Jump to content


Photo

OpenPLi 6.2 with internal sata ?


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 gregoire

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 24 June 2018 - 21:48

Hello,

I juste installed 6.2 on my Xtrend et10k and I can't see any hdd with it ?
Even "sfdisk -l" don't show my sata hdd ?

Any other solution than going back to 4.0 ?

Re: OpenPLi 6.2 with internal sata ? #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 41,216 posts

+651
Excellent

Posted 24 June 2018 - 21:51

Does it show in the dmesg output (check via the commandline, or menu - info - about - Yellow button?

 

It's not an issue issue, my internal disk works fine in my 10K.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: OpenPLi 6.2 with internal sata ? #3 gregoire

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 25 June 2018 - 09:52

Thank you very much !!!

I discovered that if I shutdown the 10k I have my hdd with 6.2 but not if I simply reboot it.

Re: OpenPLi 6.2 with internal sata ? #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 41,216 posts

+651
Excellent

Posted 25 June 2018 - 10:05

Odd.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: OpenPLi 6.2 with internal sata ? #5 ccs

  • Senior Member
  • 41 posts

0
Neutral

Posted 25 June 2018 - 11:49

My ET10K HD would sometimes go missing (usually a reboot or 2 (from deep standby) after flashing for some reason).

 

I found that powering it off at the mains for 5 minutes prevented it from happening.

 

It's not happened for a year or so now, possibly since a kernel upgrade (I'm also using ViX, so not sure if the kernel is the same on PLi.)


Edited by ccs, 25 June 2018 - 11:50.


Re: OpenPLi 6.2 with internal sata ? #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 41,216 posts

+651
Excellent

Posted 25 June 2018 - 11:52

The kernel version is dictated by the drivers, so if the drivers are the same, the kernel is the same.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users