Jump to content


Photo

Openpli 6 vraag


  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 Egbertjan

  • Senior Member
  • 409 posts

+1
Neutral

Posted 30 July 2017 - 17:36

Ik heb openpli 6.0 op mijn xtrend et 10000 geïnstalleerd. Alles werkt tot nu toe goed. Ik heb nog 1 ding als ik op ok op de afstand bediening druk op een zender komt de balk in beeld met de info over de zender en als ik dan nog een keer weer op ok druk komt er een venster met informatie over het programma dat er op is en het vogelende programma. In openpli 4 ging de balk weer weg na op ok te hebben gedrukt en kreeg ik niet de informatie over programma het programma en het volgende programma. Hoe kan ik weer instellen dat als de balk met info over zender in beeld is hij met de ok knop op de afstandsbedingen weer weg gaat en dat er niet een venster komt met info over het programma en het volgende programma? Is er al een oplossing voor de hbbtv op de et 10000 en openpli 6.0?


In het bezet van een Xtrend: ET10000 4TB HDD en VU+ ultimo 4k 10TB HDD.

2 Schotels met: 5w,0,8w,3e,4,8e,7e,9e,13e,16e,19,2e,23,5e en 28,2e,42e 

Ziggo Kabel.

Smartkaarten :Ziggo,Fransat met Bis panorama, Freesat Roemenië HD+, SRG/SSR, TNTSAT, ORF, TIVUSAT en TV Vlaanderen.


Re: Openpli 6 vraag #2 Bram55

  • Senior Member
  • 684 posts

+13
Neutral

Posted 30 July 2017 - 18:21

Heb ik hier ook op mijn Vu+Ul4k. Ik vind het niet erg hinderlijk maar als hier een oplossing wordt aangedragen, ga ik die ook hanteren want voor mij had dit ook niet gehoeven.



Re: Openpli 6 vraag #3 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,602 posts

+14
Neutral

Posted 30 July 2017 - 18:26

Hoofdmenu -> instellingen -> systeem -> gebruikersinterface


Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Openpli 6 vraag #4 DeBeek

  • Senior Member
  • 1,363 posts

+39
Good

Posted 30 July 2017 - 18:27

Dan zet je in de Gebruikers interface de optie voor  Uitgebreid informatiescherm weergeven op Geen..

 

Attached File  1_0_1_B_8A3_2210_EEEE0000_0_0_0.jpg   156.58KB   18 downloads


Vu DUO 4K, C/S FBC tuners, OpenPLi 7.1 Stable, My-FullNightHD skin, 2x Synology DS-116.

AutoTimer, MovieCut, Bitrate Viewer, Astra 28.2, Ziggo Kabel-tv (Digitaal No Card).

 


Re: Openpli 6 vraag #5 Bram55

  • Senior Member
  • 684 posts

+13
Neutral

Posted 31 July 2017 - 06:31

Dank je. Ik had het al gevonden.



Re: Openpli 6 vraag #6 fenzo

  • Senior Member
  • 212 posts

+6
Neutral

Posted 31 July 2017 - 08:10

Ik vind die standaard instelling juist er prettig :)



Re: Openpli 6 vraag #7 alexis00

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 31 July 2017 - 09:42

draai met 6 nu maar kan niet bij appelacaties updaten blijft hele tijd hangen een ,,ogenblik geduld aub  ,, is dit alleen bij mij of iedereen?

grtzzzz alex


dream vu vu+duo 7000 800 600

Re: Openpli 6 vraag #8 alexis00

  • Senior Member
  • 59 posts

0
Neutral

Posted 31 July 2017 - 09:45

melding WGET: Bad adress ',downloads.pli-images.org etc cannot install Backupsuite !


dream vu vu+duo 7000 800 600

Re: Openpli 6 vraag #9 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,814 posts

+20
Neutral

Posted 31 July 2017 - 11:11

Wat me opvalt bij RC6 is dat als ik op Menu/ Informatie druk ik vroeger 2 items kreeg Ontvanger en Zenderinformatie, bij mijn ET8000 heb ik alleen Ontvanger informatie.

