Jump to content


Photo

Kan bijna geen zenders vinden

Vu+ Duo Tv Vlaanderen OpenPLi

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 10 April 2017 - 14:13

Ik heb een Vu+ Duo waarmee ik perfect tv kon kijken, maar nadat ik deze volledig heb gereset en de nieuwste OpenPLi software er heb op gezet kan ik maar rond de 25 zenders vinden op Astra 3, vroeger waren dat er meer dan 200. Het signaal is zeker voldoende, want als ik mijn oudere decoder aansluit kan ik perfect naar alle zenders kijken. 



Re: Kan bijna geen zenders vinden #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,142 posts

+26
Good

Posted 10 April 2017 - 14:32

En je hebt de ontvanger uitgeschakeld voordat je de coax hebt losgeschroefd? Lijkt op een missende polarisatie. Misschien iser iets in je voeding defect gegaan. Persoonlijk verdenk ik dan de C848 waardoor het tuning signaal zwaar instort..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Kan bijna geen zenders vinden #3 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 10 April 2017 - 14:40

En je hebt de ontvanger uitgeschakeld voordat je de coax hebt losgeschroefd? Lijkt op een missende polarisatie. Misschien iser iets in je voeding defect gegaan. Persoonlijk verdenk ik dan de C848 waardoor het tuning signaal zwaar instort..

Ja, de ontvanger was uit, en heb hem ook al enkele keren volledig heropgestart terwijl de coax is aangesloten. Maar het bizarre is als ik zoek op Astra 1 en 2 vindt hij meer dan 500 zenders, denk dus niet dat het aan het tuning signaal ligt. Ik heb wel al C807 moeten vervangen.


Edited by Ian. H., 10 April 2017 - 14:40.


Re: Kan bijna geen zenders vinden #4 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,142 posts

+26
Good

Posted 10 April 2017 - 14:45

Dat is veel te weinig! Astra 2 geeft 997 zenders en Astra 1 rond de 1200... Dus dat wordt meten...


VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Kan bijna geen zenders vinden #5 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 10 April 2017 - 15:40

Dat is veel te weinig! Astra 2 geeft 997 zenders en Astra 1 rond de 1200... Dus dat wordt meten...

Heb net nog eens een scan gedaan op Astra 1 en er zijn 1410 zenders gevonden, had het een beetje onderschat. 



Re: Kan bijna geen zenders vinden #6 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,304 posts

+497
Excellent

Posted 10 April 2017 - 18:15

Ga anders eerst eens kijken wel transponders je mist, anders kunnen we niks zeggen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Kan bijna geen zenders vinden #7 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 10 April 2017 - 20:37

Ga anders eerst eens kijken wel transponders je mist, anders kunnen we niks zeggen.

Euhm hoe moet ik dat juist doen? En wat is een transponder eigenlijk? Ik heb niet zoveel kennis van satelietdecoders als de meesten van jullie...



Re: Kan bijna geen zenders vinden #8 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 11 April 2017 - 19:31

Zou het kunnen dat de smartcard niet wordt gelezen dat hij enkel de niet-gecodeerde zenders vindt? Want als ik informatie van de smartcard wil zien krijg ik een zwart scherm met niks van info, ik heb nochtans de meest recentste versie van CCam



Re: Kan bijna geen zenders vinden #9 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,142 posts

+26
Good

Posted 11 April 2017 - 19:43

Als je Canal Digitaal of andere M7 provider hebt (Dus een Seca3 smartcard) dan zul je ook een CCcam.prio moeten plaatsen in /etc (of eender welke directory waar CCcam.cfg staat.

Bij de laatste versies van OpenPli wordt OScam als default softcam geïnstalleerd. Je moet dus handmatig CCcam na-installeren en vervolgens na het herstarten de optie softcam herstarten kiezen.
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Kan bijna geen zenders vinden #10 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 12 April 2017 - 14:39

Als je Canal Digitaal of andere M7 provider hebt (Dus een Seca3 smartcard) dan zul je ook een CCcam.prio moeten plaatsen in /etc (of eender welke directory waar CCcam.cfg staat.

Bij de laatste versies van OpenPli wordt OScam als default softcam geïnstalleerd. Je moet dus handmatig CCcam na-installeren en vervolgens na het herstarten de optie softcam herstarten kiezen.

