Jump to content


Photo

Favorieten zenderlijst


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 GensNet

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 16 August 2017 - 22:54

De VU+ duo 2 scant zenders uit het satellites.xml en andere *.xml bestanden die in etc/tuxbox/ staan. Als een bepaalde zender dus niet in die lijst staat, vindt ie die niet. Die lijst is te bekijken met excel. Maar waar staan de zenders die je bijvoorbeeld in de favorieten hebt staan?

 

-= GensNet =-



Re: Favorieten zenderlijst #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,544 posts

+1,736
Excellent

Posted 17 August 2017 - 10:19

Zo werkt het niet helemaal.

 

In de xml bestanden staan frequenties (en in het geval van satellites.xml ook orbitals). Daar staan geen zenders in. Een scan loopt gewoon al die frequenties langs (netwerk = nee) of loopt de frequenties van de netwerk tabel langs (netwerk = ja), en alle zenders die hij vind worden toegevoegd aan het lamedb bestand, waarin alle gevonden zenders staan (die je ziet onder de rode "all" knop). 

 

Bouquet bestanden staan in /etc/enigma2. Er is een tv en een radio index bestand, waarin staat welke bouquetten je hebt, en dan voor elk bouquet is er een apart bestand, waarin de referenties van de zenders in dat bestand staan.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Favorieten zenderlijst #3 GensNet

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 17 August 2017 - 21:00

> Zo werkt het niet helemaal.

 

> In de xml bestanden staan frequenties.......

 

Dat bedoel ik ook dat daar alleen frequenties van zenders staan. Bij een "normale" ontvanger kun je die frequenties bewerken cq toevoegen. Je schijnt frequenties te kunnen bewerken cq toevoegen, maar dit schijnt een hachelijke zaak te zijn.


> Bouquet bestanden staan in /etc/enigma2. Er is een tv en een radio index bestand, waarin staat welke bouquetten je hebt, en dan voor elk bouquet is er een apart bestand, waarin de referenties van de zenders in dat bestand staan.

 

Als je die bestanden met ftp naar een map in de computer download en die met ftp weer naar /etc/enigma2 upload heb je dan weer dezelfde zenders als vóór de update?



Re: Favorieten zenderlijst #4 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,544 posts

+1,736
Excellent

Posted 18 August 2017 - 16:19

De functionaliteit om zelf frequenties toe te voegen bestaat niet in Enigma. Daarvoor zul je met een editor aan de slag moeten, of verstand moeten hebben van het xml formaat.

 

In principe zou dat ook niet nodig moeten zijn, de satellites.xml wordt wekelijks gegenereerd vanaf lyngsat.com, en dus zou dus bij moeten zijn.

 

Je hebt nodig:

  • de index files, bouquets.radio en bouquets.tv
  • de bouquet files, userbouquet.*
  • de kanaal data file, lamedb

Maar makkelijker is het om een van de beschikbare editor tools te gebruiken, die doen dat allemaal voor je.

 

Je kunt ook niet zomaar die bestanden terugzetten, daarvoor moet je eerst enigma vanaf de commandline stoppen.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Favorieten zenderlijst #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,951 posts

+541
Excellent

Posted 22 August 2017 - 19:01

Er is een vrij eenvoudige manier om transponders toe te voegen, alleen op een beetje een onverwachte plaats: de satellite finder / signaalzoeker whatever plugin. Daar voer je alle gegevens in van de transponder die je wilt toevoegen, je wacht op een LOCK en dan gebruik je de OK knop om de transponder te scannen. Als dat klaar is, zijn de gevonden zenders toevoegd én staat de nieuwe transponder in de lamedb. De satellites.xml file is read-only, daar schrijft enigma niks in.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Favorieten zenderlijst #6 donaldgroen

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 22 August 2017 - 22:01

sattelites.xml heb ik ook wel eens aangpast via Dreamboxedit -> Hulpmiddelen -> Pas satellites.xml aan


VU+ Duo2 met Triax 78cm met rotor
Openpli 7.2-release


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users