Jump to content


Photo

Component output resolution

Vu+ Duo2

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

#1 Taykun345

  • Senior Member
  • 1,069 posts

+31
Good

Posted 27 July 2018 - 08:39

Hello,

 

anyone using component cables instead of HDMI? Sadly HDMI is again out of operation, 2nd time in 5 years. Also Duo2 seems a bit sluggish in operation for a few months now, also slow to respond to remote commands. I am afraid that there is again some problem with caps on motherboard. Same as with Vu+ Duo I also have.

 

Whats the resolution you get on component? I read on vix forum that it supports 1080p, but I only get 720p on my plasma E550 Samsung. Maybe limitation with TV?

It sucks to watch 720p on 1080p TV.


Army MoodBlue HD skin modification by me: https://github.com/T...-MoodBlueHD-mod
Matrix10 MH-HD2 skin modification by me: https://github.com/B...-MX-HD2-OpenPli
MetrixHD skin modification by me: https://github.com/T...xHD-WPstyle-mod
Slovenian translation for OpenPLi E2: https://github.com/T...ion-for-OpenPLi

Re: Component output resolution #2 Taykun345

  • Senior Member
  • 1,069 posts

+31
Good

Posted 28 July 2018 - 16:53

Ah, I choose wrong setting. Video output to YPbPr and then 1080i. Works fine.
Picture still very good.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk
Army MoodBlue HD skin modification by me: https://github.com/T...-MoodBlueHD-mod
Matrix10 MH-HD2 skin modification by me: https://github.com/B...-MX-HD2-OpenPli
MetrixHD skin modification by me: https://github.com/T...xHD-WPstyle-mod
Slovenian translation for OpenPLi E2: https://github.com/T...ion-for-OpenPLi

Re: Component output resolution #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,794 posts

+474
Excellent

Posted 29 July 2018 - 08:29

But the component output still downscales to sd
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Component output resolution #4 Taykun345

  • Senior Member
  • 1,069 posts

+31
Good

Posted 29 July 2018 - 08:40

How come if I can use Full HD skin in the same way as with HDMI? Cant be downscaled to SD


Army MoodBlue HD skin modification by me: https://github.com/T...-MoodBlueHD-mod
Matrix10 MH-HD2 skin modification by me: https://github.com/B...-MX-HD2-OpenPli
MetrixHD skin modification by me: https://github.com/T...xHD-WPstyle-mod
Slovenian translation for OpenPLi E2: https://github.com/T...ion-for-OpenPLi

Re: Component output resolution #5 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,794 posts

+474
Excellent

Posted 29 July 2018 - 08:41

On the component output this is downscaled indeed to sd...
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Component output resolution #6 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,794 posts

+22
Neutral

Posted 29 July 2018 - 10:13

Buy a new receiver......
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Component output resolution #7 Trial

  • Senior Member
  • 926 posts

+24
Neutral

Posted 29 July 2018 - 18:07

Hi littlesat,

component is not downscaled I think you have composite in mind.

 

ciao



Re: Component output resolution #8 Taykun345

  • Senior Member
  • 1,069 posts

+31
Good

Posted 29 July 2018 - 18:21

Littlesat, sorry lol but i imagine you like this Pepe. Enjoy xD59231a16678295ddf2b3453cf19db7c9.jpg

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Edited by Taykun345, 29 July 2018 - 18:21.

Army MoodBlue HD skin modification by me: https://github.com/T...-MoodBlueHD-mod
Matrix10 MH-HD2 skin modification by me: https://github.com/B...-MX-HD2-OpenPli
MetrixHD skin modification by me: https://github.com/T...xHD-WPstyle-mod
Slovenian translation for OpenPLi E2: https://github.com/T...ion-for-OpenPLi

Re: Component output resolution #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,794 posts

+474
Excellent

Posted 29 July 2018 - 19:01

On HDMI you have hd... all others are sd! Technically not possible...

