Jump to content


Photo

Password


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 wriesen

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 27 January 2018 - 15:58

Hallo,

 

Graag jullie hulp.

 

I kan m'n VU+ Duo2 alleen nog met Putty in de SSH-modus benaderen. De root-user vraagt dan om een wachtwoord. Het wachtwoord dat ik heb werkt niet. Ook heel wat andere, meer en minder voor de hand liggende, wachtwoorden geprobeerd.

 

 

Nu staat er in de Wiki als onderdeel van "Tips and Tweaks":

 

If you forgot your password or used an extension for changing it with OpenPLi you can clear the password by editing the first line in /etc/shadow which contains the hash of your password. Just delete the second parameter.

 

Weet één van jullie hoe ik /etc/shadow kan editen zonder verbinding te maken met via Putty en in te loggen als root?

 

 

OF

 

Ik installeerde de de Systeem App SetPasswd. Dacht h'm dan te kunnen vinden onder de blauwe-knop.Bleek echter niet het geval.

Gaat die app me helpen? Hoe start ik h'm als ik hem niet vindt onder de blauwe-knop of in de lijst Applicaties?

 

 

Bedankt alvast voor jullie reacties.

 

wriesen

 



Re: Password #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 27 January 2018 - 16:06

SSH werkt alleen als je bewust en via de commandline een wachtwoord hebt gezet. Als je dat niet hebt gedaan zul je met telnet (dat snapt putty ook) naar binnen moeten. Standaard heeft een OpenPLi image geen wachtwoord.

 

Je kunt bij files via SMB/CIFS, of via FTP. Maar in beide gevallen heb je daar hetzelfde user (en optioneel password) voor nodig.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Password #3 wriesen

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 28 January 2018 - 07:59

Thx voor de reactie WanWizard

 

Snap jij, of iemand anders, waar ik de app SetPaswd kan starten die ik installeerde?

Hij staat met een gekleurd wereldbolletje als geïnstalleerd.



Re: Password #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 28 January 2018 - 14:05

Geen idee wat "setPasswd" is. Bedoel je de "ChangeRootPassword" plugin? Die staat gewoon in de plugins list (menu, plugins).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Password #5 boolean

  • Senior Member
  • 126 posts

+2
Neutral

Posted 1 February 2018 - 16:55

I kan m'n VU+ Duo2 alleen nog met Putty in de SSH-modus benaderen. De root-user vraagt dan om een wachtwoord. Het wachtwoord dat ik heb werkt niet. Ook heel wat andere, meer en minder voor de hand liggende, wachtwoorden geprobeerd.


Weet je zeker dat je überhaupt een wachtwoord hebt ingesteld? Heb je al geprobeerd om met Telnet aan te melden?

Attached Files



Re: Password #6 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,809 posts

+17
Neutral

Posted 1 February 2018 - 18:31

Setpasswd is gewoon te installeren via het apllicatiemenu van OpenPLI.

 

Na installatie daarvan ga je naar menu/instellingen/systeem/wijzig root password. Deze start je op, je drukt de RODE knop in en je root wachtwoord is gewist.


Edited by Dimmie, 1 February 2018 - 18:31.


Re: Password #7 Troll

  • Member
  • 1 posts

0
Neutral

Posted 4 February 2018 - 03:29

Hi I need help.

when I try to connect by Putty via SSH or TELNET I get 

Access denied in the password.

What can I do? I have try many things with out any luck. I did have a password but I forgot after so long time with out using it.

thanks for your cooperation 



Re: Password #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 4 February 2018 - 11:42

Install the plugin (menu - plugins - green button) to change the root password, start the plugin (menu - plugins), and change the root password.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Password #9 warezboy

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 13 February 2019 - 21:27

Thnx WanWizard, Setpasswd worked for me.

 

After installing openpli7, my ftp worked fine with my old password. But in the last days I updated from menu. I think something came after that, but excuse me if I'm wrong. I'm not sure what it is but I was not able to login with FTP  (winSCP) or SSH (Putty) anymore.

After resetting my root password with SetPasswd, it works again. But now I'm only able login with SFTP.

Do you know how to activate FTP access again?

 

For people who wants to reset his root password:

  • Menu>Applicaties>Softwarebeheer (manage software)
  • Beheer applicaties (manage software)
  • System>SetPasswd - green button


Re: Password #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 14 February 2019 - 18:17

Het mag in het Nederlands hier hoor. ;)

 

Ik heb geen idee wat je aan het doen bent, OpenPLi doet zelf niks met wachtwoorden. Als je wel met SSH kunt inloggen maar niet met telnet of ftp, dan is de kans aanwezig dat /etc/passwd en /etc/shadow uit sync zijn. Kan best zijn dat die plugin niet meer deugd dan.

 

Gewoon inloggen dus (met ssh of telnet), en met het "passwd" commando je password wijzigen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users