Jump to content


Photo

Debugging vanuit deep standby


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 12 January 2018 - 13:41

Heeft iemand een idee of je Enigma kunt debuggen vanuit deep standby?


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,027 posts

+606
Excellent

Posted 12 January 2018 - 13:50

Wat wil je debuggen?

 

Deep standby == uit, alleen de front processor draait dan nog, om de aan knop van de AB of op de box af te handelen, of om een timer wakeup te kunnen doen. Aanzetten vanuit deep standby is ook gewoon een boot.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Debugging vanuit deep standby #3 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 12 January 2018 - 15:45

Wat wil je debuggen?

 

 

De werking van de wakeup timer, omdat ik sinds enige tijd hiermee een probleem heb (overigens met meerdere Vu's). Om te testen wat er (hier) mis gaat wou ik de procesgang van de wakeup timer en de boot volgen.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,027 posts

+606
Excellent

Posted 12 January 2018 - 22:01

Je kunt /usr/bin/enigma2.sh aanpassen, zodat Enigma wordt opgestart in debug mode, en zijn log niet naar het console stuurt maar in een file op slaat.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Debugging vanuit deep standby #5 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 12 January 2018 - 22:28

Dank voor het meedenken, daar heb ik aan gedacht, maar werkt dat en legt dat het hele bootproces bloot(retorische vraag), dus met enigma2.sh > ~/debug.log 2>&1
Ik ga het proberen....

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,027 posts

+606
Excellent

Posted 12 January 2018 - 22:54

Ik bedoelde meer IN enigma.sh:

LD_PRELOAD=$LIBS ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2 > /root/debug.log 2>&1

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Debugging vanuit deep standby #7 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 14 January 2018 - 14:53

 

Ik bedoelde meer IN enigma.sh:

LD_PRELOAD=$LIBS ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2 > /root/debug.log 2>&1

 

Ah ik had de IN gemist ;), Tja dat gaat zeker werken, toch nog even ter aanvulling (voor wie het ook wil doen) de bovenstaande regel gaat niet goed, even aanpassen naar

LD_PRELOAD=$LIBS ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2 /usr/bin/enigma2 > /home/root/debug.log 2>&1

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #8 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 14 January 2018 - 17:17

Maak ik ook een tik fout  (al gaat er niks mis)...

LD_PRELOAD=$LIBS ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2 > /home/root/debug.log 2>&1

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,027 posts

+606
Excellent

Posted 14 January 2018 - 21:54

Ah, ja. Ben gewend dat /root in Linux niet in /home staat. ;)


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Debugging vanuit deep standby #10 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,340 posts

+453
Excellent

Posted 28 January 2018 - 09:53

Ben nou wel benieuwd wat er precies "mis" gaat met opnames vanuit standby? Ik doe het dagelijks.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Debugging vanuit deep standby #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,027 posts

+606
Excellent

Posted 28 January 2018 - 13:58

Het gaat hier over de wake-up vanuit deep standby. 


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Debugging vanuit deep standby #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,340 posts

+453
Excellent

Posted 30 January 2018 - 20:15

De vraag is dan, wat gaat er precies niet zoals verwacht? Daar kom ik niet zo achter.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Debugging vanuit deep standby #13 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 8 February 2018 - 19:28

De vraag is dan, wat gaat er precies niet zoals verwacht? Daar kom ik niet zo achter.

 

@Erik dank voor de interesse. De casus:

 

Ik maak(te) gebruik van de wakeup timer optie, om op een bepaalde tijd de box start te laten starten en naar standby te gaan. Dus een wakeup timer met de optie onder Menu/Setup/System/Customize startup to standby op "No, except wakeup timer" staan. De box zou dus vanuit deep standby op de ingestelde tijd naar standby moeten gaan. Echter, de box start op en gaat naar standby, maar komt daar weer uit (log regel 1217), iets wat niet zou moeten.

 

De debug.log die is aangemaakt  laat dit ook zien, echter de aanleiding is me, ook na het lezen van de log niet duidelijk. Dit gebeurd voor zowel de oude Duo als de Uno 4K SE

Attached Files


Edited by 40H3X, 8 February 2018 - 19:30.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #14 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,340 posts

+453
Excellent

Posted 8 February 2018 - 19:34

Het zou ook nog kunnen dat er iets met de bron mis is. De plugin is afhankelijk van de drivers/hardware om te bepalen of een startup veroorzaakt wordt door aanzetten of een timer wakeup. Als die input al niet klopt, dan zal de plugin het ook niet goed doen. En verder is volgens mij dimitrij redelijk thuis in deze plugin.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Debugging vanuit deep standby #15 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 8 February 2018 - 19:37

Ik wist niet dat deze "optie" als een plugin  wordt gezien? https://github.com/O...eepTimerEdit.py


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,340 posts

+453
Excellent

Posted 10 February 2018 - 15:50

Ik dacht dat dit ging over start-up-to-standby, dat is volgens mij wel een plugin of was?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Debugging vanuit deep standby #17 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 10 February 2018 - 19:13

Ah, nee dit is gewoon natve aanwezig in PLi en werkt hier al meer dan anderhalf jaar niet meer, ik ben daarom ook destijds de based op OpenPLi van mastaG (voor de Duo) gaan gebruiken, daar werkt deze optie/instelling van PLi als een zonnetje. Voor de Uno 4K SE is deze based op PLi er natuurlijk niet.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #18 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,340 posts

+453
Excellent

Posted 10 February 2018 - 19:45

Dit is een gebied waar ik totaal "blank" ben, nooit zoiets gebruikt of tegengekomen. Bedoel je dat je een timer maakt met optie "wakeup" of "go to standby" oid? Ik heb zo'n idee dat Littlesat beter snapt waar dit over gaat.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Debugging vanuit deep standby #19 40H3X

  • Senior Member
  • 2,486 posts

+92
Good

Posted 10 February 2018 - 22:08

Het zit gewoon in OpenPLi, dus niks zelf brouwsel ;). Lang drukken op de aan/uit knop geeft een aantal mogelijkheden, met bovenaan de optie "sleeptimer". als je hiervoor kiest staat onderaan de optie "Enable wakeup timer" en deze optie werkt, echter als je onder Main menu-setup-system-customize de optie startup to standby zet op No, except Wakeup timeR dan gaat het mis

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Debugging vanuit deep standby #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,027 posts

+606
Excellent

Posted 11 February 2018 - 16:01

Is dan wel vreemd dat MastaG's image het wel doet, gegeven het feit dat dat ook gewoon OpenPLi based is.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users