Jump to content


Photo

Overscan


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 gobiuspictus

  • Member
  • 3 posts

0
Neutral

Posted 25 June 2018 - 12:46

Beste experts,

 

Is het mogelijk om op de box het scherm zo te stellen dat er geen overscan meer is? Nu mis ik aan alle kanten een klein stukje beeld.

Zo ja, hoe?



Re: Overscan #2 ims

  • PLi® Core member
  • 9,512 posts

+157
Excellent

Posted 25 June 2018 - 12:52

this setting must be done on TV.


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: Overscan #3 _HarmeN

  • Senior Member
  • 613 posts

+4
Neutral

Posted 25 June 2018 - 12:54

Start de overscan wizard, pak de afstandsbediening en zorg dat je het beeldformaat zo afstelt dat je alle pijlen goed ziet.

Overscan opties etc allemaal uit op de TV zelf.


VU+ ULTIMO 4K (2000gb + OpenPLI-6.1) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO

VU+ Uno 4K (1000gb USB3.0 + OpenPLI-6.1) :: 1x DVB-C FBC :: ZIGGO 

 


Re: Overscan #4 40H3X

  • Senior Member
  • 2,636 posts

+94
Good

Posted 25 June 2018 - 13:04

https://wiki.openpli.org/Overscan


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 3TB RAID 1
Software : OpenPLi 6.x - OSCam r11xxx - Settings van Hans


Re: Overscan #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,441 posts

+447
Excellent

Posted 25 June 2018 - 13:33

Moet op de tv zelf... als je naar fatsoenlijk hd wilt kijken ipv ingezoomt
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Overscan #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 19,868 posts

+140
Excellent

Posted 25 June 2018 - 14:30

Moet op de tv zelf... als je naar fatsoenlijk hd wilt kijken ipv ingezoomt

En als de TV het niet kan, dan met de overscanwizard zoals al eerder aangegeven.
Bij de Samsung heet dat ‘volledig’.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Overscan #7 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,483 posts

+174
Excellent

Posted 26 June 2018 - 04:15

Zie ook https://www.engadget...t/?guccounter=1

 

Bij veel merken TV heeft 'overscan' één of andere fantasienaam en is moeilijk te vinden in het menu. Maar er zijn vrijwel geen TV's waarbij je het niet kunt uitschakelen.



Re: Overscan #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,441 posts

+447
Excellent

Posted 26 June 2018 - 08:25

Overscan is een drama... omdat tv fabrikanten liever inzomen dan klachten krijgen over witte streepjes boven in beeld
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Overscan #9 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,600 posts

+15
Neutral

Posted 26 June 2018 - 16:21

Zie ook https://www.engadget...t/?guccounter=1

 

Bij veel merken TV heeft 'overscan' één of andere fantasienaam en is moeilijk te vinden in het menu. Maar er zijn vrijwel geen TV's waarbij je het niet kunt uitschakelen.

 

Toevallig een paar weken geleden een Sony TV meegemaakt waarbij het niet uitgezet kon worden.



Re: Overscan #10 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,483 posts

+174
Excellent

Posted 26 June 2018 - 16:25

Dan is het geen (U)HD toestel, want daarbij is het verplicht.

Bij Sony kan het ook "+1" heten.

Geef anders het typenummer even door.



Re: Overscan #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,441 posts

+447
Excellent

Posted 26 June 2018 - 16:36

Alleen heel oude hd ready tv’s hebben die optie niet. Alle full hd en uhd schermen MOETEN die optie hebben. Over welke sony en heb je het?

Edited by littlesat, 26 June 2018 - 16:37.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Overscan #12 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,600 posts

+15
Neutral

Posted 26 June 2018 - 18:11

Dan is het geen (U)HD toestel, want daarbij is het verplicht.

Bij Sony kan het ook "+1" heten.

Geef anders het typenummer even door.

 

Ik weet het type niet meer.

+1, +2, -1 en -2 allemaal geprobeert, maar was niet de oplossing.

En het was geen HD ready want accepteerde gewoon 1080P.

 

Dus ik heb de 'oude' skin maar in de box gezet.



Re: Overscan #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 42,882 posts

+463
Excellent

Posted 26 June 2018 - 18:33

Ja, maar ook 1080P50? ;-)

 

Ik zou zo'n TV nooit accepteren. Het allereerste wat ik met een TV doe is de overscan uitzetten. Dat deed ik al met mijn eerste eigen TV in 1995, alleen was het toen nog een potmeter ;-)


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)

I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.

Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


Re: Overscan #14 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,483 posts

+174
Excellent

Posted 26 June 2018 - 21:27

Dan is het geen (U)HD toestel, want daarbij is het verplicht.
Bij Sony kan het ook "+1" heten.
Geef anders het typenummer even door.

 
Ik weet het type niet meer.
+1, +2, -1 en -2 allemaal geprobeert, maar was niet de oplossing.
En het was geen HD ready want accepteerde gewoon 1080P.
 
Dus ik heb de 'oude' skin maar in de box gezet.

Waarom? Je kunt toch gewoon de overscan wizard gebruiken?

Re: Overscan #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 26 June 2018 - 21:42

Dat kan, maar dan resize je hebt beeld, en daar wordt het niet scherper van. Dus dat wil je eigenlijk voorkomen.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Overscan #16 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,483 posts

+174
Excellent

Posted 26 June 2018 - 21:45

'tuurlijk, dat was ook de eerste optie, maar dat lukt blijkbaar niet. Maar het gebruik van een andere (kleinere?) skin is geen goede work-around.

Overigens resize je met de overscan wizard alleen maar de skin, niet het (TV) plaatje (de contents).



Re: Overscan #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 26 June 2018 - 21:53

Correct, the scaling (het uitzoomen) zit 'm aan de TV kant.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Overscan #18 littlesat

  • PLi® Core member
  • 44,441 posts

+447
Excellent

Posted 27 June 2018 - 07:14

Als je op je TV de overscan niet goed hebt staan dan gaan...

 

-bijna horizontale en bijna vertikale lijnen 'kartelen

-Dingen met veel details blurren en heel snel alliasing vertonen

 

Het overscan testbeeld heeft veel horizontale lijnen die moeten duidelijk te herkennen zijn. Als je daar blur en aliasing effecten in ziet dan staat het niet goed... Die zie je dan ook als je de OSD kleiner maakt meteen! Dan weet je meteen dat je hele HD effect verprutst wordt... (En echt totaal verprutst!!!)


Edited by littlesat, 27 June 2018 - 07:14.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Overscan #19 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,483 posts

+174
Excellent

Posted 27 June 2018 - 08:29

Dat heb je uitstekend verwoord!




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users