Jump to content


Photo

Na standby groot gedeelte EPG weg


  • Please log in to reply
65 replies to this topic

#1 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2018 - 18:57

Al jaren heb ik het probleem op een VuDuo met Open Pli dat ik na de decoder 's nachts in stand by gehad te hebben de volgende avond een groot gedeelte van de EPG kwijt ben, en, daarmee bedoel ik dan de programma info die je naast de kanalen naam ziet na het indrukken van kanaal omhoog of omlaag.

 

De info bij de Engelse zenders is vrijwel altijd weg, die bij de Duitse zenders vaak en soms zelfs alles, ook die van de NL zenders.

Die van de NL zenders heb je zo weer terug, maar, vervolgens langs de hele Engelse en Duitse lijst zappen gaat vervelen.

Zou natuurlijk de VuDuo gewoon aan kunnen laten staan en alleen de TV in stand by zetten, maar, moet toch anders kunnen?

 

 



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 26 July 2018 - 20:08

De duitse zenders leveren (de laaste keer dat ik keek) 14 dagen EPG via EIT, de engelse zenders alleen maar now-next, op een paar freesat kanalen na (en daarvoor moet je de freesat EPG wel aan hebben staan). Als ze dus na een dag al weg zijn, dan heb je niet lang genoeg op de juiste zender gestaan om alle EPG te downloaden. 

 

Of, want het gaat hier over een VU Duo, is hij 's nachts gecrashed, en dan ben je ook je EPG kwijt. Ik zou dat eerst eens bekijken.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #3 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2018 - 20:23

Nee, geen crash.  Zo lang ik de VuDuo niet uit zet, blijven de Engelse zenders EPG info geven, ook als ik de hele tijd / avond op een NL zender ben afgestemd.

Had de VuDuo net een half uur stand by, weg Engelse EPG.

Engelse zenders geven overigens ook gewoon een week EPG.


Edited by Superster, 26 July 2018 - 20:25.


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 26 July 2018 - 21:04

De Freesat zenders, ja. Lang niet alle Engelse zenders zitten in het Freesat pakket.

 

Maar goed, data verdampt niet, EPG staat gewoon in het geheugen, dus zolang Enigma niet crasht blijft dat er ook in staan. Hoe weet je dat dit niet gebeurd? Hij staat in standby, dus dat kun je niet zien?

 

Kun je er met telnet in? Zo ja, dit intikken:

init 4
enigma2

wachten totdat enigma gestart is en EPG heeft, en dan in standby zetten. Telnet terminal open laten staan, als het inderdaad reproduceerbaar is dan moet je de fout in de terminal voorbij zien komen.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #5 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2018 - 21:44

Hmm, crashed echt niet hoor; zou ik toch ook meteen aan m'n Oscam scherm zien dat ik open heb staan op m'n laptop?



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,779 posts

+474
Excellent

Posted 26 July 2018 - 21:50

Bij het uitzetten of herstarten zal je box ergens een epg.dat moeten neerpleuren....
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #7 Rick Hunter

  • PLi® Core member
  • 8,664 posts

+49
Good

Posted 26 July 2018 - 22:25

Waar staat de epg.dat file..? Ik had laatst ook vreemde problemen, maar toen bleek de USB stick aan vervanging toe te zijn. 


Plinux member We have a.. (ehmm.. morgage) house.

Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 26 July 2018 - 23:16

Hmm, crashed echt niet hoor; zou ik toch ook meteen aan m'n Oscam scherm zien dat ik open heb staan op m'n laptop?

 

Als Enigma crashed dan restart die automatisch, de rest merkt daar helemaal niks van, ook Oscam niet.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 26 July 2018 - 23:17

Waar staat de epg.dat file..? Ik had laatst ook vreemde problemen, maar toen bleek de USB stick aan vervanging toe te zijn. 

 

Zolang Enigma draait is de epg.dat file niet van belang.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,178 posts

+242
Excellent

Posted 27 July 2018 - 06:33

Want de EPG staat in het geheugen van de STB.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #11 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2018 - 08:27

 

Hmm, crashed echt niet hoor; zou ik toch ook meteen aan m'n Oscam scherm zien dat ik open heb staan op m'n laptop?

 

Als Enigma crashed dan restart die automatisch, de rest merkt daar helemaal niks van, ook Oscam niet.

 

 

Ja, maar, op de OpenWebif zie ik ook dat die VoDuo 's nachts NIET crashed, kan je toch aan de Box Uptime zien, of ook dat niet?  



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #12 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2018 - 08:29

Bij het uitzetten of herstarten zal je box ergens een epg.dat moeten neerpleuren....

 

 

Staat idd een Epg.dat in, ruim 1 week oud, van toen de spanning er even af was...  :-)



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #13 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2018 - 09:49

Laat nu 's even een VuPlus Zero op zolder, die vaak hetzelfde gedrag vertoont, eerst wat uren op een Engelse zender staan, en dan een nacht stand by zetten, kijken of de Engelse EPG dan blijft werken.



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,779 posts

+474
Excellent

Posted 27 July 2018 - 10:28

Als je enigma2 herstart dan moet de datum van die epg.dat file vernieuwd worden...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 27 July 2018 - 12:06

Ja, maar, op de OpenWebif zie ik ook dat die VoDuo 's nachts NIET crashed, kan je toch aan de Box Uptime zien, of ook dat niet?  

 

Nee. Ik heb het niet over de box (= het OS) die crashed, ik heb het over Enigma (= de applicatie) die crashed. Daar zie je nergens iets van behalve in de logs. 


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #16 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2018 - 15:48

Als je enigma2 herstart dan moet de datum van die epg.dat file vernieuwd worden...

 

Die VuDuo was idd een week geleden herstart.



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #17 Superster

  • Senior Member
  • 81 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2018 - 19:30

Nog maffer dan ik dacht!  Ik zet net de ontvanger aan, kijk bij de Engelse zenders, overal nog EPG bij de kanaalnamen. Zap naar Nederland1, kijk het nieuws, zap naar de Engelse zenders, EPG weg.

Deze problemen heb ik al wat jaren met diverse receivers en Open Pli. Ben toch niet de enige die van het ene land naar het andere zapt? :-)



Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #18 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,507 posts

+30
Good

Posted 27 July 2018 - 20:04

Geldt dat ook als je geen Rytec epg gebruikt? Ik heb TS nergens zien zeggen dat hij epg inleest van doglover.

 

Als je enigma2 herstart dan moet de datum van die epg.dat file vernieuwd worden...


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-6.2-r) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 27 July 2018 - 20:04

Ik denk dat je nu EPG en Now/Next door elkaar haalt? 


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Na standby groot gedeelte EPG weg #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,984 posts

+685
Excellent

Posted 27 July 2018 - 20:05

Geldt dat ook als je geen Rytec epg gebruikt? Ik heb TS nergens zien zeggen dat hij epg inleest van doglover.

 

De epg.dat heeft niks met dit al te maken. De epg.dat is een backup file, waarin Enigma de EPG uit memory in dumpt bij het afsluiten, en terug inleest bij het opstarten. Zo kun je de box herstarten zonder je EPG kwijt te raken.

 

Rytec doet ook niks met die file, die importeert EPG data uit XML rechtstreeks de EPG cache in.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users