Jump to content


Photo

Volume zichtbaar?

volume

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 1 April 2017 - 19:57

Deze week Pli geupgraded, mooi die nieuwe foto!

Meer zenders in beeld ook, alleen, als je het volume harder of zachter zet zie je niets meer, vroeger wel, hoe krijg ik dat weer zichtbaar?

Of staat hij nu soms op een andere Skin?



Re: Volume zichtbaar? #2 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 1 April 2017 - 19:59

Nee, je ziet nu pas dat je TV niet goed ingesteld staat, zoek maar even op het forum op het woord overscan er zijn tientallen vragen hierover gesteld

Re: Volume zichtbaar? #3 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 1 April 2017 - 21:03

Ehhhhhh, nee, wat ik bedoel is dat ik tot enige dagen geleden links  keurig verticaal te zien kreeg wat ik met het volume deed als ik het harder of zachter zetten, nu niets meer...



Re: Volume zichtbaar? #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,465 posts

+399
Excellent

Posted 1 April 2017 - 21:18

En dus jouw tv niet goed geschaald is, door de update is namelijk de hd skin geactiveerd en is de volume-bar buiten beeld van je scherm gekomen.
Overigens heb je ook de overscanwizard niet goed doorlopen, ik denk dat je niet alle acht pijlen in beeld hebt gehad, en dus tweemaal de vraag met ja hebt beantwoord, anders was je vanzelf in de osd-setup terecht gekomen waarmee je de skin passend kunt maken.

Als je een hd tv hebt zou ik eerst het scherm op 'volledig' of iets dergelijks instellen, nu hakt hij een stuk van het beeld af.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Volume zichtbaar? #5 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 2 April 2017 - 04:53

And see https://www.engadget...-all-tvs-do-it/ for some background information.



Re: Volume zichtbaar? #6 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 2 April 2017 - 10:11

Huh?

Ik heb alleen op software update gedrukt? Gaat toch geheel automatisch daar na? Alle andere dingen zie ik gewoon hoor....



Re: Volume zichtbaar? #7 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 2 April 2017 - 10:34

OK, gevonden, MENU, INSTELLINGEN, OVERSCANWIZZARD.

 

Als iemand dat gewoon even zegt.....:-)



Re: Volume zichtbaar? #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,465 posts

+399
Excellent

Posted 2 April 2017 - 10:38

Let wel op dat de overscanwizard een 'lapmiddel' is en voor hd schermen niet nodig is.
Je moet de tv correct instellen, niet de bron.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Volume zichtbaar? #9 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 2 April 2017 - 11:14

OK, zal die TV 's ingaan, en dan, als ik daar wat vind, weer naar de overscanwizzard neem ik aan; kan je die simpel terug op standaard zetten of moet je alle 4 dingetjes apart doen??



Re: Volume zichtbaar? #10 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 2 April 2017 - 11:32

Heb nu in de Sony TV bij beeldregeling 

 

Schermmodus volledig

autoformaat uit

auto display omgeving uit

beeldbereik normaal

 

Maakte overigens geen veranderingen, blijf op die aangepaste overscanwizzard zitten zo.



Re: Volume zichtbaar? #11 Superster

  • Senior Member
  • 229 posts

+1
Neutral

Posted 2 April 2017 - 12:14

Sony Bravia KDL-40ex52



Re: Volume zichtbaar? #12 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 63,038 posts

+1,484
Excellent

Posted 2 April 2017 - 17:40

In het Engels zijn de settings:

Wide Mode -> Full
Auto wide -> off
Auto Display area -> off
Display Area -> FULL PIXEL

 

Het gaat hoofdzakelijk om die laatste, geen idee hoe Sony dat vertaald heeft overigens (ik vermoed dat dit beeldbereik is), dus dat wordt even zoeken en proberen.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I won't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.




Also tagged with one or more of these keywords: volume

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users