Jump to content


Photo

Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 moham96

  • Senior Member
  • 175 posts

+20
Neutral

Posted 2 July 2018 - 17:18

Hi,

I'm new to openpli and bitbake and have a couple of questions.

I'm trying to build openpli with MastaG and Persian prince pli-extra addon

I have two problems:

 

1- when building the feeds for an aarch64 architecture I get the following error:

 

 

DEBUG: Executing shell function do_install
| install: cannot stat '/home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/build/tmp/work/aarch64-oe-linux/enigma2-plugin-softcams-cccam/2.3.2-r0/CCcam.aarch64': No such file or directory
| WARNING: /home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/build/tmp/work/aarch64-oe-linux/enigma2-plugin-softcams-cccam/2.3.2-r0/temp/run.do_install.12796:1 exit 1 from 'install -m 0755 /home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/build/tmp/work/aarch64-oe-linux/enigma2-plugin-softcams-cccam/2.3.2-r0/CCcam.aarch64 /home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/build/tmp/work/aarch64-oe-linux/enigma2-plugin-softcams-cccam/2.3.2-r0/image/usr/bin/CCcam'
| ERROR: Function failed: do_install (log file is located at /home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/build/tmp/work/aarch64-oe-linux/enigma2-plugin-softcams-cccam/2.3.2-r0/temp/log.do_install.12796)
ERROR: Task (/home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/meta-openpli/recipes-openpli/enigma2-softcams/enigma2-plugin-softcams-cccam_2.3.2.bb:do_install) failed with exit code '1'
NOTE: Tasks Summary: Attempted 5397 tasks of which 5392 didn't need to be rerun and 1 failed.

Summary: 1 task failed:
  /home/oealliancebuilder/openpli-oe-core/meta-openpli/recipes-openpli/enigma2-softcams/enigma2-plugin-softcams-cccam_2.3.2.bb:do_install
Summary: There was 1 ERROR message shown, returning a non-zero exit code.
Makefile:129: recipe for target 'feed' failed
make: *** [feed] Error 1
 

This is because the cccam binaries provided by openpli at http://downloads.ope...CCcam-2.3.2.zip doesn't contain a binary for aarch64.

 

So can I tell bitbake to ignore cccam and not build it since I don't want it for now?

 

2- I'm working on fixing classes and recipes that are provided from the pli-extra repo and because of that I had to delete some files from the deploy/images directory, running the make image again create some files but not all of them, I don't want to delete the whole build directory and run the build from the start(which lasted about 6 hours), So is there a clean command to delete the target binaries without recompiling the whole recipes( so no need to recompiles tools that get executed on the build machine for example)

 

again I'm new to openpli so sorry if the question was stupid.

 

thanks


Edited by moham96, 2 July 2018 - 17:19.


Re: Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory #2 Persian Prince

  • Senior Member
  • 1,565 posts

+214
Excellent

Posted 2 July 2018 - 17:34

See these examples:

https://github.com/o...cams-meta.bb#L8

https://github.com/P...md#clean-kernel

;)
If you like my post click on green arrow :)

Re: Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory #3 Persian Prince

  • Senior Member
  • 1,565 posts

+214
Excellent

Posted 2 July 2018 - 17:44

${@bb.utils.contains("Question", "Answer", "True condition", "False condition", d)}

;)


If you like my post click on green arrow :)

Re: Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory #4 Persian Prince

  • Senior Member
  • 1,565 posts

+214
Excellent

Posted 2 July 2018 - 17:55

Also for rebuild a recipe you can increase PR: https://github.com/P...libdvbcsa.bb#L9

 

In this example "r4".

 

:)


If you like my post click on green arrow :)

Re: Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory #5 moham96

  • Senior Member
  • 175 posts

+20
Neutral

Posted 2 July 2018 - 18:07

The second link helped, thanks

regarding the first link, can you apply that to the pli-extras repo (using bbappend maybe?)



Re: Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory #6 Persian Prince

  • Senior Member
  • 1,565 posts

+214
Excellent

Posted 2 July 2018 - 18:29

Done for PLi's OE: https://github.com/O...e-core/pull/502

Wait for the merge ;)
If you like my post click on green arrow :)

Re: Failed to build feeds for aarch64 and clean the build directory #7 moham96

  • Senior Member
  • 175 posts

+20
Neutral

Posted 2 July 2018 - 18:49

Done for PLi's OE: https://github.com/O...e-core/pull/502

Wait for the merge ;)

great, waiting :D :D






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users