Jump to content


Photo

Tunein radio plugin


  • Please log in to reply
75 replies to this topic

Re: Tunein radio plugin #61 mfaraj57

  • Senior Member
  • 1,583 posts

+281
Excellent

Posted 24 December 2019 - 12:43

 i do not think this is possible,you can assign hotkey to launch the plugin but to open the favorities by the hotkey without preparing the plugin for that,it is impossible



Re: Tunein radio plugin #62 jort38

  • Senior Member
  • 414 posts

+6
Neutral

Posted 24 December 2019 - 13:15

I am using this plugin for a week now. After the last update (flash) I lost my favorites. No big deal, added them.

 

Search for a favorite (like RTE lyric) with a space in the name, gives a crash green screen) (see attachment)

 

One of the favorites, RTE lyric, gives a green screen when opened. See 2 attachments

Attached Files


Edited by jort38, 24 December 2019 - 13:19.

Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: Tunein radio plugin #63 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 51,499 posts

+954
Excellent

Posted 24 December 2019 - 13:29

All three look like code issues.

 

What is wrong with your vlan ethernet connecton on the 10K btw? It is flapping like crazy... (logs 2 and 3).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (C), Zgemma H6(fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tunein radio plugin #64 zag

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 24 December 2019 - 13:46

 i do not think this is possible,you can assign hotkey to launch the plugin but to open the favorities by the hotkey without preparing the plugin for that,it is impossible

The hotkey can be used to start a command (a shell script or what ever you want), so if tunein was able to be called with parameters and in this case

with something like "start on the first station in the favourites list" would have been great. Unfortunately it seems not !

 

Thanx a lot.



Re: Tunein radio plugin #65 jort38

  • Senior Member
  • 414 posts

+6
Neutral

Posted 24 December 2019 - 13:59

All three look like code issues.

 

What is wrong with your vlan ethernet connecton on the 10K btw? It is flapping like crazy... (logs 2 and 3).

I don't know what is wrong with the VLAN ethernet connection. Hardware was installed for me by technician. Should I change the ethernet cable to LAN (100Mb)?


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: Tunein radio plugin #66 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 51,499 posts

+954
Excellent

Posted 24 December 2019 - 15:14

It should be fine, never had an issue with it on my 10K. Maybe a loose or damaged cable / connector?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (C), Zgemma H6(fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tunein radio plugin #67 jort38

  • Senior Member
  • 414 posts

+6
Neutral

Posted 24 December 2019 - 15:19

It should be fine, never had an issue with it on my 10K. Maybe a loose or damaged cable / connector?

I have changed it to the 100Mb port with a new cable.

 

Now back to my green screen when using Tunein app with station RTE Lyric…. (latest crashlog attached) please

Attached Files


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: Tunein radio plugin #68 mfaraj57

  • Senior Member
  • 1,583 posts

+281
Excellent

Posted 24 December 2019 - 16:46

getstreams(name,url,page,image)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio/default.py", line 91, in getstreams
    result = __tunein__.tune(urlmain)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio/tunein.py", line 1004, in tune
    for stream in self.__parse_m3u(stream):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio/tunein.py", line 340, in __parse_m3u
    f = urllib2.urlopen(req,context=context)
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 154, in urlopen
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 435, in open
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 548, in http_response
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 473, in error
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in _call_chain
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 556, in http_error_default
urllib2.HTTPError: HTTP Error 403: Forbidden


it seems ssl cerificate issue not handled with the code.,what is your image and your version?



Re: Tunein radio plugin #69 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,817 posts

+564
Excellent

Posted 24 December 2019 - 23:38

...

Edited by littlesat, 24 December 2019 - 23:39.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tunein radio plugin #70 jort38

  • Senior Member
  • 414 posts

+6
Neutral

Posted 25 December 2019 - 11:17

getstreams(name,url,page,image)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio/default.py", line 91, in getstreams
    result = __tunein__.tune(urlmain)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio/tunein.py", line 1004, in tune
    for stream in self.__parse_m3u(stream):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio/tunein.py", line 340, in __parse_m3u
    f = urllib2.urlopen(req,context=context)
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 154, in urlopen
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 435, in open
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 548, in http_response
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 473, in error
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 407, in _call_chain
  File "/usr/lib/python2.7/urllib2.py", line 556, in http_error_default
urllib2.HTTPError: HTTP Error 403: Forbidden


it seems ssl cerificate issue not handled with the code.,what is your image and your version?