Edited by littlesat, 29 July 2018 - 19:19.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Component output resolution #10 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,508 posts

+30
Good

Posted 29 July 2018 - 19:35

DVI is hd.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-6.2-r) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Component output resolution #11 erwinde

  • Member
  • 24 posts

+1
Neutral

Posted 29 July 2018 - 19:44

"On HDMI you have hd... all others are sd! Technically not possible..."

 

Dat klopt niet. Via component is HD prima mogelijk.

 

- Composiet: meestal geel plugje, 1 kabel. Max. SD in PAL of NTSC encoded

- Component: via 3 kabels, meestal groen, blauw en rood plugje. Kleurmodel is meestal YPbPr, maar RGB komt ook voor. Het signaal is analoog en gaat tot meestal tot 1080i.

 

Sommige oudere machines zoals de Vu DUO2 hebben nog zo'n analoge HD aansluiting. 


Edited by erwinde, 29 July 2018 - 19:45.


Re: Component output resolution #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,040 posts

+686
Excellent

Posted 29 July 2018 - 20:26

DVI is hd.

 

The DVI signal is technically equivalent to HDMI. DVI was originally Video-only, but later Audio was added. Misused by DMM to avoid the HMDI license payment... ;)


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Component output resolution #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,040 posts

+686
Excellent

Posted 29 July 2018 - 20:27

English peoples...


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: Component output resolution #14 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,794 posts

+474
Excellent

Posted 29 July 2018 - 22:27

Op al onze boxjes die nog een analoge (component) uitgang alleen sd... dvi is een andere connector van waf we nu HDMI noemen..

Edited by littlesat, 29 July 2018 - 22:29.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Component output resolution #15 Trial

  • Senior Member
  • 926 posts

+24
Neutral

Posted 30 July 2018 - 08:04

Hi littlesat, reapeating fake facts does not make them true. Component CAN OUTPUT HD. Composite CANNOT OUTPUT HD. I for myself used Component from SCART in the beginning for HD on my VUs. New boxes do not have SCART or Component. Ralf

Re: Component output resolution #16 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,794 posts

+474
Excellent

Posted 30 July 2018 - 08:31

It is not a fake fact...It is full true fact so please do confuse our gasts here with your fake facts!!!.... our boxes do not deliver more than 720x576 at the analogue component and/or composite ports...

 

That for monitors on PCs etc you have a higher resolution analogue than SD is not relevant here....

 

Do you want more than SD then you need to use the HDMI (of for the ancient DMM boxes DVI) port....

And indeed more and more of the latest boxes do not have component and/or composite connection at all...

 

Al our boxes do downscale to SD on the analogue component or composite ports...


Edited by littlesat, 30 July 2018 - 08:36.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Component output resolution #17 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,180 posts

+242
Excellent

Posted 30 July 2018 - 10:17

But he's right, component supports HD till 1080i, he didn't refer to the current component output of 'our' STB boxes.

 

 

Component CAN OUTPUT HD. Composite CANNOT OUTPUT HD

Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Component output resolution #18 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,794 posts

+474
Excellent

Posted 30 July 2018 - 10:31

We hebben het hier toch over E2 boxen... en daar is het (helaas of gelukkig) niet mogelijk....  Dus technisch is en blijft het onmogelijk met alle E2 boxen... Of het nu wel of niet bestaat voor component of niet, daar schiet de topic starter niets mee op...


Edited by littlesat, 30 July 2018 - 10:32.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Component output resolution #19 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 30 July 2018 - 10:51

It is possible to output 1080i on component, AND it has always worked with e2 as well (though I didn't check this recently). So unless someone broke it in e2 in the last two years or so, it should still work fine.
And reading the comments from the topicstarter, it is still working as expected.

Re: Component output resolution #20 Trial

  • Senior Member
  • 926 posts

+24
Neutral

Posted 30 July 2018 - 10:58

Hi, I think you refuse to understand I HAD 1080i OVER COMPONENT on my VUs a few years ago. Ralf





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users