Jump to content


Photo

Sat EPG for cable channels


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 27 April 2018 - 10:37

I am trying to assign sat EPG I have on my receiver to cable channels. I made channels.xml that look :

 

<channel id="1:0:1:321:8:AB:DE80000:0:0:0">1:0:19:449:24:1:FFFF0000:0:0:0:http%3a//abc.tv</channel> <!-- Ch1 -->
 
1:0:1:321:8:AB:DE80000:0:0:0 - Sat channel reference with EPG
1:0:19:449:24:1:FFFF0000:0:0:0 - cable channels reference - without EPG
 
and rytec.source.xml file   
 
<source type="epg.dat" channels="/media/hdd/epg/channels.xml">
    <description>MyTry(sat-cab)-EPG </description>
    <url>/media/hdd/epg.dat</url>
  </source>
 
How you can see I try to take SAT EPG information from epg.dat file from receiver. No success. Imported 0 events. According to log -EPG Import read dat.file , but won't find any event. A sat EPG present on all channels. Is here any way I can use it for cable?
  
 
 
 
 
 

 

 



Re: Sat EPG for cable channels #2 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 11,423 posts

+317
Excellent

Posted 27 April 2018 - 12:49

What you are trying is not possible, I am afraid.

You cannot assign channels when importing epg.dat.  epg.dat contains the EPG and the services the EPG belong to.  You cannot change it.

 

What you can try is reading the EPG from your receiver by using Webgrab++ (via windows or linux PC) and the attached siteIni.

You have to change the siteIni a bit to adjust for the URL of you receiver.

 

In the config file define the channels you want EPG to be converted for as:

 

<channel update="i" site="openwebif-org.v2" site_id="1:0:16:1B80:C88:3:EB0000:0:0:0:" xmltv_id="RealityKings.ero">Reality Kings</channel>

 

When you grabbed the EPG from your receiver, you can import it again using a different set of service refs defined in the channels file.

 

Willy

 

 

 

Attached Files


~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Sat EPG for cable channels #3 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 27 April 2018 - 13:01

Thank you for this idea.I"ll try it.

If any way to swap service reference number with another ?



Re: Sat EPG for cable channels #4 Abu Baniaz

  • Senior Member
  • 557 posts

+13
Neutral

Posted 27 April 2018 - 13:32

Enigma2 recognises the services/channels using service references. These include the tuning parameters. If you change a cable service to a satellite service, the cable tuner wont work.

Why dont you just add the cable references?

Re: Sat EPG for cable channels #5 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 27 April 2018 - 19:40

Why dont you just add the cable references?

You mean add cable service like streaming service ? Something like this: 

 

#service 1:0:1:321:8:AB:DE80000:0:0:0:http%3a//192.168.0.3%3a80%3a1%3a0%3a19%3a449%3a24%3a1%3aFFFF0000%3a0%3a0%3a0:Ch1 

#description Ch.1 .

 

Already tried this -EPG present. Great. But cable channel show as recorded . Other cable channels - "SID not found" message.



Re: Sat EPG for cable channels #6 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 27 April 2018 - 19:45

What you can try is reading the EPG from your receiver by using Webgrab++ (via windows or linux PC) and the attached siteIni.

 

Thank you Willi. Work as a charm .



Re: Sat EPG for cable channels #7 Abu Baniaz

  • Senior Member
  • 557 posts

+13
Neutral

Posted 27 April 2018 - 20:32

You mean add cable service like streaming service ? Something like this:


No. Add the standard references for the cable channels to the channels file.

Re: Sat EPG for cable channels #8 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 28 April 2018 - 09:48

 

You mean add cable service like streaming service ? Something like this:


No. Add the standard references for the cable channels to the channels file.

 

 

What are you talking about ? Explain,please. I try assign sat EPG present at my box for cable channels without EPG.



Re: Sat EPG for cable channels #9 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 11,423 posts

+317
Excellent

Posted 28 April 2018 - 10:07

Build a channels file with the cable channel references.

 

f.i. like this:

 

<channel id="TravelChannel.uk">1:0:1:96B:18:F020:FFFF0000:0:0:0:</channel><!-- Travel Channel -->
<channel id="TrueEntertainment.uk">1:0:1:459:B:F020:FFFF0000:0:0:0:</channel><!-- True Entertainment -->

 

Take the name from the guide.xml you created and the service ref of the actual cable channel.

 

Willy


~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Sat EPG for cable channels #10 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 28 April 2018 - 12:08

Build a channels file with the cable channel references.
 
f.i. like this:
 
<channel id="TravelChannel.uk">1:0:1:96B:18:F020:FFFF0000:0:0:0:</channel><!-- Travel Channel -->
<channel id="TrueEntertainment.uk">1:0:1:459:B:F020:FFFF0000:0:0:0:</channel><!-- True Entertainment -->
 
Take the name from the guide.xml you created and the service ref of the actual cable channel.
 
