Jump to content


Photo

Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet?


  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1 alias haha

  • Senior Member
  • 297 posts

+2
Neutral

Posted 24 August 2018 - 17:39

Of iemand weet wat je in telnet voor command moet zetten om openwebif te stoppen?

killall ....


Vu+ duo 4K | Vu+ duo²

Zgemma H2H | Zgemma H5 | Zgemma H7C

Wavefrontier T90


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,584 posts

+497
Excellent

Posted 24 August 2018 - 17:47

Met welk doel?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #3 alias haha

  • Senior Member
  • 297 posts

+2
Neutral

Posted 24 August 2018 - 17:58

Ken wat mensen die hebben rare dingen op hun ontvanger, zo in een keer, wil gewoon via een cron diverse toegangen blokkeren, onder andere de web interface


Vu+ duo 4K | Vu+ duo²

Zgemma H2H | Zgemma H5 | Zgemma H7C

Wavefrontier T90


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,584 posts

+497
Excellent

Posted 24 August 2018 - 19:31

Gewoon je webif niet op het www delen!

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #5 alias haha

  • Senior Member
  • 297 posts

+2
Neutral

Posted 24 August 2018 - 19:53

Staat niet op www te delen, ze hebben glasvezel via telfort, maar volgens mij is de modem alleen een modem en geen router van telfort, en is er iemand ingekomen.

Maar goed, het is weer moeilijk om even het kill command te zeggen, plaats er morgen wel een extra router tussen, dan ben ik vlugger klaar dan hier waarschijnlijk.

Toch bedankt voor de hulp..


Vu+ duo 4K | Vu+ duo²

Zgemma H2H | Zgemma H5 | Zgemma H7C

Wavefrontier T90


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #6 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,542 posts

+30
Good

Posted 24 August 2018 - 20:17

Onbegrijpelijk verhaal.


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #7 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,015 posts

+25
Good

Posted 24 August 2018 - 21:28

Is meerdere keren gemeld. Je bent een pannekoek als je via port-forwarding je STB van buitenaf wil benaderen. Daar gebruik je VPN voor. De meeste (zoniet alle) moderne routers bieden deze functionaliteit. Je hoeft dan zelfs geen OpenVPN op je STB te installeren (wat voor de meesten wat lastig ervaren wordt).
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,015 posts

+25
Good

Posted 24 August 2018 - 21:41

Zie voorbeeld foto.

Attached Files


Edited by mimisiku, 24 August 2018 - 21:43.

VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #9 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,542 posts

+30
Good

Posted 24 August 2018 - 21:46

Maar wel op je client, zoals smartphones, tablets of wat dan ook. Dit wordt ook als lastig ervaren.

 

Is meerdere keren gemeld. Je bent een pannekoek als je via port-forwarding je STB van buitenaf wil benaderen. Daar gebruik je VPN voor. De meeste (zoniet alle) moderne routers bieden deze functionaliteit. Je hoeft dan zelfs geen OpenVPN op je STB te installeren (wat voor de meesten wat lastig ervaren wordt).


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,428 posts

+751
Excellent

Posted 25 August 2018 - 12:36

Onbegrijpelijk verhaal.

 

En zijn blijkbaar nog providers die geen router leveren. Tot een tijdje terug de Belgische kabelaar Telenet ook, kreeg je alleen een modem en via DHCP max 4 publieke IP adressen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #11 MiLo

  • PLi® Core member
  • 13,868 posts

+290
Excellent

Posted 25 August 2018 - 13:01

Of iemand weet wat je in telnet voor command moet zetten om openwebif te stoppen?
killall ....


Dat is niet mogelijk, de openwebif draait in Enigma in hetzelfde proces mee.

Je kunt 'm verwijderen of uitzetten via het menu.
Real musicians never die - they just decompose

Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,584 posts

+497
Excellent

Posted 25 August 2018 - 13:05

Of een router aanschaffen en die er tussen zetten...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #13 catastrofus

  • Senior Member
  • 2,542 posts

+30
Good

Posted 25 August 2018 - 13:50

Dat weet ik. Ik heb zelf nu nog de Cisco EPC3212 (toendertijd verstrekt door ziggo) in de kelder hangen plus een eigen router natuurlijk...

