Jump to content


Photo

Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig.

et8000 kapot? reageert niet op rc

  • Please log in to reply
39 replies to this topic

#1 kostenzer

  • Senior Member
  • 276 posts

+4
Neutral

Posted 2 March 2018 - 21:57

Hallo,

 

Naast het verhaal van de bouquetten, is er meer aan de hand.

Soms reageert hij niet meer op de afstandsbediening. Het enige wat dan blijft is de aan uit knop aan de achterkant.

Ook dat lukte een keer niet. Hij bleef hangen bij het booten. Nadat ik een backup teruggezet had liep hij weer.

Nu vraag ik me af waar dat allemaal vandaan komt.

Vandaag moest ik hem weer uit en aan zetten om verder te komen.

 

Hoe kan ik achterhalen wat de oorzaak is?  Hardware of software? En als het het laatste is, Is dat te herstellen?

Stomme opmerking misschien, maar heb ik een virus op dat ding?


Edited by kostenzer, 2 March 2018 - 21:58.

Xtrend 10000


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #2 Zuppelan

  • Senior Member
  • 1,406 posts

+62
Good

Posted 4 March 2018 - 08:57

Controleer of je bij zo'n crash nog via het netwerk kunt inloggen. Zo ja is het softwaregerelateerd, zo nee, is het (vermoedelijk) de hardware die aan het verslijten is.



Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #3 kostenzer

  • Senior Member
  • 276 posts

+4
Neutral

Posted 4 March 2018 - 12:22

Goede tip, zal ik doen.


Xtrend 10000


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #4 kostenzer

  • Senior Member
  • 276 posts

+4
Neutral

Posted 3 April 2018 - 00:10

Op dit moment hangt hij. Bij teletekst.

Ik kom er niet meer in. Dus hardware gerelateerd? Na reboot doet hij het weer. Hopelijk voor lang.

Wat is nu een alternatief voor de et8000? et1000 zou leuk zijn maar die schijnt er niet mer te zijn.

Voordat het echt erg wordt wil ik toch al eens verdiepen in een alternatief.

Ik laat me verrassen.


Edited by kostenzer, 3 April 2018 - 00:14.

Xtrend 10000


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #5 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 12,819 posts

+367
Excellent

Posted 3 April 2018 - 05:25

Voor de kabel of schotel?
Voor de kabel kan ik een box met FBC tuners aanraden, je komt nooit meer tuners tekort :)
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #6 catw

  • Senior Member
  • 140 posts

+2
Neutral

Posted 3 April 2018 - 05:47

Het is volgens mij software matig, gebeurde hier ook en dan heb ik ziggo in beeld alleen de Z en bijna over de volle hoogte van het beeld.

Aan en uit zetten met de knop achter op is dan de enige mogelijkheid en dat is soms twee keer achter elkaar noodzakelijk.

Log file met fouten, als die er is, weet ik niet te vinden anders had ik die wel mee gestuurd.


ET8000 / Xsarius en Mut@nt Triax 110 Archsat 90 (2021)


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #7 _HarmeN

  • Senior Member
  • 698 posts

+4
Neutral

Posted 3 April 2018 - 05:55

Op dit moment hangt hij. Bij teletekst.
Ik kom er niet meer in. Dus hardware gerelateerd? Na reboot doet hij het weer. Hopelijk voor lang.
Wat is nu een alternatief voor de et8000? et1000 zou leuk zijn maar die schijnt er niet mer te zijn.
Voordat het echt erg wordt wil ik toch al eens verdiepen in een alternatief.
Ik laat me verrassen.


Vu+Uno 4k (se) bevalt hier prima !

Vu+ Ultimo 4K (OpenPLI-8.0) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO

Xtrend ET-10000 (OpenPLI-8.0 develop) :: 1x DVB-C :: ZIGGO

 


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #8 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,593 posts

+1,351
Excellent

Posted 3 April 2018 - 10:29

Het is volgens mij software matig, gebeurde hier ook en dan heb ik ziggo in beeld alleen de Z en bijna over de volle hoogte van het beeld.

 

Dat is een driver bug waar alle ET's last van hebben. Ga er maar niet van uit dat die nog opgelost gaat worden, aangezien de fabrikant "niet meer" is.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #9 kostenzer

  • Senior Member
  • 276 posts

+4
Neutral

Posted 3 April 2018 - 12:07

@Tech,

Het is ziggo (oud gebied), dus kabel.

 

@WanWizard,

Die indruk kreeg ik helaas ook al. Nu weet ik het zeker.


Edited by kostenzer, 3 April 2018 - 12:09.

Xtrend 10000


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #10 catw

  • Senior Member
  • 140 posts

+2
Neutral

Posted 3 April 2018 - 14:46

Dat is een driver bug waar alle ET's last van hebben. Ga er maar niet van uit dat die nog opgelost gaat worden, aangezien de fabrikant "niet meer" is.

 

Zolang hij nog werkt en openpli er nog update's voor heeft moet ik het er maar mee doen, anders naar een andere overstappen welke minimaal dezelfde, meer of betere opties heeft.


