Jump to content


Photo

In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+

geluid ac3+

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 erwinde

  • Senior Member
  • 32 posts

+1
Neutral

Posted 24 September 2018 - 21:27

Eergisteren heb ik een Vu+ Ultimo 4K aanschaft. Op zich werkt alles prima, alleen doet er zich iets vreemds voor op zenders met AC3+ geluid. Wanneer ik van een station zonder AC3+ (dus mpeg of normaal AC3 geluid) zap naar een zender met AC3+ geluid is er geen geluid meer te horen.

 

Als ik dan via de gele knop even een ander geluidsspoor (ook AC3+)  kies, of even zap naar een andere zender met AC3+ geluid dan begint het ineens allemaal te werken en hoor ik wel het geluid van het AC3+ spoor.

 

Als de downmix optie voor AC3 aan staat doet het probleem zich niet voor, maar dan wordt een 5.1 signaal natuurlijk gedownmixed naar stereo en dat is niet helemaal de bedoeling.

 

Het probleem doet zich alleen voor op de Ultimo. Op mijn oude Solo2 werkt het vlekkeloos..

 

Het gaat hier overigens om de Fransat zenders op 5W. Ik heb nog geen andere stations met AC3+ gevonden om te testen. Met gewoon AC3 is het probleem er niet.

 

Iemand een idee wat hier aan te doen?

 


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,494 posts

+533
Excellent

Posted 24 September 2018 - 21:52

Lijkt meer op dat je tv of sourround switch niet goed tegen de omschakeling kan

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,860 posts

+835
Excellent

Posted 24 September 2018 - 21:54

Of het is een driver issue, dan zouden we even moeten kijken of de develop drivers anders zijn dat die in release.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,494 posts

+533
Excellent

Posted 24 September 2018 - 22:32

Met Mijn kardon heb ik er geen last van... vandaar...

Edited by littlesat, 24 September 2018 - 22:32.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,860 posts

+835
Excellent

Posted 24 September 2018 - 22:41

Draai jij een release image? Of een develop image?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,494 posts

+533
Excellent

Posted 24 September 2018 - 22:42

6.2 + weer terug naar develop... (dankzij online flashen)

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,860 posts

+835
Excellent

Posted 25 September 2018 - 00:44

Ok. Dat sluit een algemeen driver probleem uit dan.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #8 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 25 September 2018 - 08:28

Ik heb een Ultimo4k met release 6.2 er op.  Downmix uit en dit probleem nooit gezien. Aangesloten op een Marantz. Lijkt inderdaad op een issue met de versterker of tv.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #9 erwinde

  • Senior Member
  • 32 posts

+1
Neutral

Posted 25 September 2018 - 09:05

Het gekke is dat het probleem zich niet voordeed met mijn Solo2.  De versterker (Een Denon AVR-X2200W) is inmiddels uitgesloten. Het gebeurt ook als de Ultimo direct aan de TV hangt en het geluid uit de TV speakers komt. (Panasonic 50DX780 UHD tv).

 

Ik heb nog een kleine Sony TV boven, die ga ik vanmiddag eens even aansluiten op de Ultimo en zien wat er dan gebeurd.

 

In elk geval bedankt allemaal zover!


Edited by erwinde, 25 September 2018 - 09:06.


Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #10 erwinde

  • Senior Member
  • 32 posts

+1
Neutral

Posted 25 September 2018 - 09:34

Het ligt in ieder geval ook niet aan de Fransat zenders. 4Fun Dance op de Hotbird (10758V) heeft ook een AC3+ geluidsspoor en daarmee hetzelfde probleem



Re: In eerste instantie geen geluid op zender met AC3+ #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,494 posts

+533
Excellent

Posted 25 September 2018 - 11:11

Het kunnen heel kleine verschillen zijn waardoor de versterker zich wel of niet kan verslikken...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users