Jump to content


Photo

Update 6.1 ota

Mut@nt HD51

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Tw-er

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 17 March 2018 - 09:58

Goede morgen;

 

Heb een nieuwe mut@nt HD51 van 12/12/2017 met een openpli 6.1 image en ik probeer deze te upodaten maar dit lukt met niet via het netwerk.

Als ik opnieuw flash ben ik dan mijn zenderlijsten en instellingen voor de Oscam kwijt?

Is er een manier de instellingen voor de Oscam te kopieren en ze dan nadien terug te plakken?

Zenderlijsten doe ik wel via dreamedit maar weet nog dat het een ganse boterham was om die Oscam in te stellen en daar heb ik momenteel geen tijd/zin in ;-)

 

Alvast bedankt.

 

Mvg Tw-er


;Mvg Tw-er Vu+Duo 500gb


Re: Update 6.1 ota #2 Tw-er

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 17 March 2018 - 10:20

Heb het zelf al gevonden :rolleyes:

Dacht deze post in te trekken maar lukte me niet


;Mvg Tw-er Vu+Duo 500gb


Re: Update 6.1 ota #3 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,793 posts

+42
Good

Posted 17 March 2018 - 10:24

Natuurlijk kan dat!
Je kunt verbinding maken met een PC via je thuisnetwerk. Je gaat naar de directory /etc/tuxbox/config en kopieert de oscam directory volledig naar je PC. Hetzelfde doe je met /etc/enigma2.
Dan is er het onovertroffen programma DCC-E2 waarmee je á la Norton Commander bestanden heen en weer kunt schuiven. Speciaal voor het beheren van je zenderlijsten is er DreamSet/DreamEdit...
Voor Linux E2 ontvangers geldt: Alle wegen leiden naar Rome.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Update 6.1 ota #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,764 posts

+289
Excellent

Posted 17 March 2018 - 10:38

Ik snap niet dat men geen gebruik maakt van de autobackup tool welke standaard in de image wordt meegeleverd.

Eenmalig instellen, en naar een usb-stick laten schrijven.

Als je een nieuwe image ota flash, heb je toch al een stick nodig, als je daar dan ook de backup op hebt staan worden alle instellingen zonder tussenkomst van de gebruiker, weer teruggezet.

 

Ik ben het absoluut eens met de stelling dat het kopieren van de /etc/enigma2 folder met inhoud, ook een methode is maar voor de softcam moet dan niet vergeten dat je  /etc/tuxbox/conf/oscam(-emu) ook mee moet nemen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Update 6.1 ota #5 Tw-er

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 17 March 2018 - 20:26

Heb dus inderdaad gebruik gemaakt v/d autobackuptool en deze op hd v/d mut@nt gezet daarna gewoon de de image geflashed via de instructies vanuit de wiki :)

Was op 5min. in orde sorry voor mijn voorbarige vraag :P


;Mvg Tw-er Vu+Duo 500gb


Re: Update 6.1 ota #6 Cor1950

  • Senior Member
  • 148 posts

+1
Neutral

Posted 23 March 2018 - 13:22

Een verzoekje voor AutobackupTool : de hostnaam ook meenemen ? Ik heb 2 ET1000 boxen en heb nu elke keer een dubbele hostnaam ET1000 in mijn netwerk . Na elke flash moet ik 1 van de 2 wijzigen.


Xtrend ET10000  met 2 DVB-S2 en 2 DVB-C tuners,  interne SSD , draait op OP 7.2   Niet in gebruik

Xtrend ET10000  met 2 DVB_C tuners , interne SSD , draait met OP 7.2                      Niet in gebruik

VU+ Ultimo 4 K,  2 FCB tuners  ( DVB_C en DVB_S2) , interne SSD , draait met  OP 7.2

VU+ Uno 4K  (helaas geen interne disk mogelijk) , draait op OP 7.2

Schotel van CD voor Astra 1 en 3


Re: Update 6.1 ota #7 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,720 posts

+33
Good

Posted 23 March 2018 - 14:43

Je kan ook de hostname wijzigen in de /etc/hostname. Moet je wel autobackup even instrueren om ook deze file te backuppen.


