Jump to content


Photo

Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update

Oscam

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 29 July 2017 - 20:02

Hoi satters, ik heb een opstelling met een centrale cccam server (DM500 Enigma1) zonder kijkfunctie. En twee ontvangers, eentje in de woonkamer (VUDUO) en eentje op de slaapkamer (VUSOLO).
De DM500 heeft geen schotel dus moet hij zijn EMM's van de clients ontvangen. Dat heeft al jaren zo gewerkt met cccam.
Nu heb ik de ontvanger in de woonkamer vervangen door een Mutant HD51 die geen cccam kan draaien (ARM-processor). Daarvoor heb ik dus oscam geintstalleerd en de cccam client geconfigureerd. dit werkt ook prima, dus heb dit ik ook op de slaapkamer ontvanger oscam geconfigureerd.
So far So good.
Nu verloopt echter mijn kaartje omdat deze van de oscam clients geen EMM's meer ontvangt, denk ik.
Hoe configureer ik dus een oscam client zodat deze de EMM's weer naar de cccam server stuurt??

Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #2 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,604 posts

+14
Neutral

Posted 29 July 2017 - 21:06

Ik had hetzelfde kijk hier maar eens (waarschijnlijk hoef je enkel de au = 1 te configureren) https://forums.openp...ox/#entry744481 met deze toevoeging https://forums.openp...ox/#entry744619


Edited by Dream1975, 29 July 2017 - 21:09.

Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #3 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 29 July 2017 - 22:55

Hoi Dream1975,

 

Ik heb in oscam.config van een clientbox het poortnummer gewijzigd van 12005 naar 13000. AU stond al op 1 en user=dvdapiau stond er al.

In oscam.user van deze box heb ik onder [account] group = 1,2 gemaakt en user=dvdapiau stond er al in en ook au=1 stond er al.

 

Zover als ik de tekst hem begrepen zou dat moeten werken, ik heb de oscam op de client hetstart, maar het werkt nog niet.



Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #4 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 29 July 2017 - 23:30

Update oplossing gevonden.

 

Open Openwebif van de clientbox.

 

Via Openwebif - Oscam Webinterface - Status - Proxies - [klik op de naam van de cccam server]

 

Haal het vinkje weg bij AU disabled.

 

Klaar !



Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #5 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,604 posts

+14
Neutral

Posted 29 July 2017 - 23:34

Oké, ja dat heb ik niet gehad. Ik gebruik Oscam zowel als server als client. Waarom gebruik je CCcam nog eigenlijk?


Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #6 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 30 July 2017 - 13:04

Server is enigma1 de oscam versie daarvoor heb ik nooit gebruikt en het ondehoud ervoor blijft achter. Cccam draaid probleemloos.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk

Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #7 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,604 posts

+14
Neutral

Posted 30 July 2017 - 13:20

Ja dan snap ik het. Vraag me enkel nog af waarom je deze box als server houdt (oude software, extra stroomverbruik etc) terwijl één van die andere 2 ook prima als server kan dienen. Je zult daar vast je redenen voor hebben dus ben wel benieuwd

Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,548 posts

+920
Excellent

Posted 30 July 2017 - 15:16

Ik heb ook tijden een DM7000 als cardserver in dienst gehad.

 

Grootste voordeel voor mij is dat mijn andere boxen niet zonder beeld zaten als ik weer eens aan het klussen was. Tegenwoordig zit ik wat ruimer in de boxen, en zitten de kaarten in mijn kijkbox, en daar probeer ik zo veel mogelijk van af te blijven.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #9 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 30 July 2017 - 17:54

Precies zoals WanWizard aangeeft, 

 

Als ik een nieuwe flash doe, ik ben geen voorstander van autobackup, dan kan ik rustig de ontvanger inrichten terwijl de andere ontvanger gewoon beeld geeft.

Ik zou overigens wel helemaal naar oscam over willen, maar ik lees weinig over de toepassing op de E1 machines en omdat oscam nieuw voor me is wil ik eerst wat meer ervaring opdoen.

 

Dan wil ik nog opmerken dat de oude DM500 nog nooit dienst geweigerd heeft, ook niet na stroom uitval, hij start vanzelf weer op en de kaart is in no time standby. 

Het stroom verbruik van de DM500 in standby is gering te noemen. Ik heb deze tweede hands gekocht voor €5,-- en heb toen alleen een hardware netwerk modification gedaan zodat het netwerk beter loopt en sindsdien hangt ie bij mij in de meterkast als cccam thuisserver.

Ondertussen al een DM7025 (voeding) en een VU+Duo (rode LED) versleten, maar die 500S blijft maar gaan, dus laat ik het maar zo als ware het uit nostalgie.


Edited by hulkman, 30 July 2017 - 17:55.


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #10 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,604 posts

+14
Neutral

Posted 30 July 2017 - 18:00

" ik ben geen voorstander van autobackup"

 

Wat autobackup doet is enkel na een nieuwe flash instellingen (en als je ervoor kiest ook gedownloade plugins, maar dat is optioneel) terugzetten. Het zet verder geen bestanden uit je oude image terug, dus je installatie blijft schoon en krijgt geen oude zaken.

 

Ik gebruik het nu al sinds het bestaat, heb mijn boxen talloze keren geflasht (ik hobby er nog wel eens mee) en ben nog nooit iets tegengekomen. 

 

Uiteraard moet je het doen zoals jij het het prettigst vind, maar ik kan het echt aanraden en na een flash ben je 10 na minuten weer helemaal online (waarbij het grootste deel gaat zitten in het downloaden en installeren van je plugins, en je enkel maar de status op je scherm hoeft te volgen tot het beeld weer aanspringt).


Edited by Dream1975, 30 July 2017 - 18:00.

Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #11 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 30 July 2017 - 18:01

Wie kan me linken daar een nederlandstalig dokument over het instellen van Oscam en wat het betekend. Want een forum is makkelijk en leuk, maar het stuurt je soms ook helemaal de verkeerde kant op.

 

 



Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,352 posts

+272
Excellent

Posted 30 July 2017 - 18:02

Is het Streamboard niets voor je?
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #13 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,604 posts

+14
Neutral

Posted 30 July 2017 - 18:16

http://www.streamboard.tv/oscam/ (helaas niet nederlands)


Edited by Dream1975, 30 July 2017 - 18:17.

Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #14 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,352 posts

+272
Excellent

Posted 30 July 2017 - 18:43

Nee, geen nederlands maar goed leesbaar duits en engels.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Server ontvangt geen EMM ,geen kaart update #15 hulkman

  • Senior Member
  • 450 posts

+5
Neutral

Posted 30 July 2017 - 22:12

Dank, dat ga ik eens proberen.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk





Also tagged with one or more of these keywords: Oscam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users