Jump to content


Photo

Oscam svn11400-r0.0


  • Please log in to reply
85 replies to this topic

#1 abdellove

  • Senior Member
  • 375 posts

0
Neutral

Posted 11 May 2018 - 20:46

Hoi....heb de et10k, draaiend op openpli 4 maar merk de laatste tijd en zeker afgelopen dagen was problemen met mijn oscam....hoop cccam loopt ie perfect. Kan het zijn dat ik een verouderde pli 4 en oscam gebruik. Lees toevallig dat er meerdere personen issue mee hebben. Of moet ik naar plu 6.2 gaan?

Re: Oscam svn11400-r0.0 #2 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 2,543 posts

+47
Good

Posted 11 May 2018 - 21:00

Als je naar 6.2 gaat ben je ook zeker van verdere ondersteuning van de updates. En ook dat sommige delen zijn verbeterd.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Dreambox DM8000HD-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v6.2 Rc. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Oscam svn11400-r0.0 #3 abdellove

  • Senior Member
  • 375 posts

0
Neutral

Posted 11 May 2018 - 21:11

Ok....ik dacht van wacht totdat de 6.2 release komt....maar ben nu wel gedwongen om vroegtijdig naar 6.2 ter gaan...omdat ik het liefst via oscam werk dan cccam ( Niet vertrouw) .

Re: Oscam svn11400-r0.0 #4 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,450 posts

+29
Good

Posted 11 May 2018 - 21:49

Huh? Ik heb ook 1 van mijn et10k's draaien onder PLi4. Wat is het probleem met een et10k met oscam onder PLi4 dan?

Bij mij werkt ie uit de kunst echter is hij welliswaar een half jaartje niet ge-update maar toch.

 

Ah, ik zie het al, ik heb Oscam release 11398 draaien onder PLi4, waarschijnlijk is het al veeel langer geleden dat ik die PLi4 heb ge-update. :)


Edited by catastrofus, 11 May 2018 - 21:53.

Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-6.2-r) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Oscam svn11400-r0.0 #5 abdellove

  • Senior Member
  • 375 posts

0
Neutral

Posted 11 May 2018 - 22:34

Ik moet zeggen dat ik voorheen nooit problemen mee had...maar ik update bijna wekelijks. Denk dat er iets is met de update van oscam of ik moet omdat ie niet meer wordt ondersteunt toch naar 6.2 gaan en kijken wat voor oscam er daar momenteel in de reeds zit?

Re: Oscam svn11400-r0.0 #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,892 posts

+617
Excellent

Posted 11 May 2018 - 22:52

Voordat er allerlei spoken gejaagd gaan worden, wat voor "problemen" precies? Het is bijvoorbeeld bekend dat oscam out zijn memory loopt als je emm caching aan hebt staat, en dan krijg je hikjes in beeld.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Oscam svn11400-r0.0 #7 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,472 posts

+15
Neutral

Posted 12 May 2018 - 00:05

Als die op CCcam perfect loopt dan is de oplossing toch eenvoudig.

Waarom een ander wiel uitvinden als het ene wiel al goed draait.



Re: Oscam svn11400-r0.0 #8 hotatomic

  • Member
  • 17 posts

+1
Neutral

Posted 12 May 2018 - 07:00

Voordat er allerlei spoken gejaagd gaan worden, wat voor "problemen" precies? Het is bijvoorbeeld bekend dat oscam out zijn memory loopt als je emm caching aan hebt staat, en dan krijg je hikjes in beeld.

Heb je daar een bron voor waar dat staat ? Kan nl op streamboard dit zo 123 niet terug vinden ?

 

Ecm doublecheck is mij wel bekend 


Edited by hotatomic, 12 May 2018 - 07:03.


Re: Oscam svn11400-r0.0 #9 abdellove

  • Senior Member
  • 375 posts

0
Neutral

Posted 12 May 2018 - 08:01

Vaak glidjes of dat ie effe vastloopt. Stap ik over over naar cccam...helemaal geen problemen.

Maar hoe waar zit de emm caching om die uit te zetten?

Re: Oscam svn11400-r0.0 #10 hotatomic

  • Member
  • 17 posts

+1
Neutral

Posted 12 May 2018 - 08:43

Vaak glidjes of dat ie effe vastloopt. Stap ik over over naar cccam...helemaal geen problemen.

