Jump to content


Photo

extra stuk video un menu beeld ? zie foto


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 Tii

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 31 August 2018 - 16:50

Hallo,

 

ik weet niet goed hoe dit te verwoorden, dus zie foto aub?

 

Waarom dat extra stuk video links in het beeld ?

 

Attached File  IMG_20180831_165623.jpg   100.12KB   6 downloads



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,746 posts

+22
Neutral

Posted 31 August 2018 - 16:55

Foutje in de clipping??
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,070 posts

+242
Excellent

Posted 31 August 2018 - 16:55

Waarschijnlijk omdat je (ooit) de overscannwizard hebt gebruikt en het scherm (de GUI) niet goed is gecentreerd.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #4 Tii

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 31 August 2018 - 16:56

Heb idd ooit de overscanwizard gebruikt, nogal recentelijk zelfs.

 

niet dat het fel stoort...maar, (hoe) kan ik dit verhelpen ?



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 43,669 posts

+472
Excellent

Posted 31 August 2018 - 17:07

Andere ontvanger kopen? Klinkt als driver bug.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #6 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,657 posts

+177
Excellent

Posted 1 September 2018 - 02:34

Als de overscan wizard gebruikt is, geeft dit op veel ontvangers issues met (de afmetingen/kwaliteit van) PiG.



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,502 posts

+465
Excellent

Posted 1 September 2018 - 07:28

De Osd kleiner maken is op alle moderne tv’s nooit nodig.. het probleem is dan altijd een instelling op je tv.

Edited by littlesat, 1 September 2018 - 07:29.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 43,669 posts

+472
Excellent

Posted 1 September 2018 - 08:21

Maar daar gaat het niet om en dat hoef je Rob ook niet uit te leggen.

De overscan wizard maakt gebruik van api van de driver om de video output en de OSD kleiner te maken en te plaatsen. Meer doet de overscan wizard niet.

 

In het verleden (met name in de tijd van dm8000 en eerder) was er geen driver api om de OSD aan te passen, dus op die ontvangers werkt het sowieso niet. Bij alle huidige ontvangers is die api er wel, maar er zitten verrassend vaak bugs in. Kennelijk is het toch wel wat veelgevraagd om diverse schalingen tegelijk te doen, zeker als daar ook nog PiG bijkomt.

 

Kunnen wij vanuit enigma2 dus helaas niks aan doen...

 

De ultieme oplossing is uiteraard wel overscan op je TV uitzetten, dan ben je hier van af en heb je ook optimaal beeld.


Edited by Erik Slagter, 1 September 2018 - 08:21.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #9 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,657 posts

+177
Excellent

Posted 1 September 2018 - 12:11

Als de overscan wizard gebruikt is, geeft dit op veel ontvangers issues met (de afmetingen/kwaliteit van) PiG.

Nog even voor de volledigheid: het gebruik van de overscan instellingen/wizard is een noodmaatregel die uitsluitend bedoeld is voor die enkele (oude) TV waarbij de standaard ingeschakelde overscan niet kan worden uitgeschakeld.



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 45,502 posts

+465
Excellent

Posted 1 September 2018 - 12:17

En dat zijn alleen de Hd-ready TVs van voor 2008 of zo... bij alle full-Hd tv’s is het verplicht om de pixels een op een door te kunnen geven...


Edited by Tech, 1 September 2018 - 15:41.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 43,669 posts

+472
Excellent

Posted 1 September 2018 - 13:10

En ach, dat is dan weer zo'n technische "verplichting", dacht je dat de marketing-afdeling daar boodschap aan heeft?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #12 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,657 posts

+177
Excellent

Posted 1 September 2018 - 13:55

En 'technisch kunnen' en 'gebruikers kunnen' zijn ook weer twee verschillende dingen. Soms zit de optie erg verstopt en heeft een naam die in de verste verte niet op 'overscan' lijkt (zoals op mijn oude Sony: daar heet overscan uit '+1').



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 43,669 posts

+472
Excellent

Posted 2 September 2018 - 16:15

En op mijn Sony heet het iets van "Dot for dot". Het lijkt wel of ze willen maskeren dat die optie er op zit.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #14 Tii

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 6 September 2018 - 09:31

Ik vermoed dat dit op mijn Sharp tv "16:9 PC" heet in de "Picture format" categorie.

Zowiezo, "16:9 PC" is de enige beeld-formaat optie die toelaat dat alle GUI items volledig in het scherm passen.

 

Maar dat stukje video blijft echter steeds zichtbaar in de menus.

 

Jullie lijken te zeggen dat, vermits ik ooit de 'Overscan wizz' gebruikt heb, dit nooit op te lossen is ?

 

Wat als ik USB flash, en geen auto restore doe, en nooit de wizard gebruik ?



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #15 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,657 posts

+177
Excellent

Posted 6 September 2018 - 11:14

Een PC-instelling is vaak de juiste.
Als je dat PiG-probleem nog hebt, is waarschijnlijk de overscan op je STB nog steeds aangepast. Als je die even opent en naar standaard/maximale waarden gaat, zou dat opgelost moeten zijn.



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #16 Tii

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 6 September 2018 - 11:24

er zijn geen domme vragen, ik probeer het toch : 

 

"die even opent en naar standaard/maximale waarden gaat"

 

 

waar exact vind ik dat ???



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #17 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,657 posts

+177
Excellent

Posted 6 September 2018 - 12:24

Menu --> Audio/Video --> Overscan wizard

Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #18 Tii

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 6 September 2018 - 12:31

en hoe kunnen we daar waarden ingeven ?



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #19 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,657 posts

+177
Excellent

Posted 6 September 2018 - 12:43

Door de links- en bovenbalkjes op minimum, en de rechts- en benedenbalkjes op maximum te schuiven.



Re: extra stuk video un menu beeld ? zie foto #20 Tii

  • Senior Member
  • 83 posts

0
Neutral

Posted 6 September 2018 - 13:30

in de overscan wizard heb ik geen enkele manier om iets te doen, enkel 'yes' of 'no' op de vraag of alle pijlpuntjes zichtbaar zijn.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users