Jump to content


Photo

mounten via fstab hd51>>Solo

HD51 Solo

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 24 June 2017 - 13:40

Hoi allen,

Ik zit weer te tobben met de netwerk mounts.
Ik heb een HD51 met hdd en een VuSolo zonder hdd.
Ik wil graag de hdd van de HD51 delen met de Solo met fstab vanwege de gedeelde EPG info.
Daarvoor heb ik de volgende regel aan fstab (van de solo)toegevoegd:

\\\\192.168.1.16\\Harddisk /media/hdd cifs username=root,pass=root 0 0

Het werkt niet, op de solo is de map media/hdd helemaal leeg.

Er zit geen usb stick of dergelijke in de solo.

Edited by hulkman, 24 June 2017 - 13:42.


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,626 posts

+924
Excellent

Posted 24 June 2017 - 13:54

Ik neem aan dat je vanaf je PC wel bij \\192.168.1.16\Harddisk kunt (via Start, Run), en daar ook de prompt voor username en password krijgt? 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #3 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 24 June 2017 - 13:57

Nee, via de PC is de map Harddisk direct te openen.

Re: mounten via fstab hd51>>Solo #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,626 posts

+924
Excellent

Posted 24 June 2017 - 14:01

Dan moet er bij die mount dus ook geen username en password staan.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #5 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 24 June 2017 - 14:07

Zou je me een werkende regel kunnen maken?

het IP adres van de HD51 is 192.168.1.16 de map heet standaard Harddisk
deze moet gemount worden via fstab als hdd vervanger voor de solo.

Edited by hulkman, 24 June 2017 - 14:08.


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,626 posts

+924
Excellent

Posted 24 June 2017 - 14:24

Deze regel werkt bij mij:

\\\172.16.1.43\\Harddisk        /media/hdd      cifs    user=root,password=mypasswd   0 0

ik moest dus wel mijn username en password meegegeven (en dat niet "root" bij mij).

 

En ik vraag me af of het default "geen password" wel werkt met een mount, dus als je geen wachtwoord op de box hebt, dan moet je dat er wellicht op zetten.

 

Disclaimer: Ik werk met een development image, en die draait een nieuwere samba versie. En ik gebruik standaard overal NFS mounts, dus zeker weten doe ik het niet.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #7 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 24 June 2017 - 21:58

Hallo @WanWizzard

Ik heb het gevonden, het is het sec=ntlm probleem. Ik hoop dat jij kunt uitleggen waarom het zo werkt.
Uiteindelijk het ik de volgende werkende regel aan fstab toegevoegd:

\\\\192.168.1.16\\Harddisk /media/hdd cifs sec=ntlm,username=user,pass=password 0 0

Gebruikersnaam en password zijn niet relevant, maar er moet schijnbaar wel iets staan want zonder start de box niet meer op?????????
Eigenlijk had ik graag de nameserver gebruikt (HD51 i.p.v. IP=nr) maar dat werkte ook niet (geen geslaagde mount)

Hier werkt het en ik hoop dat je je voordeel ermee kunt doen.

Edited by hulkman, 24 June 2017 - 21:58.


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,626 posts

+924
Excellent

Posted 24 June 2017 - 22:02

Hij zal wel opstarten, maar de mount lukt dan niet. en dan wacht de box op een timeout, en dat kan, zeker als je er op zit te wachten, lang duren.

 

Als je de "sec=ntlm" optie nodig hebt, dan draait er op de "client box" een nieuwere versie van de CIFS client, terwijl op de "server box" nog een oude Samba versie draait. Die laatste wil dan NTLM authenticatie zien, terwijl de client alleen NTLMv2 probeert, omdat NTLM niet meer secure is.

 

Dit probleem is opgelost met de komende OpenPLi versie, daar zitten voor beide nieuwere versies in.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #9 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 24 June 2017 - 22:53

Het vreemde hierbij is dat de serverbox juist een nieuwe arm 4K ontvanger is en de client een oudere mipsel.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk

Re: mounten via fstab hd51>>Solo #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,626 posts

+924
Excellent

Posted 25 June 2017 - 10:59

Het heeft hoofdzakelijk met de kernel versie te maken, en niet zo zeer met de leeftijd van de box.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: mounten via fstab hd51>>Solo #11 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 25 June 2017 - 11:20

Je zou verwachten dat nieuwe hardware met de nieuwste kernel versie ontwikkeld zou worden.
HD51 (Server) 4.10.12
Solo (Client) 3.9.6
De verklaring gaat dus nog even brak helaas.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk

Re: mounten via fstab hd51>>Solo #12 hulkman

  • Senior Member
  • 451 posts

+5
Neutral

Posted 25 June 2017 - 11:32

Het lijkt mij dat het issue dus altijd geldt wanneer er een oudere en nieuwere kernel betrokken zijn. Bovendien is het niet merk of type afhankelijk.
Misschien verstandig hier nog nader op in te gaan want het pinned onderwerp in het forum heeft me niet op het juiste spoor gezet.
Misschien kan er nog wat aan de netwerkbrowser gesleuteld worden zodat sec=ntlm automatisch toegevoegd wordt.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk

Re: mounten via fstab hd51>>Solo #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,626 posts

+924
Excellent

Posted 25 June 2017 - 11:39

Dat automatisch toevoegen gaat niet, want dan gaat het de andere kant op mis, dus een client die al NTLM gebruikt, naar een server die NTLMv2 vereist.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users