Bij mijn Zgemma H2H heb ik wel Ontvanger en Zenderinformatie, vooral de zender informatie vind ik wel handig.



Re: Openpli 6 vraag #10 Dream1975

  • Senior Member
  • 1,602 posts

+14
Neutral

Posted 31 July 2017 - 11:42

Zie https://wiki.openpli...aks#Menu_Levels


Mutant HD2400, OpenPLi RC, 2x DVB-C & 2x DVB-S

Mutant HD51, OpenPLi RC, 1x DVB-C & 1x DVB-S

Wavefrontier T55 (Astra 1,2,3 en HB)

Smartcards Ziggo (Irdeto) and CDS (Seca) on Oscam

 


Re: Openpli 6 vraag #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,929 posts

+804
Excellent

Posted 31 July 2017 - 12:20

melding WGET: Bad adress ',downloads.pli-images.org etc cannot install Backupsuite !

 

Backupsuite staat toch niet in third party, die bouwen wij toch gewoon? OpenPLi 6 gebruikt "downloads.openpli.org" voor zijn feeds, dus waar deze URL dan vandaan komt?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Openpli 6 vraag #12 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,765 posts

+52
Good

Posted 31 July 2017 - 12:30

Wat me opvalt bij RC6 is dat als ik op Menu/ Informatie druk ik vroeger 2 items kreeg Ontvanger en Zenderinformatie, bij mijn ET8000 heb ik alleen Ontvanger informatie.

Bij mijn Zgemma H2H heb ik wel Ontvanger en Zenderinformatie, vooral de zender informatie vind ik wel handig.

Zo nu en dan zie ik inhoudelijke vragen terugkomen welke beschreven zijn op de Wiki. 

Dus... voor die gene die het nog niet wisten.. Er is een Wiki beschikbaar die veel vragen beantwoord. De wiki is terug te vinden op: https://wiki.openpli.org/

 

Vragen die niet terug te vinden zijn op de wiki en in het forum als oplossing geboden worden, worden uiteraard in de gaten gehouden en op de To-Do lijst gezet om opgenomen te worden in de Wiki. 


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: Openpli 6 vraag #13 KvM1950

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 31 July 2017 - 12:59

Dat HbbTV niet werkt op diverse merken ontvangers is heel jammer, hoop dat dit snel weer werkt.

 

Na het debacle dat mijn tuners C&D niet werkten in PLi 4, nu heel enthousiast over PLi 6,

alles werkt zoals het moet, alleen jammer geen HbbTV.

 

Ik heb volgende versie:  openpli-6.0-rc-vuduo2-20170728_usb.zip


Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Openpli 6 vraag #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,929 posts

+804
Excellent

Posted 31 July 2017 - 13:20

Ik zie die anders gewoon in de feed staan? 

/3rd-party-vuduo2/enigma2-plugin-extensions-hbbtv_git8507+077f312-r0_mips32el.ipk

Staat die er bij jou niet bij, of installeert hij wel, maar doet hij het niet?

 

Waarom die overigens daar staat is me niet geheel duidelijk, want het recipe om hem te bouwen lijkt me correct door VU+ aangeleverd. Daar moeten we eens naar kijken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Openpli 6 vraag #15 KvM1950

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 31 July 2017 - 15:27


Bij mij staat HbbTV zowel in de download feed als in verwijderen plugins.
Ook in de infobalk met de vier gekleurde bolletjes, maar het werkt niet.

Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Openpli 6 vraag #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,929 posts

+804
Excellent

Posted 31 July 2017 - 16:32

De 4 bolletjes geven aan dat het een HbbTV compatible uitzending is, dat zegt niks over of Enigma wel of niet HbbTV snapt.

 

Wat werkt er precies niet? Je kunt hem niet installeren? Hij installeert wel maar de rode knop doet daarna niks (heb je na installatie enigma opnieuw opgestart?), de rode knop doet het maar toont niks?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Openpli 6 vraag #17 KvM1950

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 1 August 2017 - 07:34

Ik heb HbbTV uit de feed gedownload, maar het werkt niet.

