Jump to content


Photo

Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 12:11

[modbreak=“Tech”]Post nou verdorie eens met een normale titel als onderwerp en begin een bericht met de vraag, en dus niet vraag alleen in de titel van het onderwerp.[/modbreak]

@Rocco, de volgende keer dat er onduidelijke onderwerpen/berichten worden geplaatst verwijderen we ze zonder opgaaf van redenen, we hebben wel wat anders te doen dan onduidelijke zaken aan te passen, dit is dus de laatste keer !!![/modbreak]
Krijg geen connectie met VU+ Hard disk.
Filezilla:

Status: Selected port usually in use by a different protocol.
Status: Connecting to 192.168.0.100:80...
Status: Connection established, waiting for welcome message...
Error: Connection timed out after 20 seconds of inactivity
Error: Could not connect to server
Status: Waiting to retry...
Status: Connecting to 192.168.0.100:80...
Status: Connection established, waiting for welcome message...

Via Windows verkenner krijg ik, Not enough space
Echter is er voldoende vrije ruimte.

OpenWebIf werkt wel gewoon, maar daar kan ik geen files op de box zetten.


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #2 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,489 posts

+30
Good

Posted 13 November 2017 - 12:48

Filezilla is toch een ftpclient? Kun je dan niet beter poort 21 ipv 80 want op die laatste draait je webif.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-6.2-r) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #3 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 12:54

Klopt, en nu werkt ie wel, dankje!

 

Maar waar komt die: Not enough space melding vandaan, via verkennen hoort het toch ook gewoon te werken?


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 9,869 posts

+241
Excellent

Posted 13 November 2017 - 14:28

Klopt, en nu werkt ie wel, dankje!

 

Maar waar komt die: Not enough space melding vandaan, via verkennen hoort het toch ook gewoon te werken?

Als je rechten hebt op die schijf, gaat het gewoon werken.

 

Kijk ook even naar de opmerking welke ik in je eerste bericht heb gezet en doe daar iets mee, iedereen houdt zich netjes aan de regels de zaak lekker leesbaar te houden/maken, dat geldt ook voor jou!!


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 14:55

Samba heeft al jaren problemen met het benaderen van mounts. Dus als je via de verkenner de "Root" share van de box opent, en dan naar /media/hdd (of iets anders gaat). dan is dat medium read-only.

 

Erg irritant, maar tot op heden, ontdanks alle geklaag, is er nog steeds geen oplossing voor, anders dan een share definieren voor het specifieke device wat je wilt benaderen.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #6 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 15:52

Samba heeft al jaren problemen met het benaderen van mounts. Dus als je via de verkenner de "Root" share van de box opent, en dan naar /media/hdd (of iets anders gaat). dan is dat medium read-only.

 

Erg irritant, maar tot op heden, ontdanks alle geklaag, is er nog steeds geen oplossing voor, anders dan een share definieren voor het specifieke device wat je wilt benaderen.

 

Voorheen kon ik met verkenner hier gewoon altijd bestanden naartoe slepen. En ging dit gewoon, nu krijg ik dus een nog enough free desk space melding.

 

Eigenlijk ook wel jammer dat je via de web-if geen bestanden naar de box kunt uploaden, al moest ik voor de web-if hier niet zijn heb ik vaak genoeg gehoord.


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 20:02

Je kon wat waar?

 

Leg eerst maar eens uit wat je precies doet, dan. Want wat ik beschrijf werkt al 10 jaar niet.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #8 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 20:12

Via Verkenner bestanden naar /media/usb/ slepen/kopieren.


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 20:13

Heb je een mount voor /media/usb gemaakt dan?


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #10 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 20:26

Verkennen en dan naar Netwerk, VUSOLOSE, ik snap je vraag niet? Ik denk het wel trouwens wat in neem er toch ook op op.


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 20:35

Verkennen en dan naar Netwerk, VUSOLOSE...

 

Ja, en dan? Wat is dan je volgende selectie?