Maar hoe waar zit de emm caching om die uit te zetten?

Eenmaal softcam herstart via de blauwe knop werkt ook hier maar na reboot zelfde heb er oscam 11420 ingezet oscam file in usr/bin overschrijven en reboot en dan is het probleem over

Kan helaas deze versie er niet bijvoegen maar ff google ;)


Edited by hotatomic, 12 May 2018 - 08:47.


Re: Oscam svn11400-r0.0 #11 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 9,624 posts

+217
Excellent

Posted 12 May 2018 - 09:15

Vaak glidjes of dat ie effe vastloopt. Stap ik over over naar cccam...helemaal geen problemen.

Maar hoe waar zit de emm caching om die uit te zetten?

In de betreffende reader tab waar je de kaart hebt gedefinieerd.
Even een eindje naar beneden scrollen tot de emm_cache optie.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Oscam svn11400-r0.0 #12 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,466 posts

+20
Neutral

Posted 12 May 2018 - 10:03

Hier ook geen problemen met OScam 11400. Draait al tijden stabiel met 3 kaarten en homesharing... Op mijn VU+ draait zelfs 11415 ook zonder problemen...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Oscam svn11400-r0.0 #13 abdellove

  • Senior Member
  • 375 posts

0
Neutral

Posted 12 May 2018 - 10:57

Maar mimisiku...heeft het niets met release te maken...ik heb de 11400 r0.0?

Re: Oscam svn11400-r0.0 #14 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 9,624 posts

+217
Excellent

Posted 12 May 2018 - 11:34

Hij wil aangeven dat het niets met de OpenPLi release te maken heeft maar dat het een oscam probleem kan zijn.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Oscam svn11400-r0.0 #15 HPPli

  • Senior Member
  • 1,169 posts

+26
Good

Posted 12 May 2018 - 11:38

Misschien je oscam vanuit OpenPli "blokkeren" middels het commando;

 

opkg flag hold enigma2-plugin-softcams-oscam

 

En hierna je huidige oscam-binary vervangen door de "modern" uitvoering Oscam Modern r1528, werkt hier perfect op de Vu-tjes.  :wub:



Re: Oscam svn11400-r0.0 #16 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,472 posts

+15
Neutral

Posted 12 May 2018 - 11:41

Als het dan perse Oscam moet zijn dan compileer je toch gewoon zelf ff een nieuwere of oudere build van Oscam en probeer je die.



Re: Oscam svn11400-r0.0 #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 39,892 posts

+617
Excellent

Posted 12 May 2018 - 11:56

Heb je daar een bron voor waar dat staat ? Kan nl op streamboard dit zo 123 niet terug vinden ?

 

Het is ook geen bug.

 

Oscam heeft een EMMCache optie bij elke reader, voor sommige kaarten kan die handig zijn. Maar M7 bijvoorbeeld stuurt zoveel EMM's uit (duizenden op een dag) dat als je die allemaal wil cachen, dan is op den duur Oscam meer bezig met EMM management in memory en naar de cache file dan met ECM's serveren, en dat merk je door hickups.

 

Als je global EMM's filtert op je reader dan heb je dit probleem niet, en als je EMMCache uit hebt staat (veld leeg of eerste cijfer een 0) dan ook niet.

 

Release-6.2 heeft overigens 11420 aan boord, en de release build daarvan loopt "as we speak".


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Oscam svn11400-r0.0 #18 hotatomic

  • Member
  • 17 posts

+1
Neutral

Posted 13 May 2018 - 05:43

Goedemorgen hoop dat 6.2 er zo aankomt :D

Zie dat de 6.2 er is toppie ;)


Edited by hotatomic, 13 May 2018 - 05:48.


Re: Oscam svn11400-r0.0 #19 pluizebol

  • Senior Member
  • 581 posts

+6
Neutral

Posted 13 May 2018 - 08:41

@Tech

 

Bij mij staat er dit in de emmcache : klopt dat ?

Attached Files


XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 6.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France


Re: Oscam svn11400-r0.0 #20 40H3X

  • Senior Member
  • 2,562 posts

+93
Good

Posted 13 May 2018 - 09:02

Ja, als je glitches hebt omzetten naar 0 of leeg laten dan een save (onderaan) en een restart van OSCam


Edited by 40H3X, 13 May 2018 - 09:05.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users