Willy

 I already made this yesterday after grabbing sat EPG from my box. Everything work fine.I can't understand what Abu Baniaz mean by

this "Why dont you just add the cable references?" ....



Re: Sat EPG for cable channels #11 moizhesm

  • Member
  • 7 posts

0
Neutral

Posted 28 April 2018 - 12:17

For me look like Abu Baniaz talk about another way to get sat EPG for cable channels. With grabbing sat EPG from Enigma box and re-import back to cable channels - everything is clear and work perfect for me... Thank you .



Re: Sat EPG for cable channels #12 jenseneverest

  • Senior Member
  • 25 posts

+2
Neutral

Posted 28 April 2018 - 20:23

For me look like Abu Baniaz talk about another way to get sat EPG for cable channels. With grabbing sat EPG from Enigma box and re-import back to cable channels - everything is clear and work perfect for me... Thank you .

I already share my grab publically.... 

 

With help from Willy i have been using openTV data on the vermin channels for a while (after the epg websites changed protocol i moved to opentv)

I only do UK mainland channels so the Irish users will have to use other options

Simply add the source below to etc - epgimporter

Reboot box and enable the new source.

 

Attached File  jenseneverest-vermin.sources.xml   1.5KB   4 downloads


Edited by jenseneverest, 28 April 2018 - 20:24.


Re: Sat EPG for cable channels #13 Abu Baniaz

  • Senior Member
  • 557 posts

+13
Neutral

Posted 28 April 2018 - 20:33

sorry to ask a basic question, is the opentv epg obtained by the end user using satellite or fetchcd from the internet??

Re: Sat EPG for cable channels #14 jenseneverest

  • Senior Member
  • 25 posts

+2
Neutral

Posted 28 April 2018 - 20:42

sorry to ask a basic question, is the opentv epg obtained by the end user using satellite or fetchcd from the internet??

 

With Willys webgrab, openTV data is grabbed from the e2 box

the e2 box downloads off the 28.2 feeds for sat and we convert it for use on cable



Re: Sat EPG for cable channels #15 Abu Baniaz

  • Senior Member
  • 557 posts

+13
Neutral

Posted 28 April 2018 - 20:44

Sorry, not the question I am asking, do ensd users get

sorry to ask a basic question, is the opentv epg obtained by the end user using satellite or fetchcd from the internet??

 
With Willys webgrab, openTV data is grabbed from the e2 box
the e2 box downloads off the 28.2 feeds for sat and we convert it for use on cable


Sorry to be pedantic, does enduser fetch from website or satellite?

Re: Sat EPG for cable channels #16 jenseneverest

  • Senior Member
  • 25 posts

+2
Neutral

Posted 28 April 2018 - 20:57

Sorry, not the question I am asking, do ensd users get

 

sorry to ask a basic question, is the opentv epg obtained by the end user using satellite or fetchcd from the internet??

 
With Willys webgrab, openTV data is grabbed from the e2 box
the e2 box downloads off the 28.2 feeds for sat and we convert it for use on cable

 


Sorry to be pedantic, does enduser fetch from website or satellite?

 

 

 

Enduser downloads from website, so with the time involved gabbing and uploading the end user never quite gets the full 7 days epg like you would with sat

But it is better than the 5 days you get off the vermin feed (and more accurate imho) 



Re: Sat EPG for cable channels #17 Abu Baniaz

  • Senior Member
  • 557 posts

+13
Neutral

Posted 28 April 2018 - 21:11

IMO, the OP should just ask Willy to add his cable references. If Willy is already fetching the data, there will be no extra resource.

Re: Sat EPG for cable channels #18 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 11,423 posts

+317
Excellent

Posted 29 April 2018 - 08:19

The Virgin cable references are included in the UK files.

But if people wants to do it this way, no problem with me.

 

I still find it a clumpsy method, but hay....

 

Although I think a simple modification to enigma2 in which you can define that for EPG some service refs should be taken from another ref should be programmeable.

You have then a replacement list like this:

1:0:1:2775:65:F020:FFFF0000:0:0:0:=1:0:1:18F7:7FD:2:11A0000:0:0:0:=BBC1 London
1:0:19:E75:25:F020:FFFF0000:0:0:0:=1:0:19:50E6:80F:2:11A0000:0:0:0:=ITV2 HD
etc....

Willy


Edited by doglover, 29 April 2018 - 08:26.

~~Rytec Team~~
Xtrend ET6000 OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users