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Update 6.1 ota #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,821 posts

+1,071
Excellent

Posted 23 March 2018 - 15:22

Die staat er bewust niet standaard in, omdat het veel vaker voorkomt dat je een backup van een box wilt restoren op een ander type box dan op hetzelfde type.

 

Dus inderdaad, even in autobackup aanvinken dat hij mee moet in de backup.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Update 6.1 ota #9 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,720 posts

+33
Good

Posted 23 March 2018 - 19:16

Met dezelfde hostname (in de autobackup) kun je prima een andere gelijkwaardige box restoren. Ik zie het probleem niet?


2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Update 6.1 ota #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,821 posts

+1,071
Excellent

Posted 23 March 2018 - 19:28

Technisch is het ook geen probleem. Je moet alleen rekening houden met het feit dat avahi de box "et10000-1" noemt, ipv "hd2400" als je daarop zou restoren.

 

Voor mij een probleem omdat ik dat veel gebruik, en hiermee allerlei problemen tegen kom. Maar als je dat probleem niet hebt, dan maakt de hostname van de box niets uit...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Update 6.1 ota #11 Cor1950

  • Senior Member
  • 148 posts

+1
Neutral

Posted 27 March 2018 - 16:04

Hostname wijzigen in /etc/hostname werkt inderdaad, ik deed het altiijd via netwerk menu. Maar ik kan in Autobackup niet vinden dat ik Hostname ook moet backuppen. Ik gebruik Autobackup (automatische Reservekopie) , voor het flashen gebruik ik Automatische Volledige Backup.


Xtrend ET10000  met 2 DVB-S2 en 2 DVB-C tuners,  interne SSD , draait op OP 7.2   Niet in gebruik

Xtrend ET10000  met 2 DVB_C tuners , interne SSD , draait met OP 7.2                      Niet in gebruik

VU+ Ultimo 4 K,  2 FCB tuners  ( DVB_C en DVB_S2) , interne SSD , draait met  OP 7.2

VU+ Uno 4K  (helaas geen interne disk mogelijk) , draait op OP 7.2

Schotel van CD voor Astra 1 en 3


Re: Update 6.1 ota #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,764 posts

+289
Excellent

Posted 27 March 2018 - 16:58

Als je in die autobackup plugin staat, kan je met behulp van de menuknop wat meer opties oproepen, daarin is het ook mogelijk mappen/bestanden te kiezen welke je extra aan de backup wilt toevoegen.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Update 6.1 ota #13 Cor1950

  • Senior Member
  • 148 posts

+1
Neutral

Posted 27 March 2018 - 18:17

Bedankt, weer wat geleerd. Heb het zojuist getest, en het werkt . Nog een vraagje over flashen : werkt WiFi tijdens flashen of is het raadzamer om de ethernetkabel in te pluggen voor eventuele updates van systemplugins en extensions ?


Xtrend ET10000  met 2 DVB-S2 en 2 DVB-C tuners,  interne SSD , draait op OP 7.2   Niet in gebruik

Xtrend ET10000  met 2 DVB_C tuners , interne SSD , draait met OP 7.2                      Niet in gebruik

VU+ Ultimo 4 K,  2 FCB tuners  ( DVB_C en DVB_S2) , interne SSD , draait met  OP 7.2

VU+ Uno 4K  (helaas geen interne disk mogelijk) , draait op OP 7.2

Schotel van CD voor Astra 1 en 3


Re: Update 6.1 ota #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 53,821 posts

+1,071
Excellent

Posted 27 March 2018 - 18:20

menu - plugins - autobackup - menu - select files to backup, open /etc, selecteer de file.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users