Jump to content


Photo

Problems with codec map


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 MCelliotG

  • Senior Member
  • 302 posts

+24
Neutral

Posted 24 August 2018 - 02:08

Hi, lately I'm testing the new codec map capability that was recently added in the PliExtraInfo converter and also used in the ServiceInfo screen.
However, I see there are some problems with the mapping

codec_data = {
-1: "N/A",
0: "MPEG2",
1: "AVC",
2: "H263",
3: "VC1",
4: "MPEG4-VC",
5: "VC1-SM",
6: "MPEG1",
7: "HEVC",
8: "VB8",
9: "VB9",
10: "XVID",
11: "N/A 11",
12: "N/A 12",
13: "DIVX 3.11",
14: "DIVX 4",
15: "DIVX 5",
16: "AVC",
17: "N/A 17",
18: "VB6",
19: "N/A 19",
20: "N/A 20",
21: "SPARK",
}
More specifically:
- H.265 is reported as MPEG1
- VB6/8/9 are not named correctly they should be VP6/8/9. These codecs are recognized even though they are reported as N/A
- Chinese AVS (CAVS) is absent from the list, my HD51 can decode it (OpenATV recognizes the codec).

why AVC is mapped twice, in both 1 and 16?
How is the mapping determined? Is there any command that returns the number instead of the codec name, so I can test further?

Re: Problems with codec map #2 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,489 posts

+262
Excellent

Posted 24 August 2018 - 05:23

Hi,

What version of enigma2, servicemp3, serviceapp are you using?

16 is AVS, so there is a typo and will be fixed.
Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Problems with codec map #3 MCelliotG

  • Senior Member
  • 302 posts

+24
Neutral

Posted 24 August 2018 - 10:57

I use the latest SDG for my HD51 (of course, lol)! I don't have access to the latest openpli develop anyway!


Now let me stand corrected,


VP8/9 (this is a typo too, the codec is not called VB8 etc), is recognized but only when serviceapp is used (otherwise it's N/A)!

HEVC is recognized as MPEG1


and AVS (should be CAVS) is recognized as HEVC.


So changing the mapping to:


6: HEVC

7: CAVS


recognizes the above two codecs correctly with or without serviceapp.

The question is how can I check the number on various formats (I can encode to almost any codec). In this case where should MPEG1 go?

Edited by MCelliotG, 24 August 2018 - 10:58.


Re: Problems with codec map #4 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,489 posts

+262
Excellent

Posted 24 August 2018 - 11:09

I need the exact version of the following: enigma2, servicemp3, serviceapp.

If AVS is 7 it means you are not using latest version yet!

So most probably you have a version before that commit: https://github.com/O...3b50760614ba834

Latest version should be: enigma2_2.7+git16689+501aa80-r45_hd51.ipk
Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Problems with codec map #5 MCelliotG

  • Senior Member
  • 302 posts

+24
Neutral

Posted 24 August 2018 - 11:28

hd51 login: root
root@hd51:~# opkg list | grep servicemp3
enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3 - git21+22a5ab9-r20180816 - enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3 version
gitAUTOINC+22a5ab9155-r20180816 servicemp3 for enigma2
enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3 - git15+84d18ef-r20180712
enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3-dbg - git21+22a5ab9-r20180816 - enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3 version
gitAUTOINC+22a5ab9155-r20180816 - Debugging files servicemp3 for enigma2
enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3-dev - git21+22a5ab9-r20180816 - enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3 version
gitAUTOINC+22a5ab9155-r20180816 - Development files servicemp3 for
root@hd51:~#


Let me try the new version and check back, where can I find it?

Edited by MCelliotG, 24 August 2018 - 11:31.


Re: Problems with codec map #6 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,489 posts

+262
Excellent

Posted 24 August 2018 - 12:30

It should be on the feeds.

opkg list-installed | egrep "enigma2 -|serviceapp -|servicemp3 -"
enigma2 - 2.7+git16689+501aa80-r45
enigma2-plugin-systemplugins-serviceapp - 1+git155+050c143-r20180816
enigma2-plugin-systemplugins-servicemp3 - git21+22a5ab9-r20180816
opkg update && opkg upgrade shows what?

Maybe there is an incomplete upgrade?
Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Problems with codec map #7 MCelliotG

  • Senior Member
  • 302 posts

+24
Neutral

Posted 24 August 2018 - 17:36

After the update the map is OK. I hope the changes are pushed to 6.2 branch soon!

 

However please take the typos into account

VB codec is VP codec (VP8, VP9)

and map 16 should be renamed to CAVS (Chinese AVS) which is the official name.

 

BTW, I see many N/A entries, why are not more codecs added, for instance WMV? I can make several tests with different codecs if needed!



Re: Problems with codec map #8 athoik

  • PLi® Core member
  • 7,489 posts

+262
Excellent

Posted 24 August 2018 - 18:17

The wikipedia mentions AVS.

https://en.m.wikiped..._Video_Standard


Regarding WMV it's the VC-1.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/VC-1

VB it's a typo came from here: https://github.com/O...tdvbvideosink.h

I will fix it to VP.
Wavefield T90: 0.8W - 1.9E - 4.8E - 13E - 16E - 19.2E - 23.5E - 26E - 33E - 39E - 42E - 45E on EMP Centauri DiseqC 16/1
Unamed: 13E Quattro - 9E Quattro on IKUSI MS-0916

Re: Problems with codec map #9 MCelliotG

  • Senior Member
  • 302 posts

+24
Neutral

Posted 24 August 2018 - 19:36

Granted! How about adding other codecs as well to the available numbers, such as VP7 and Theora? With the new HiSilicon boxes more codecs will be supported in the future!
Anyway, I will make more codecs tests and report what is recognized and how!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users