Jump to content


Photo

Tuner a of B

VU+ Ultimo

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 10 August 2017 - 14:23

Ik heb op mijn tuner twee schotels aangesloten. Bovenste tuneraansluiting ingesteld op A in menu. Tweede coaxkabel in menu op B ingesteld.

Bij opname wordt A gekozen en kan ik niet kijken en opnemen tegelijk op verschillende transponders. Ik weet niet of dit onderwerp al eens besproken is.

Bij controle zijn beide schotels actief.

Dus bij opname kiest de ontvanger niet tuner B zoals ingesteld maar A in menu. Hoe los ik dit op.


Edited by Geuze, 10 August 2017 - 14:24.

Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Tuner a of B #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 22,174 posts

+200
Excellent

Posted 10 August 2017 - 14:35

Dan zal jij wellicht ergens een instelling zo gewijzigd hebben dat daardoor dit gedrag is ontstaan.
Ik heb het nog nooit ervaren hier. Onder diverse instellingen misschien?
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer. Verder nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET4000. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Tuner a of B #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 10 August 2017 - 14:38

Even een schermafdrukje maken van de tuner instellingen, dan weten we wellicht meer.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner a of B #4 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 11 August 2017 - 05:22

Hallo Wanwizard

Ik kom op dit onderwerp terug.


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Tuner a of B #5 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 4 September 2017 - 12:34

Hallo WanWizard

 

Ik ben weer terug van vakantie. Ik zou het graag weer over de configuratie hebben.

Bij menu - instellingen - tunerconfiguratie bij tuner A mijn Big Besatellite schotel aangesloten met 10 LNB's.

Bij tuner B een andere schotel 1.40 draaibaar aangesloten, dus single.

In het menu tuner A ingesteld op kijken.

Tuner B alleen opnemen. Dit zijn voorkeuren.

Bij opnemen pakt de ontvanger tuner B niet maar tuner A ondanks ik deze zo heb ingesteld.


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Tuner a of B #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 4 September 2017 - 14:05

Als "Preferred tuner for recordings" staat ingesteld op "Tuner B", en de transponder die je wilt gaan opnemen is beschikbaar op Tuner B (is dat zo, heb je dat met de satfinder gecontroleerd?), dan haak ik verder af, en moet het over naar iemand met verstand van de code.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner a of B #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 4 September 2017 - 18:22

En je weet zeker dat B op dat moment niet in gebruik is? Enigma is redelijk slim met uitkiezen van tuners en het gaat eigenlijk altijd wel goed. Een draaibare schotel is inderdaad iets waar enigma wat minder goed mee omgaat, omdat hij niet meerekent dat van die tig posities er maar 1 tegelijk actief kan zijn. De tuner met de rotor heeft daardoor de meeste posities beschikbaar, die probeert enigma zo lang mogelijk beschikbaar te houden (en kiest daarom de andere tuner).

 

Waarom het aangeven van preferred tuner naar de andere in dit geval niet werkt kan ik je niet vertellen. Ik vermoed dat deze optie deze tuner een flink hogere prioriteit geeft, maar kennelijk in absolute termen niet voldoende hoog.


Edited by Erik Slagter, 4 September 2017 - 18:23.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Tuner a of B #8 Geuze

  • Senior Member
  • 647 posts

+5
Neutral

Posted 5 September 2017 - 06:05

Ik ga er nog mee aan de gang om alles te testen. Resultaat ga ik hier nog melden.


Visiosat Big Satellite schotel met 4 quad, 7 twin LNB's voor Astra 1, 2, 3, Hotbird, 9 oost, 4.8 oost, 5 west, 31 oost, 42 oost, 0,8 west, 33 oost:

1 Spaun 4-v. uncom. disecqschak. + 3 Spaun 4-v. disecqschak.;

1 Spaun 2-v. uncom. disecqschak. + 2 Spaun 4-v. disecqschak; 2 losse Spaun 4-v. disecqschak.

Visiosat schotel 64 cm met duo LNB voor Astra 1 en 3; Triax prime focus 1.40 m. schotel, draaibaar met Echostar DVR 7000.

VU+ Ultimo 4k met 2 sattuners en harde schijf en VU+ Uno 4k SE, dit alles op OpenPLI.


Re: Tuner a of B #9 Jork

  • Senior Member
  • 420 posts

+5
Neutral

Posted 5 September 2017 - 09:03

Misschien openwebif in gebruik?







0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users