Jump to content


Photo

FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question!


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 lex7791

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 09:19

Fpga update in zero4k.Is it possible?

Newbe question please?

Thank you!



Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,831 posts

+616
Excellent

Posted 8 May 2018 - 11:07

Upgrade to what?


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #3 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,465 posts

+20
Neutral

Posted 8 May 2018 - 12:17

As WanWizard states: upgrade for What?
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #4 lex7791

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 13:12

Sorry ,,my mistake!!

i mean bootloader etc... but as i said .. i made a stubid question SORRY!!!! :)



Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,831 posts

+616
Excellent

Posted 8 May 2018 - 13:23

Same question applies, why would you want that?

 

Bootloaders are just software, so they can always be updated. But it is rare that a vendor releases an updated bootloader, I've only seen it a few times.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #6 lex7791

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:13

Ok Mod i understand!!!

Thank you!

I hope vu+ will release new drivers for vu zero4k.. especially for tuner signal.

The best image for me is openpli and i have a lot of receivers with openpli in them!!!

Thank you again!


Edited by lex7791, 8 May 2018 - 14:13.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,831 posts

+616
Excellent

Posted 8 May 2018 - 14:13

What image are you using at the moment? 6.2 will contain the latest drivers.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #8 mrvica

  • Senior Member
  • 496 posts

+17
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:20

those abbreviations

boot loader -> CFE, Common Firmware Environment (Computer Front End?)

FPGA https://de.wikipedia...able_Gate_Array

FPGA on Enigma2 boxes -> parallel use of CI Slots (at the moment only possible on VU Boxes)


Edited by mrvica, 8 May 2018 - 14:21.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #9 lex7791

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:20

6.2 latest but the vu+ dont yet release tuner signal fix problem

i have good motor good dish 1.10 good lnb high gain

in hotbird 13/astra 19.2/and eutelsat 9e almost all channels has 100& signal.

It is incorect! Vu+ zero4k driver issue

What is your opinion Mod? and other persons?

Thank you!


Edited by lex7791, 8 May 2018 - 14:21.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,831 posts

+616
Excellent

Posted 8 May 2018 - 14:22

Nothing we can do about it, we use whatever we get from the manufacturer.

 

But as far as I know, there are no more issues outstanding for the Zero 4K with the latest drivers.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #11 lex7791

  • Member
  • 23 posts

0
Neutral

Posted 8 May 2018 - 14:26

Dont say me that MOD!!!! :(

i am very very unhappy and sad

Its inpossible for a receiver to have 100% signal(and not db) in all channles almost

:( :( :(

is it possible to see db signal in zero 4k?


Edited by lex7791, 8 May 2018 - 14:29.


Re: FPGA update in zero4k.Is it possible? Newbe question! #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,831 posts

+616
Excellent

Posted 8 May 2018 - 14:37

You shouldn't look at those values, they are calculated, driver specific, and meaningless.

 

A box with 80% could easily have a better signal than one reporting 100%. The only thing relevant is a stable picture and a BER of 0.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users