Jump to content


Photo

ET4000 start enigma niet


  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 8 June 2018 - 13:32

de box heeft een probleem met het security board, er is/was geen 

dead:beef

 meer in lsusb te zien.

 

 

Ik heb openpli-6.2-release-et4x00-20180605_usb.zip geflashed vie USB stick.

 

Na de restart lijkt enigma niet te starten...

root@et4x00:~# uname -a
Linux et4x00 4.10.6 #1 Wed May 9 04:09:58 CEST 2018 mips GNU/Linux
root@et4x00:~# dmesg
[   52.467000] do_page_fault(): sending SIGSEGV to enigma2 for invalid read access from 0000001c
[   52.467000] epc = 762a5db4 in libpthread-2.24.so[7629c000+1b000]
[   52.467000] ra  = 0051a618 in enigma2[400000+2b7000]
root@et4x00:~#

De firmware flash lijkt gelukt, volgens uname .

Maar die page fault ...?

 

Wat denken jullie?

 



Re: ET4000 start enigma niet #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,290 posts

+627
Excellent

Posted 8 June 2018 - 13:43

De laatste drivers van de 4000/5000/6000 hebben geen security check meer aan boord.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: ET4000 start enigma niet #3 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 8 June 2018 - 13:46

daarom dat ik van v4 naar v6.2 gegaan ben, het security board is dood en ik hoopte dat de decoder zou doorstarten.

 

Maar nu merk ik dat er ook een page fault gebeurd ??



Re: ET4000 start enigma niet #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,290 posts

+627
Excellent

Posted 8 June 2018 - 13:47

Ik heb 't gezien, maar dat is buiten mijn expertisegebied vrees ik...


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: ET4000 start enigma niet #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,670 posts

+460
Excellent

Posted 8 June 2018 - 13:53

segfault is evenzo meestal het symptoom van drivers die niet geladen zijn.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: ET4000 start enigma niet #6 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 8 June 2018 - 13:57

ok, en wat kan ik dan doen ?



Re: ET4000 start enigma niet #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,670 posts

+460
Excellent

Posted 8 June 2018 - 13:57

Drivers worden meestal niet geladen omdat een security board mist...


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: ET4000 start enigma niet #8 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 8 June 2018 - 13:59

omzeilt v6.x dan niet het missing dead:beef ?



Re: ET4000 start enigma niet #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,290 posts

+627
Excellent

Posted 8 June 2018 - 14:19

Ja. 


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: ET4000 start enigma niet #10 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,670 posts

+460
Excellent

Posted 8 June 2018 - 14:21

Voor een aantal oude (1gen) Xtrend ontvangers, niet voor iets minder oude (2gen), is gebleken. Topic subject is ET4000 en dat is een 2gen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: ET4000 start enigma niet #11 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 8 June 2018 - 14:35

prullenbak dus... tenzij ik er iemand een plezier mee kan doen ?



Re: ET4000 start enigma niet #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,290 posts

+627
Excellent

Posted 8 June 2018 - 15:17

Voor een aantal oude (1gen) Xtrend ontvangers, niet voor iets minder oude (2gen), is gebleken. Topic subject is ET4000 en dat is een 2gen.

 

Ah, heb ik dat gemist? Ik dacht dat het voor alle behalve de 8000 en 10000 was?


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: ET4000 start enigma niet #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,670 posts

+460
Excellent

Posted 8 June 2018 - 15:22

De ET4000 is denk ik niet zo veel verkocht, maar dat is echt een 2gen ontvanger. Kennelijk heeft men de security check alleen uitgezet voor 1gen ontvangers.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: ET4000 start enigma niet #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,290 posts

+627
Excellent

Posted 8 June 2018 - 16:00

Nooit te oud om te leren. ;)


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: ET4000 start enigma niet #15 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,670 posts

+460
Excellent

Posted 8 June 2018 - 16:13

Het is wel jammer natuurlijk.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: ET4000 start enigma niet #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,290 posts

+627
Excellent

Posted 8 June 2018 - 16:14

Misschien bij de volgende driver update (fingers crossed ;))?


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: ET4000 start enigma niet #17 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,207 posts

+13
Neutral

Posted 8 June 2018 - 16:37

De 4000 is wel een erg traag beestje hoor, ik heb er hier op zolder nog een liggen die ligt te ''verubberen''. Koop een Zgemma h2h voor 9 tientjes een prima alternatief en lekker snel.



Re: ET4000 start enigma niet #18 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 9 June 2018 - 09:32

Dank aan iedereen voor de raad & info.

 

Bijzonder dank aan de core members voor het never-ending werk aan de images !! Much appreciated !!

 

En dan nu heel even grof Off Topic  : 

Om de ET4000 te vervangen had ik gedacht aan een Vu+ Zero 4K , het budget is niet zo belangrijk.

Het toestel ziet ook heel weinig werk, soms weken zonder gebruik.

Maar het moet wel stabiel zijn, en future-proof in de mate dat zoiets al mogelijk is.

Any input is welcome...



Re: ET4000 start enigma niet #19 40H3X

  • Senior Member
  • 2,627 posts

+94
Good

Posted 9 June 2018 - 09:36

Ook hier even kijken...

 

https://wiki.openpli...pbox_Comparison


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: ET4000 start enigma niet #20 Tii

  • Senior Member
  • 57 posts

0
Neutral

Posted 9 June 2018 - 09:41

@40H3X , yes been there - done that.

Voor dit usage case, leek de Vu+ 1 van de betere opties.

Vooral ook omdat de Pli ondersteuning top is voor Vu+ toestellen, als ik diverse threads lees...






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users