 

 

Onbegrijpelijk verhaal.

 

En zijn blijkbaar nog providers die geen router leveren. Tot een tijdje terug de Belgische kabelaar Telenet ook, kreeg je alleen een modem en via DHCP max 4 publieke IP adressen.

 


Sorry, I'm a member of the "react above quote" community! :ph34r:

2 x et10k (CCCS. PLi-7.0) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #14 alias haha

  • Senior Member
  • 297 posts

+2
Neutral

Posted 26 August 2018 - 06:51

Of een router aanschaffen en die er tussen zetten...

Gisteren router tussen gezet en box even opnieuw geïnstalleerd


Vu+ duo 4K | Vu+ duo²

Zgemma H2H | Zgemma H5 | Zgemma H7C

Wavefrontier T90


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #15 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,015 posts

+25
Good

Posted 26 August 2018 - 10:00

Maar wel op je client, zoals smartphones, tablets of wat dan ook. Dit wordt ook als lastig ervaren.
 

Is meerdere keren gemeld. Je bent een pannekoek als je via port-forwarding je STB van buitenaf wil benaderen. Daar gebruik je VPN voor. De meeste (zoniet alle) moderne routers bieden deze functionaliteit. Je hoeft dan zelfs geen OpenVPN op je STB te installeren (wat voor de meesten wat lastig ervaren wordt).

Welnee. Gewoon het gecreëerde certificaat of key installeren op je device. Met iOS en Androïd gaat dat heel simpel. Maar ik geef je gelijk als je geen VPN server in je modem/router hebt. Je moet dan met OpenVPN o.i.d. aan de gang en dat vereist wat extra kennis. Gelukkig hebben verreweg de meeste modem/routers VPN aan boord. Zeker de moderne modems die providers nu leveren. Zelf hier een Fritz!Box 7581,7360. Maar met Cisco, Zyxel gaat dit prima...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,028 posts

+492
Excellent

Posted 31 August 2018 - 17:25

En zijn blijkbaar nog providers die geen router leveren. Tot een tijdje terug de Belgische kabelaar Telenet ook, kreeg je alleen een modem en via DHCP max 4 publieke IP adressen.

Ideaal, zo hoort dat, dat wil ik ook! Je koopt zelf maar een router (als je die nodig hebt, ik niet).


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,428 posts

+751
Excellent

Posted 31 August 2018 - 17:51

Daar ben ik het niet mee eens. Jij en ik zijn uitzonderingen, tante Annie heeft hier niks aan.

 

Dan doet mijn provider het beter, die levert standaard een modem en een router, maar je kunt bij bestelling aangeven dat je zelf voor je eigen router zorgt, dat vinden ze prima (hetzij in combinatie met dat modem, hetzij met een ingebouwde VDSL2 poort).


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #18 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,028 posts

+492
Excellent

Posted 31 August 2018 - 17:58

Omdraaien is ook prima. Je kunt optioneel bij je aansluiting een router krijgen/kopen. Ik vind het net zo'n waanzin als een settopbox van je provider.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,428 posts

+751
Excellent

Posted 31 August 2018 - 18:01

Maar dan moet je tante Annie vragen gaan stellen, en die heeft zo iets van "router, wat, kun je dat eten?".

 

Als je het dan optioneel maakt zullen veel mensen de neiging hebben het niet te doen, en dan hangen hun devices rechtstreeks aan het interpret. Niet handig.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Hoe kan ik de openwebif stoppen via telnet? #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,028 posts

+492
Excellent

Posted 31 August 2018 - 18:09

Daarvoor moet je dan ook geen router maar een firewall hebben ;)

 

Mijn punt is dat ik alleen omzetter wil, een modem.


Edited by Erik Slagter, 31 August 2018 - 18:12.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users