 

Als dat dus of "Root" of "Media" is, dan gaat dat dus niet werken, dat heeft nog nooit gewerkt. En "Media" is nieuw in OpenPLi 6.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #12 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 21:03

Eerst stond er harddisk geloof ik en nog wat (ik dacht Root), ik ging via Root, hard disk deed niets. Maar geen idee eigenlijk want ik heb nu Pli 6. Dus dan zou ik Pli 4 weer moetern terug zetten. Mischien gebruikte ik toen ook Linux en werkte her daarop wel, ben nu weer terug op Windows.


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 22:00

Nee, onder linux werkt het ook niet, het is een Samba probleem. En ook in OpenPLi 4 was er geen share gedefinieerd voor /media/usb.

 

Correctie: Als ik vanaf een linux machine een mount aanmaak

mount -t cifs //172.16.1.43/Media /mnt -o username=root

dan kan ik via die mount gewoon naar de USB stick schrijven:

touch /mnt/usb/abc
ls -l /m/mnt/usb 
-rwxr-xr-x 1 root root        0 Nov 13 22:07 abc

Echter, als ik hetzelfde doe in Windows:

Attached File  Screenshot from 2017-11-13 22-12-51.png   6.3KB   8 downloads

 

En ik maak daar via rechterklik een nieuw text document aan,

Attached File  Screenshot from 2017-11-13 22-14-16.png   2.14KB   7 downloads

 

dan werkt dat gewoon.

 

Dus: er iets iets anders aan de hand.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #14 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 22:06

Of we bedoelen allebei wat anders, maar naar mijn weten werkte het toch echt wel.

 

Mischien was het andersom, van VU+ naar PC.


Edited by rocco99, 13 November 2017 - 22:11.

My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 22:16

Heb net mijn post aangepast. ;)


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #16 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 22:20

Ja dat idee had ik dus ook. En hij geeft ook niet aan dat hij niet kan/mag schrijven, maar dat er onvoldoende vrije ruimte is.

Via Filezilla gaat het overigens prima, dus opzich niet heel erg verder, maar handig is anders.


My STB: VU+ Solo SE

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 22:22

Hoe is dat device geformateerd? Hoe groot is dat device? En hoeveel is er in gebruik en vrij? En hoe groot is hetgeen je er naar toe probeert te kopieren?


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #18 hulkman

  • Senior Member
  • 277 posts

+1
Neutral

Posted 13 November 2017 - 22:37

Hmm, of ik snap het niet goed, maar ik gebruik de hardeschijf in mijn mut@nt HD51 als nas voor mijn windows home netwerk. Geen bijzondere instellingen gemaakt, ik schrijf gewoon vanuit windows verkenner naar de harddisk map van de HD51. Ik heb daar nooit problemen mee. Dit is toch ook gewoon schrijven via samba? Oh, ja natuurlijk Pli 6 release.

Verstuurd vanaf mijn SM-A310F met Tapatalk

Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,802 posts

+641
Excellent

Posted 13 November 2017 - 22:44

Ja. Vandaar dat ik vraag naar lokale omstandigheden, hier werkt het ook gewoon.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Verbinden naar VU+ met harddisk lukt niet #20 rocco99

  • Senior Member
  • 1,145 posts

+3
Neutral

Posted 13 November 2017 - 23:31

Hoe is dat device geformateerd? Hoe groot is dat device? En hoeveel is er in gebruik en vrij? En hoe groot is hetgeen je er naar toe probeert te kopieren?

 

Er zijn er 2, 1 USB van 240GB en die is EXT3 geloof ik, de andere 1GB harde schijf en die is NTFS. Op beiden werkt het niet, overigen heb ik recent Windows voledig opnieuw geïnstalleerd, en toch hetzelfde probleem.

Ook Pli is meermaals opnieuw geflashed.


Edited by rocco99, 13 November 2017 - 23:31.

My STB: VU+ Solo SE




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users