Jump to content


Photo

From 4 to 8 channels at the same time?


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 nor50

  • Senior Member
  • 148 posts

+1
Neutral

Posted 21 June 2018 - 21:05

With a VU + Solo 4K, I will be able to see/record 8 channels instead of 4 from 1 LNB if I change them?

 

Change from http://www.x-sat.no/...scr4-satcr.html to http://www.inverto.t...-lnb-with-32-ub



Re: From 4 to 8 channels at the same time? #2 Satpal

  • Senior Member
  • 286 posts

+4
Neutral

Posted 21 June 2018 - 21:12

Sure, you can make even more recordings as the 8 transponders give you access to a lot more channels, in fact you should be able to record 20 or more channels from the 8 transponders. But that should already be possible with the 4 transponders you already get.



Re: From 4 to 8 channels at the same time? #3 Huevos

  • Senior Member
  • 1,763 posts

+98
Good

Posted 22 June 2018 - 01:10

With the Solo 4K and the Unicable II LNB you will be able to record from up to 8 transponders simultaneously. And it only requires one aerial cable. I'm using that LNB here too for 28 east.



Re: From 4 to 8 channels at the same time? #4 zeros

  • Senior Member
  • 842 posts

+26
Good

Posted 22 June 2018 - 05:05

I'm sure you will have a new bottleneck somewhere and you can't record so much at once. Or am I wrong? Has anyone tried recording eight channels simultaneously? What does the box think about that? Let say 8 HD channels that will make 8x8000; If the bitrate is 8000. Processor, hard drive, etc. You might be missing somewhere or not? If there's some UHD channel inside...
DM920UHD DVB-S2X TRIPLE tuner + Triple M.S tuner DVB-S2X, DVB-T2/T, Dreambox DM7020HD, QboxHD, QboxHD Mini, Icecrypt T2300HD

Re: From 4 to 8 channels at the same time? #5 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 4,158 posts

+205
Excellent

Posted 22 June 2018 - 06:50

Normal HD channels have less than 2 MB/s. Every internal harddisk can write 16 MB/s without problems.
I don’t think that the chipset has problems with 8 recordings. Nevertheless I guess there are limits (e.g. count of decoding units). So wether 20 recordings are really possible I don’t know.

Edited by betacentauri, 22 June 2018 - 06:51.

Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: From 4 to 8 channels at the same time? #6 Trial

  • Senior Member
  • 886 posts

+23
Neutral

Posted 22 June 2018 - 07:38

Hi,

some people tested 20 recordings and had no problems. I think the new bottleneck is the user because who needs this. For me the biggest advantage is that I am not limited to 1 transponder is I only have 1 legacy cable.

 

Imagine with 2 FBC tuner cards installed you are theoretically able to record around >50 HD channel or >100 SD channel at the same time:-) Ok here you might get performance problems.

 

ciao


Edited by Trial, 22 June 2018 - 07:42.


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #7 zeros

  • Senior Member
  • 842 posts

+26
Good

Posted 22 June 2018 - 10:17

Anyway, interesting information.


DM920UHD DVB-S2X TRIPLE tuner + Triple M.S tuner DVB-S2X, DVB-T2/T, Dreambox DM7020HD, QboxHD, QboxHD Mini, Icecrypt T2300HD

Re: From 4 to 8 channels at the same time? #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,496 posts

+629
Excellent

Posted 22 June 2018 - 10:25

One of our members has a complete JESS setup, and is able to fully max out the Ultimo 4K. So I shouldn't be too worried about that. The box will run out of decoding capability before it runs out of anything else.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,835 posts

+462
Excellent

Posted 22 June 2018 - 11:26

This one :)

 

Eight LNB's connected using the two FBC inputs, plus a "conventional" dual tuner, plus FBC C tuner, makes 18 tuners, all of them usable without restrictions, no problems seen so far...


