen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #18 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 8 February 2017 - 12:08

 

De Freesat home transponder is 11428 H.

Het lijkt er op dat je dan moet afstemmen op "Fashion One" of "TRP 1", beide encrypted, maar de EPG zou wel binnen moeten komen.

 

 

Foutje van mij ch4 bleek toch epg te ontvangen, sorry. BBC werkt nu dus weer prima.  Interessant om te weten dat de epg niet geblokkeerd word via die encrypted zenders.


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #19 ParaPli

  • Senior Member
  • 418 posts

+1
Neutral

Posted 8 February 2017 - 12:11

Overigens, het is juist helemaal niet "logisch" dat je de SD variant van zenders bekijkt als je een SD televisie heeft. Jouw HD ontvanger kan prima HD naar SD downscalen en dat levert meestal beter beeld op dan de ongeschaalde SD zender.

 

Voor de volledigheid, ik heb een 28" buis tv. Ik ga er van uit dat die per definitie SD is. Zeker weten doe ik dat niet.... Vervolgens denk ik dat programmas in HD en dus van HD zenders grotere bestanden opleveren. Als ik daar niks aan heb (ondanks downscalen) vanwege de buis tv kan ik beter SD films opnemen zodat de HDD niet zo snel vol raakt. Als deze gedachtegang niet klopt hoor ik het graag.


Edision Mega + HD + alleen FTA + Digitenne FTA; GEEN internet modem!  PLi 6


Re: EPG BBC 1 + 2 komt niet meer volledig door #20 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 58,033 posts

+1,255
Excellent

Posted 8 February 2017 - 12:14

De afmeting zegt niks over de mogelijkheden. Ik heb een 23,9" in mijn kantoor staan (voor test doeleinden) en die is full-HD. En er is in die zelfde maat ook een UHD exemplaar van. ;)

 

Je hebt toegang tot BBC1 en BBC1 HD, dus zap eens tussen ze heen en weer? En als je in de A/V settings kijkt, in welke modus staat de box dan? Als dat 1080i of 1080p is, dan is het scherm HD (ready).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users