Jump to content


Photo

Zenders weg na standby


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 GvdP

  • Senior Member
  • 258 posts

+3
Neutral

Posted 12 May 2018 - 09:19

Hoi.

Sinds een paar dagen raakt mijn vu uno 4k dagelijks meerdere keren de zenders kwijt.
Sid not found in pat.
Opnieuw kabelscan verhelpt dit alkeen is t soms na een kwartier weer raak.
Een paar keer zappen en weer zijn ze weg.
Dan staat ie werkend op npo1 en zap ik naar rtl 4..geen beeld.
Terug naar npo ook geen beeld meer.
Updaten van oude 1 mei image naar de laatste online heeft niet geholpen.
Nieuwe zenderlijst ook niet.

Is mijn box soms niet in orde?

Edited by GvdP, 12 May 2018 - 09:20.


Re: Zenders weg na standby #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,465 posts

+20
Neutral

Posted 12 May 2018 - 09:44

Misschien een autoscan aan staan met de verkeerde parameters? Ik heb dit fenomeen nog niet eerder gezien op mijn ontvangers. Heb weliswaar 'slechts' een aantal VU+Zero 4K's.
Minn tuo: zet de originele firmware erop en probeer het nog eens. Gaat het daar ook fout dan is er iets hardwarematig mis. Gaat het dan wel goed, dan is er wat krom in je image..
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Zenders weg na standby #3 GvdP

  • Senior Member
  • 258 posts

+3
Neutral

Posted 12 May 2018 - 09:59

Autoscan ken ik niet..

Zal de originele er es op zetten

Re: Zenders weg na standby #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 9,614 posts

+216
Excellent

Posted 12 May 2018 - 10:30

Toevallig fallbackoptie aan staan met de optie om kanalen van de receiver te importeren?
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Zenders weg na standby #5 GvdP

  • Senior Member
  • 258 posts

+3
Neutral

Posted 12 May 2018 - 10:34

Ja

Re: Zenders weg na standby #6 GvdP

  • Senior Member
  • 258 posts

+3
Neutral

Posted 12 May 2018 - 10:35

Die optie staat op alle 3 de clientboxen aan.

De uno zelf is client van de satbox die boven staat.
Deze satbox is de enige met een coax vsnaf de schotel

Edited by GvdP, 12 May 2018 - 10:36.


Re: Zenders weg na standby #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,039 posts

+442
Excellent

Posted 12 May 2018 - 11:32

Hoe kan je dan een scan doen op een client box zonder coax?

 

(Trouwens dat is iets wat we nog steeds moeten blokkeren... Als er geen aktieve tuners zijn alle scan mogelijkheden blokkeren....)


Edited by littlesat, 12 May 2018 - 11:33.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Zenders weg na standby #8 GvdP

  • Senior Member
  • 258 posts

+3
Neutral

Posted 12 May 2018 - 12:36

Hoe kan je dan een scan doen op een client box zonder coax?

(Trouwens dat is iets wat we nog steeds moeten blokkeren... Als er geen aktieve tuners zijn alle scan mogelijkheden blokkeren....)


Huh...waar zeg ik dat dan?

De uno in de kamer heeft een coax voor ziggo.
Hier doe ik steeds de kabelscan
Satellietzenders krijgt ie omdat ie client is via fallback van de satbox op de slaapkamer.

De satbox op de slaapkamer heeft een coax voor satelliet..en staat ook als client via fallback op de uno voor diverse zenders van ziggo.

Bij de kids staan dan nog een paar boxen die elk client zijn oor ziggo van de uno.

Hoop dat t nu duidelijk is.

Re: Zenders weg na standby #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,039 posts

+442
Excellent

Posted 12 May 2018 - 13:51

Dan krijg je idd issues als je settings synchroniseerd... dat gaat eigenlijk allleen goed als beide de boxen dezelfde tuners hebben kf de cliënt box helemaal geen.. alles waf je scanner op een cliënt box gaat min of meer verloren... of je moet opnieuw scannnen na het (handmatig) synchen... misschien de settings overzetten op een cliënt, scannen, dan van de cliënt op de master zetten kan helpen (zolang er niet veel zenders veranderen). Het alleen beste is gewoon 1 box in huis de de master is waar alle tuners inzitten..

Edited by littlesat, 12 May 2018 - 13:54.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Zenders weg na standby #10 GvdP

  • Senior Member
  • 258 posts

+3
Neutral

Posted 14 May 2018 - 17:22

heb de optie importeren uitgezet,nu gaat t goed.

 

dus alleen de serverbox selecteren in t netwerk,en klaar.

geen zenders en epg dus.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users