ET8000 / Xsarius en Mut@nt Triax 110 Archsat 90 (2021)


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #11 pluizebol

  • Senior Member
  • 701 posts

+7
Neutral

Posted 3 April 2018 - 15:18

@kostenzer 

 

Ik had het probleem ook.

Dank zij een hint van een ander forumlid is het als volgt opgelost :

 

Ga naar hoofdmenu – applicaties
- Druk rood (verwijderen van plugins)
- Open de Systemplugins en zoek naar de plugin osdpositionsetup : die moet verwijderd worden.

ET8000 herstarten

 

Mijjn ET8000 draait nu al sinds een paar maanden terug als een zonnetje


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 8.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+ BlueHDi

La Douce France


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #12 catw

  • Senior Member
  • 140 posts

+2
Neutral

Posted 3 April 2018 - 15:44

Hier ook even toegepast dus dan zal deze ET8000 het ook wel weer beter gaan doen, meestal als ik op pijl naar beneden (onder ok knop) drukte om naar andere zenter te gaan had ik dat, soms ook met openwebif als ik naar andere zender ging.


ET8000 / Xsarius en Mut@nt Triax 110 Archsat 90 (2021)


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,259 posts

+619
Excellent

Posted 3 April 2018 - 16:55

Het is niet alleen osd setup waardoor het vast kan lopen. Alle procs zijn instabiel vanaf een bepaalde Oe bouwomgeving...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #14 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 12,819 posts

+367
Excellent

Posted 3 April 2018 - 18:16

Voor de duidelijkheid 'procs' zijn proc entries, zeg maar een virtueel bestand waarmee het mogelijk is om informatie door te spelen van de kernel naar de gebruiker en/of andersom...

 

In dit geval gaat dus om instellingen welke via de grafische interface naar de kernel worden geïnformeerd, de waarde zet je in die proc entry en de kernel leest die dan weer uit en doet er iets mee.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #15 carlo666

  • Senior Member
  • 340 posts

+4
Neutral

Posted 3 April 2018 - 18:18

Afkloppen, maar tot nu toe geen problemen met de ET8000 met OpenPLi release 4.



Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #16 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,593 posts

+1,351
Excellent

Posted 3 April 2018 - 18:35

OpenPLi 4 heeft dat probleem niet.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #17 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,028 posts

+37
Good

Posted 3 April 2018 - 19:34

Ik gebruik nu op 1 van mijn et10k's satdreamgr met de pli-fullnighthd (tar.gz wil ik wel beschikbaar stellen) skin (kernel 4.10 + nieuwe drivers) en het werkt prima met hier & daar wat onvolkomenheden.

Ik zit er bijna aan te denken om die andere et10k ook maar te gaan ombouwen, aangezien het pli-team zich wel heel erg strikt opstelt qua nieuwe drivers: wij willen dat niet doen want de fab is verantwoordelijk voor deze drivers (bsp) enz, enz. terwijl wij gewoon met de ellende zitten eigenlijk. :(

 

Dat is een driver bug waar alle ET's last van hebben. Ga er maar niet van uit dat die nog opgelost gaat worden, aangezien de fabrikant "niet meer" is.

 

Zolang hij nog werkt en openpli er nog update's voor heeft moet ik het er maar mee doen, anders naar een andere overstappen welke minimaal dezelfde, meer of betere opties heeft.


Edited by catastrofus, 3 April 2018 - 19:35.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.1r/develop) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #18 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,593 posts

+1,351
Excellent

Posted 3 April 2018 - 20:48

Niet alleen jij, wij ook. En ik dacht dat het waarom je uitgelegd was? 

 

Bovendien, dat lost alleen het probleem van de 10K op, terwijl alle boxen uit die generatie hetzelfde probleem hebben (en daar geen "stiekeme" drivers voor zijn).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #19 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,028 posts

+37
Good

Posted 3 April 2018 - 21:27

Exact, en daar zit 'm dus het verschil. Ze zijn er dus WEL voor de et10k.

Met of zonder het leeg trekken van je bankrekening door deze drivers en met of zonder een tijdbom en wel/niet veroorzaken van WW3. ALLES is beter dan de huidige drivers binnen PLi4. :)

Maar goed, jullie houden je poot stijf en dan houdt het voor mij ook op. :(

 

(en daar geen "stiekeme" drivers voor zijn).


Edited by catastrofus, 3 April 2018 - 21:28.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 8.1r/develop) + een et10k (geen tuners en dus fallbackclient, develop) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Et8000 doet raar uit en aanzetten is dan nodig. #20 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,593 posts

+1,351
Excellent

Posted 3 April 2018 - 21:35

Voor jou wel, maar voor de rest van dit topic niet (want dit gaat over de 8K), dat bedoelde ik. Een 8K eigenaar schiet niks op met deze opmerkingen...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.




Also tagged with one or more of these keywords: et8000, kapot?, reageert niet op rc

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users