I assume this question is for me.
I am not aware of SSL.
I am usin openpli 7.2 stable, latest available version.

Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: Tunein radio plugin #71 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 51,499 posts

+954
Excellent

Posted 25 December 2019 - 14:33

"HTTP 403 Forbidden" has nothing to do with with SSL, it is access denied to the URL requested.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (C), Zgemma H6(fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tunein radio plugin #72 jort38

  • Senior Member
  • 414 posts

+6
Neutral

Posted 25 December 2019 - 15:59

"HTTP 403 Forbidden" has nothing to do with with SSL, it is access denied to the URL requested.

I try to find the url, but the only file (in /etc/tuneinRadio) that should have this (attached XML) seems not to have an URL and points to /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/TuneinRadio/addons/radio/TuneinRadio?url=s24914&mode=300&name=RT%C3%89+Lyric+FM&desc=RT%C3%89+lyric+fm+is+largely...&page=1&image=http%3A%2F%2Fcdn-radiotime-logos.tunein.com%2Fs24914q.png

 

My other, functioning, favorite is also in this file. (Radio Thailand 88)

Attached Files


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.


Re: Tunein radio plugin #73 mfaraj57

  • Senior Member
  • 1,583 posts

+281
Excellent

Posted 25 December 2019 - 16:19

Thanks @jort38

your information supplied the id of the station url=s24914

i will build the the complete url and see what happened.



Re: Tunein radio plugin #74 mfaraj57

  • Senior Member
  • 1,583 posts

+281
Excellent

Posted 25 December 2019 - 19:24

The url of this station is  http://av.rasset.ie/...ylist/lyric.m3u and nothing wrong with it,but the method used to download gives forbidden almost may need specific header or user agent

import urllib2
def disable_sslcertificte():
    import ssl
    context = ssl.create_default_context()
    context.check_hostname = False
    context.verify_mode = ssl.CERT_NONE
    return context
context=disable_sslcertificte()

url='http://av.rasset.ie/av/live/radio/playlist/lyric.m3u'
req = urllib2.Request(url)
f = urllib2.urlopen(req,context=context)
  File "C:\Python27\lib\urllib2.py", line 556, in http_error_default
    raise HTTPError(req.get_full_url(), code, msg, hdrs, fp)
HTTPError: HTTP Error 403: Forbidden

while using requests with passing header can read the link

url='http://av.rasset.ie/av/live/radio/playlist/lyric.m3u'
import requests
session = requests.Session()
USER_AGENT = 'Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:30.0) Gecko/20100101 Firefox/30.0'
session.headers.update({'User-Agent': USER_AGENT})
print session.get(url, verify=False).content
#EXTM3U
#EXTINF:RTE LYRIC
http://icecast2.rte.ie/lyric

i will update soon by the new download code



Re: Tunein radio plugin #75 mfaraj57

  • Senior Member
  • 1,583 posts

+281
Excellent

Posted 25 December 2019 - 20:36

just need to update to 1.3

put this command in telnet window and restart your stb

wget http://tunisia-dreambox.info/TSplugins/TuneinRadio/installer.sh -O - | /bin/sh

screenshot-1322.png

 

 

screenshot-1323.png



Re: Tunein radio plugin #76 jort38

  • Senior Member
  • 414 posts

+6
Neutral

Posted 26 December 2019 - 11:37

just need to update to 1.3

put this command in telnet window and restart your stb

wget http://tunisia-dreambox.info/TSplugins/TuneinRadio/installer.sh -O - | /bin/sh

screenshot-1322.png

 

 

screenshot-1323.png

Update done, version checked to version 1.3 now.

RTE Lyric started as expected and runs.

 

Thank you!


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7.2, located in Thailand). All stable releases.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users