←  [NL] Gebruikersondersteuning

Forums

»

uhd of 4k zenders

htex's Photo htex 23 Dec 2017

waar vind ik sky sport uhd     of sky bundesliga uhd?

en andere uhd zenders

op zenderlijst hans zie ik ze niet

 

Quote

mrbeam's Photo mrbeam 23 Dec 2017

Daar je geen beeld gaat krijgen.

Quote

Bram55's Photo Bram55 23 Dec 2017

De enige zenders in UHD betreffen promotie filmpjes van enkele minuten. Leuk om een keer te kijken, meer ook niet.

Quote

mimisiku's Photo mimisiku 23 Dec 2017

Over een jaar of wat als de HD encoders zijn afbetaald :) Zolang de leuke zenders nog niet standaard in UHD uitzenden ga ik én geen UHD TV én geen UHD ontvanger kopen. Over een jaar introduceren ze 8K, een jaar later weer 16K. En de content providers lopen er lekker achteraan. Er is nu al geen fatsoenlijke UHD uitzending dus waarom in vredesnaam dik betalen om de ontwikkelaars te spekken?
Quote

WanWizard's Photo WanWizard 23 Dec 2017

Ook echt fatsoenlijke HD zenders moet je met een zaklampje zoeken. Die M7 HD zenders zien er soms nog slechter uit dan sommige SD zenders...

 

Ik begin er voorlopig ook niet aan, en aan dowloaden of streaming doe ik niet, dus daarvoor hoeft het ook niet.

Quote

Tech's Photo Tech 23 Dec 2017

De M7 HD zenders zijn op-gepimpt, dat is geen echte HD.
Quote

Erik Slagter's Photo Erik Slagter 23 Dec 2017

Wat is jouw definitie van HD dan?

Quote

Gullie's Photo Gullie 24 Dec 2017

Wat is jouw definitie van HD dan?

 

Een video OPGENOMEN in HD (1920x1080/1280x720), geproduceerd in HD én UITGEZONDEN in HD. En dat laatste met een fatsoenlijke bitrate....

Dat betekent dus dat een "opgepompte" 720x576 (SD) géén echte HD is, ook al wordt die met HD-resolutie uitgezonden.

Bij de upscaling moeten er immers pixels "bijgetoverd" worden die in de originele opnamen helemaal niet aanwezig zijn/waren. Puur nep c.q. misleiding dus.

Met UHD zal het dezelfde weg op gaan want "men" wil wel blijven verkopen natuurlijk.

Quote

Erik Slagter's Photo Erik Slagter 24 Dec 2017

Dat was een vraag aan Tech. Meer retorisch overigens, want wat M7 uitzendt heeft dezelfde bron als wat de kabelmaatschappijen uitzenden, dus SD of (tegenwoordig meestal toch wel) HD. Het enige verschil is de mate van lossy compression. Bij oudere codecs zoals mpeg 2 en mpeg 4 vc zie je dat terug als de beruchte blocky artifacts. Bij modernere codecs als mpeg 4 avc wordt dat effect gemaskeerd. Je ziet geen blocky artifacts maar de effectieve resolutie wordt wel lager, het beeld wordt minder scherp. In die zin, als je voldoende lossy compressie toepast op een HD bron, dan kan het er uit gaan zien als SD. Maar voordat je zover bent, moet je veel en veel meer lossy compression toepassen dan M7 doet.

 

En voordat de discussie over bitrates weer losbreekt: het is bekend dat bijvoorbeeld een Ziggo zenders met een veel hogere bitrate uitzendt dan M7. Maar dat mag je niet zo vergelijken. Voor Ziggo is bandbreedte goedkoop, zij hebben weinig belang bij investeren in efficiente encoders. M7 daarentegen moet voor elke bit betalen aan Astra en voor hun is het qua kosten wèl van belang om efficiente encoders te hebben (en die kosten wat). Niet zo heel lang geleden zijn de encoders bij M7 weer vervangen voor moderner spul. En ja, dat kan flink wat schelen, tot aan een factor twee (bij dezelfde beeldkwaliteit).

Quote

hro's Photo hro 27 Dec 2017

waar vind ik sky sport uhd     of sky bundesliga uhd?

en andere uhd zenders

op zenderlijst hans zie ik ze niet

In Kanalenlijst Hans staat een apart boeket genaamd 'Ultra HD/4K'. Met twee Sky sport UHD-zenders van Astra 19 oost. Maar ik vrees dat deze er voor de kat haar viool staan... (apart abonnement nodig). Maar goed, wat doorgegeven wordt plaats ik ergens in de kanalenlijst.

Quote