Jump to content


Photo

AB Mutant 500C werkt ineens niet meer


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 wieckbud1

  • Senior Member
  • 132 posts

0
Neutral

Posted 4 September 2018 - 11:25

Gisteravond werkte mijn AB van mijn Mutant 500C nog gewoon en nu plotseling niet meer. Als ik de knoppen gebruik komt er alleen maar een rechthoekje met een schuine streep erdoor te staan.

Box opnieuw geflashed en uiteraard nieuwe batterijen maar niks werkt.

Iemand enig idee?



Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #2 wieckbud1

  • Senior Member
  • 132 posts

0
Neutral

Posted 4 September 2018 - 12:30

Ik kan hem wel bedienen via dreamdroid en daar een AB toewijzen, moet ik dan de box opnieuw starten voordat het effect heeft?



Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 42,279 posts

+675
Excellent

Posted 4 September 2018 - 12:35

Dat rechthoekje betekent dat Enigma een keycode binnen krijgt die op dat punt niet gedefinieerd is.

 

Dan kan inderdaad komen doordat de geselecteerde AB in Enigma niet juist is, maar dat lijkt me niet spontaan te veranderen. Geen idee of je voor een aanpassing van het AB type moet herstarten, ik denk het niet, maar nooit geprobeerd.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: VU+Solo 4K (1xFBC, 2xS2), VU+Zero, Edision OS mini+, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

For testing purposes: XP1000, Formuler F1 (2xS2), Miraclebox Premium Micro (S2+C/T), ET7500 (S2), ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C), Zgemma H5.2TC, SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, HD2400 (4xS2), ET10000 (4xS2), VU+Duo2 (1xS2), Edision OS nino


Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #4 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 43,669 posts

+472
Excellent

Posted 14 September 2018 - 11:46

Je kunt met een digitale camera (telefoon of anders) checken of de afstandbediening het sowieso nog doet, die kan IR "zien".


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #5 hulkman

  • Senior Member
  • 296 posts

+1
Neutral

Posted 14 September 2018 - 16:35

Overbodig, TS zegt dat ie wel het rechthoekje met streepje ziet. Er komt dus iets uit de ab.

Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,289 posts

+146
Excellent

Posted 14 September 2018 - 17:19

Misschien dat TS hier iets mee kan. Daarmee kan je de ontvangen code uitlezen.

installer evtest via telnet:
opkg update
opkg install evtest

Daarna stop e2 and start the program:
init 4
evtest /dev/input/event0
Als je dan een toets indrukt kan je in telnet zien welke toets er ‘gezien’ wordt.
Als dit niet werkt kan je in /dev/input zien welke variabelen er nog meer zijn.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #7 wieckbud1

  • Senior Member
  • 132 posts

0
Neutral

Posted 14 September 2018 - 18:08

gisteren de AB nog maar een keer uit elkaar gehaald, alles nog maar een keer afgedaan met een stukje keukenrol en weer in elkaar gezet.

En nu werkt hij ineens weer. Ik heb werkelijk geen idee wat het geweest is maar ik kan weer zappen met de AB ipv de telefoon.

In ieder geval bedankt voor het meedenken



Re: AB Mutant 500C werkt ineens niet meer #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 43,669 posts

+472
Excellent

Posted 18 September 2018 - 19:03

Kan ook zijn dat de batterijen niet zo best meer zijn OF dat de contactjes vies zijn. Als een rc te weinig stroom krijgt, gaat-ie ook rare dingen doen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users