Ben in de lijst bij downloads gaan kijken en niets geeft aan dat er al een download gedaan is.

Heb met eigen ogen gezien dat dit wel gebeurd is.

Bij te verwijderen staat ie ook.

Het zou handig zijn om bij downloads, als die gedaan zijn, een groen vinkje zou staan.

Heb het menu uitgekamd en vind nergens zoiets als "bij opstarten ontvanger HbbTV gelijk starten".

Misschien zie ik iets over het hoofd want in PLi 4 werkte het wel.


Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Openpli 6 vraag #18 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,814 posts

+20
Neutral

Posted 1 August 2017 - 08:07

 

Wat me opvalt bij RC6 is dat als ik op Menu/ Informatie druk ik vroeger 2 items kreeg Ontvanger en Zenderinformatie, bij mijn ET8000 heb ik alleen Ontvanger informatie.

Bij mijn Zgemma H2H heb ik wel Ontvanger en Zenderinformatie, vooral de zender informatie vind ik wel handig.

Zo nu en dan zie ik inhoudelijke vragen terugkomen welke beschreven zijn op de Wiki. 

Dus... voor die gene die het nog niet wisten.. Er is een Wiki beschikbaar die veel vragen beantwoord. De wiki is terug te vinden op: https://wiki.openpli.org/

 

Vragen die niet terug te vinden zijn op de wiki en in het forum als oplossing geboden worden, worden uiteraard in de gaten gehouden en op de To-Do lijst gezet om opgenomen te worden in de Wiki. 

 

Daar heb je gelijk in Rick, heb het gevonden, maar een klein puntje van aandacht waarom staat deze Wiki niet in het Nederlands niet iedereen beheerst het Engels zo goed, in het Nederlands leest toch ff wat makkelijker en voorkomt weer extra vragen.



Re: Openpli 6 vraag #19 KvM1950

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 1 August 2017 - 11:32

Ik heb HbbTV uit de feed gedownload, maar het werkt niet.

Ben in de lijst bij downloads gaan kijken en niets geeft aan dat er al een download gedaan is.

Heb met eigen ogen gezien dat dit wel gebeurd is.

Bij te verwijderen staat ie ook.

Het zou handig zijn om bij downloads, als die gedaan zijn, een groen vinkje zou staan.

Heb het menu uitgekamd en vind nergens zoiets als "bij opstarten ontvanger HbbTV gelijk starten".

Misschien zie ik iets over het hoofd want in PLi 4 werkte het wel.

 

 

Heb net nog eens gekeken naar HbbTV in het menu bij beschikbare plugins en daar staan:

HbbTV (git8507+077f312-r0)  en  HbbTV-xsarius (1.0-r1.0)

 

Dus HbbTV staat op mijn ontvanger Vu+ Duo 2, waarom werkt het da niet?.


Vu+ Duo 2 ontvanger, Samsung 55'' UHD smart TV met 3D.

Schotel 1: 150 cm., voor Astra 1 & 3

Schotel 2:   90 cm., voor Türksat

Schotel 3: 120 cm., voor Nilesat

Schotel 4: 120 cm., voor Hotbird & Eurobird

 

Ik woon in Anamur / Mersin / Tükiye, aan het strand, coördinaten:  36º Noord / 33º Oost.

Bij helder weer is Cyprus te zien, 70 Km. richting zuid.


Re: Openpli 6 vraag #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 47,929 posts

+804
Excellent

Posted 1 August 2017 - 12:20

Daar heb je gelijk in Rick, heb het gevonden, maar een klein puntje van aandacht waarom staat deze Wiki niet in het Nederlands niet iedereen beheerst het Engels zo goed, in het Nederlands leest toch ff wat makkelijker en voorkomt weer extra vragen.

 

Omdat het merendeel van de PLi gebruikers geen Nederlands spreekt, veel Nederlanders wel Engels, en het heel veel werk is om meertalige pagina's te maken en (vooral) in sync te houden. Zeker op een platform waarop iedereen kan bijdragen. Dan heb je fulltime editors nodig.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users