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #10 zeros

  • Senior Member
  • 842 posts

+26
Good

Posted 22 June 2018 - 14:18

Would you be able to do such a test to make all 18 tuners recording and check that all recordings are correct/no picture interruptions, checkering, etc.
My observation is that SDD is good for this kind of experiment. However, I can not do such a test, but would be interesting to know limits, if any exist.
On the other hand, I understand that such a test has already been carried out. Cool!
DM920UHD DVB-S2X TRIPLE tuner + Triple M.S tuner DVB-S2X, DVB-T2/T, Dreambox DM7020HD, QboxHD, QboxHD Mini, Icecrypt T2300HD

Re: From 4 to 8 channels at the same time? #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,496 posts

+629
Excellent

Posted 22 June 2018 - 14:19

Erik records on a NAS, he doesn't use local disks.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,835 posts

+462
Excellent

Posted 22 June 2018 - 14:26

My NAS can do 60 Mbps and I never see interruptions in recordings. I think my top (real life) use is about eight tuners. I am not doing any business stuff with it, so I am not really that interested, if it works for myself, I am ok with it.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #13 nor50

  • Senior Member
  • 148 posts

+1
Neutral

Posted 22 June 2018 - 18:13

My "problem" is that I often record more than 4 programs at the same time. 8 would satisfy me.. ;-)



Re: From 4 to 8 channels at the same time? #14 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,835 posts

+462
Excellent

Posted 23 June 2018 - 08:38

Eight will work (as long as you don't burn up your subscriber card).


Edited by Erik Slagter, 23 June 2018 - 18:52.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #15 nor50

  • Senior Member
  • 148 posts

+1
Neutral

Posted 23 June 2018 - 16:04

Eight will work (as long as you don't burn up your subcriber card).

 

Then I'll get a new one... ;-)



Re: From 4 to 8 channels at the same time? #16 Pr2

  • PLi® Test Team
  • 2,483 posts

+96
Good

Posted 23 June 2018 - 18:43

 

Eight will work (as long as you don't burn up your subcriber card).

 

Then I'll get a new one... ;-)

 

 

I understand that it was humour but be careful, if you card gets locked you will have to send back your card to your provider, they will check it and if it is due to the protection in the card that count too many simultaneous access on it, your provider will consider that you are doing illegal stuff (CS) and will refuse to replace the card. Think that official STB or labelled STB don't have such huge recording capability so they will never "burn" the official card.

This is true for Viaccess provider.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.

If you think that my answer helps you, you can press the green up arrow.

 

Octagon SF-4008: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W (+DVB-C)
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C)
Zgemma H5: 1*DVB-S2 + 1*DVB-C

Zgemma H7C: 1*DVB-S2 + 2*DVB-C


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #17 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,835 posts

+462
Excellent

Posted 23 June 2018 - 18:53

Most cards will, however, only start to give out random, false control words.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #18 Pr2

  • PLi® Test Team
  • 2,483 posts

+96
Good

Posted 23 June 2018 - 19:30

Viaccess card lock itself and no possibility to unlock it.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.

If you think that my answer helps you, you can press the green up arrow.

 

Octagon SF-4008: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W (+DVB-C)
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C)
Zgemma H5: 1*DVB-S2 + 1*DVB-C

Zgemma H7C: 1*DVB-S2 + 2*DVB-C


Re: From 4 to 8 channels at the same time? #19 VenimK

  • Senior Member
  • 37 posts

0
Neutral

Posted 12 July 2018 - 05:42

With the Solo 4K and the Unicable II LNB you will be able to record from up to 8 transponders simultaneously. And it only requires one aerial cable. I'm using that LNB here too for 28 east.

 

Is it possible to get 4 unicable II LNB 's on 1 satdish

For Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird ???

 

@ the moment my setup is now
1 SatDish
4 Twin LNB
2 4/1 Disqc Switches.
1 Formuler F1 (satbox)
 Digibit R1 (with sat-exe firmware)

2 Coax cables coming in the house

 

WOuld like to expand that and make more use of the digibit

Or better to replace the twin LNB into Quad LNB 's
What piece of hardware should i need then

 



Re: From 4 to 8 channels at the same time? #20 Huevos

  • Senior Member
  • 1,763 posts

+98
Good

Posted 12 July 2018 - 08:46

Yes, but you have to custom program the LNBs. So you would need the programmer. Then you put all 4 together on the dish and connect them together and run them over a single cable. No need for switches or DiSEqC.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users