Jump to content


Photo

Tuner occupied


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Domi76

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 18 May 2017 - 20:33

Lately I face "tuner occupied" without any reason. Sometimes when I switch on the box, sometimes when I switch channels, etc.

I have to restart the box to have It "fixed".
Any Idea how to fix it or where the problem comes from ?

Device : Vu+Duo2
Thanks a lot for the support.

Re: Tuner occupied #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,175 posts

+17
Neutral

Posted 19 May 2017 - 01:44

Most likely your box is now a host for illegal IPTV server.
You may have opened your box to allow outside access.
Disconnect LAN from your box and reboot. Is problem now solved?
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Tuner occupied #3 Pr2

  • Senior Member
  • 2,006 posts

+75
Good

Posted 19 May 2017 - 08:35

Simply go into Menu - Informations and there you can check the connected clients on your stream server. 


Xtrend ET-9000 Openpli RC6.0: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W  + Sundtek DVB-C
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C)
Zgemma H5: 1*DVB-S2 + 1*DVB-C


Re: Tuner occupied #4 Domi76

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 19 May 2017 - 12:20

@Mimisiku,

 

Effectively my box is opened to allow outside access. I need it to transcode my channels when I'm away.

I disconnected the LAN, reboot and reconnected the box. Let's see if it happens again.

 

@Pr2,

 

Thank you for the good remark. I will check the informations file if it happens again and eventually get back to the topic with detail.

 

Thanks both of you for the support.



Re: Tuner occupied #5 Domi76

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 19 May 2017 - 16:10

This afternoon I got, once again, "no tuner available" (all the channels in Grey).

I did what Pr2 said, and noticed the following :

 

S 186.ip-164-132-XX.eu HRT TV1 .....written in the connected Clients Information.

 

Does it mean that someone using that IP adress (apparently in Venezuela) is watching the channel HRT TV1 in my box ???

If yes, how can fix the Problem ? Do I have to Change the Password of my STB again ?

 

Thanks for the Support.

Best regards.



Re: Tuner occupied #6 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 40,490 posts

+435
Excellent

Posted 19 May 2017 - 16:16

Let me google that for you...


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* UPC digital cable TV (FTA)


Re: Tuner occupied #7 Domi76

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 19 May 2017 - 16:56

Thanks Erik Slager,

 

I understand from your post that I must use a VPN (which fortunately I have in my router).

What Do I have to remove from the actual router config to be able to stream my channels through the VPN with no risk to expose my box ? Keep the Streaming ports (8001/8002) and remove openwebif port is that correct ?



Re: Tuner occupied #8 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 3,535 posts

+187
Excellent

Posted 19 May 2017 - 16:57

Flash your box AND don't forward connections to your box in your router.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Tuner occupied #9 Domi76

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 19 May 2017 - 17:07

ok but If do not Forward Connections from the router to the box (8001/8002) how can I get my channels transcoded (using a vpn) on my mobile phone when I'm away ?



Re: Tuner occupied #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 35,561 posts

+507
Excellent

Posted 19 May 2017 - 18:35

Use a VPN client on your mobile phone, and connect to your router.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)Zgemma H2.H (S2+C), VU+Zero, Edision OS mini+

For testing purposes: ET10000 (4xS2)XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC)


Re: Tuner occupied #11 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 3,535 posts

+187
Excellent

Posted 20 May 2017 - 00:07

You don't need any port forwarding if you use VPN connection. Just open vpn connection on your mobile phone and connect to your box with local IP address.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Tuner occupied #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 40,490 posts

+435
Excellent

Posted 20 May 2017 - 09:42

All of which the TS could have known if he had read the links presented by the google search.


Edited by Erik Slagter, 20 May 2017 - 09:42.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* UPC digital cable TV (FTA)


Re: Tuner occupied #13 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 3,535 posts

+187
Excellent

Posted 20 May 2017 - 10:24

Better to repeat it once again ;)
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Tuner occupied #14 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 40,490 posts

+435
Excellent

Posted 20 May 2017 - 11:11

Something for the Wiki, so we can refer in the feature?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* UPC digital cable TV (FTA)





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users