Jump to content


Photo

FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question!


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 lex7791

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 09:19

Fpga update in zero4k.Is it possible?

Newbe question please?

Thank you!



Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 8 May 2018 - 11:07

Upgrade to what?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #3 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,930 posts

+24
Neutral

Posted 8 May 2018 - 12:17

As WanWizard states: upgrade for What?
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #4 lex7791

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 13:12

Sorry ,,my mistake!!

i mean bootloader etc... but as i said .. i made a stubid question SORRY!!!! :)



Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 8 May 2018 - 13:23

Same question applies, why would you want that?

 

Bootloaders are just software, so they can always be updated. But it is rare that a vendor releases an updated bootloader, I've only seen it a few times.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #6 lex7791

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:13

Ok Mod i understand!!!

Thank you!

I hope vu+ will release new drivers for vu zero4k.. especially for tuner signal.

The best image for me is openpli and i have a lot of receivers with openpli in them!!!

Thank you again!


Edited by lex7791, 8 May 2018 - 14:13.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 8 May 2018 - 14:13

What image are you using at the moment? 6.2 will contain the latest drivers.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #8 mrvica

  • Senior Member
  • 629 posts

+35
Good

Posted 8 May 2018 - 14:20

those abbreviations

boot loader -> CFE, Common Firmware Environment (Computer Front End?)

FPGA https://de.wikipedia...able_Gate_Array

FPGA on Enigma2 boxes -> parallel use of CI Slots (at the moment only possible on VU Boxes)


Edited by mrvica, 8 May 2018 - 14:21.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #9 lex7791

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:20

6.2 latest but the vu+ dont yet release tuner signal fix problem

i have good motor good dish 1.10 good lnb high gain

in hotbird 13/astra 19.2/and eutelsat 9e almost all channels has 100& signal.

It is incorect! Vu+ zero4k driver issue

What is your opinion Mod? and other persons?

Thank you!


Edited by lex7791, 8 May 2018 - 14:21.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 8 May 2018 - 14:22

Nothing we can do about it, we use whatever we get from the manufacturer.

 

But as far as I know, there are no more issues outstanding for the Zero 4K with the latest drivers.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #11 lex7791

  • Senior Member
  • 56 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:26

Dont say me that MOD!!!! :(

i am very very unhappy and sad

Its inpossible for a receiver to have 100% signal(and not db) in all channles almost

:( :( :(

is it possible to see db signal in zero 4k?


Edited by lex7791, 8 May 2018 - 14:29.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 8 May 2018 - 14:37

You shouldn't look at those values, they are calculated, driver specific, and meaningless.

 

A box with 80% could easily have a better signal than one reporting 100%. The only thing relevant is a stable picture and a BER of 0.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users