De kans is groot dat ik een Seca3 smartcard heb, ik heb wel geen idee wat dat 'CCcam.prio' bestand doet, maar ik heb er 1 gevonden op deze site www.fastcccam.biz/tutorial/cccam-prio-file 

Ik heb dat bestandje in dezelfde folder gestoken van CCcam.cfg maar nog steeds niks. Zou het kunnen dat de softcam niet juist is geconfigureerd want ik kan nergens informatie vinden over m'n smartcard.
De 3 CCcam bestandjes die ik in de etc folder zitten heb ik toegevoegd als bijlage in een zip bestand moest dat helpen
Attached File  CCcam.zip   11.77KB   3 downloads 


Edited by Ian. H., 12 April 2017 - 14:39.


Re: Kan bijna geen zenders vinden #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,879 posts

+803
Excellent

Posted 12 April 2017 - 14:50

Het scannen van een transponder staat volledig los van het hebben (of niet) van een smartcard, dus hier hoef je niet verder naar te kijken. Die prio is overigens wel nodig om te voorkomen dat CCcam crasht.

 

Wat je als test kunt doen, is een zenderlijst van iemand anders plaatsen (met DreamboxEdit of zo, of vanuit de feed), en daarna een scan doen met "netwerk" op "nee" en "verwijderen voor de scan" op nee. Alle zenders die in die lijst staan maar niet kunnen worden gevonden in de scan zullen dan op N/A in je lijst komen te staan. Dan heb je een idee wat je mist.

 

Wellicht is je LNB stuk, en vind je alleen horizontale, of alleen vertikale transponders.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Kan bijna geen zenders vinden #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,304 posts

+497
Excellent

Posted 14 April 2017 - 10:20

Het heeft weinig zin om naar je kaartje te gaan kijken of de betreffende transponder (frequentie) niet kan worden ontvangen. Vandaar dat ik zeg, kijk daar eerst eens naar.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Kan bijna geen zenders vinden #13 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 14 April 2017 - 20:47

Bedankt voor alle antwoorden, zal later nog eens proberen te scannen, en hoe kan je chekcen of je LNB stuk is, ik kan wel eens proberen de coax op de 2de LNB aangang aan te sluiten.
Maar wat ik niet snap is hoe dat alles plost suk kan gaan, ik kon alle zenders perfect bekijken voor dat ik de ontvanger heb geüpdate en ik C807 heb moeten vervangen.



Re: Kan bijna geen zenders vinden #14 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,142 posts

+26
Good

Posted 15 April 2017 - 11:00

C807 is een belangrijke elco in de voeding. Je interne voeding verdeelt de spanning nasr 3.3, 5, 12 en 30V. Als deze elco sterft zijn ook deze spanningen (veel) lager. Achterliggende componenten hebben ook maar 10% tolerantie. Daarbuiten gaan die dus ook defect. Hierdoor kán o.a. je schakelspanning van 13 en 18V defect raken. Controleer dan ook C848 bij de tuner.
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Kan bijna geen zenders vinden #15 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 23 April 2017 - 11:02

Heb het dus eens geprobeerd op de 2de tuner, nu vindt hij alle zenders die er zijn, kan dus eindelijk terug tv kijken. Maar de fast scan werkt niet, wat wel erg ambetant is, want één staat op post 13 en VTM op post 278. Maar het is nog altijd beter dan niks!
En morgen ga ik een RLC meter lenen van iemand zodat ik C807 eens kan uitmeten. Moest deze stuk zijn zou dat geen groot probleem zijn want een te lage spanning veroorzaakt (voor zover ik weet) bijna nooit defecten, enkel een te hoge spanning.



Re: Kan bijna geen zenders vinden #16 Ian. H.

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 23 April 2017 - 11:18

Heb het dus eens geprobeerd op de 2de tuner, nu vindt hij alle zenders die er zijn, kan dus eindelijk terug tv kijken. Maar de fast scan werkt niet, wat wel erg ambetant is, want één staat op post 13 en VTM op post 278. Maar het is nog altijd beter dan niks!
En morgen ga ik een RLC meter lenen van iemand zodat ik C807 eens kan uitmeten. Moest deze stuk zijn zou dat geen groot probleem zijn want een te lage spanning veroorzaakt (voor zover ik weet) bijna nooit defecten, enkel een te hoge spanning.

Edit: ik bedoel niet C807 maar C848



Re: Kan bijna geen zenders vinden #17 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,304 posts

+497
Excellent

Posted 28 April 2017 - 10:56

Tuner A disablen voorlopig dan?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





Also tagged with one or more of these keywords: Vu+ Duo, Tv Vlaanderen, OpenPLi

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users