Jump to content


Photo

Timerlogica fout VU uno4K cable


  • Please log in to reply
41 replies to this topic

#1 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 12 December 2018 - 08:20

Goedemorgen.

Benieuwd wat jullie hiermee kunnen of ervan vinden.

Zoals jullie weten heeft deze box 8 fbc tuners.
Diverse opnames tegelijk van ziggo is geen probleem en werkt uitstekend.

Maar wanneer ik om 20.30 een timer heb staan welke via fallback van satelliet wordt opgenomen kan ik op diezelfde tijd slechts 1 timer zetten vanaf de interne cable tuners.
Dus 1x fallback satelliet samen met 1x cable opname gaat goed.
Zet ik een 3de cable timer welke samenvalt of overlapt dan krijg ik de timerlogica melding dat de timer niet kan worden toegevoegd tenzij ik een andere wis of uitzet.
Haal ik de satelliettimer weg dan gaat t goed.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,854 posts

+490
Excellent

Posted 12 December 2018 - 08:23

Ik denk dat de 'fallback' sat opname dat verstoort... regel dan dat de opname ook op de server box waar de sat vandaan komt komt te staan... En niet dat het op en neer gestreamd wordt op de server box... (wat ook resources kost).


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #3 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 12 December 2018 - 08:45

Beide boxen nemen op op dezelfde NAS.
Ja kan idd net zo makkelijk rechtstreeks.
Maar t ging me ook om t idee.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,854 posts

+490
Excellent

Posted 12 December 2018 - 08:50

Je kunt op een cliënt box ook de timer van een server box proggen als je fallback timer aan zet.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #5 carlo666

  • Senior Member
  • 234 posts

+4
Neutral

Posted 12 December 2018 - 10:54

Remote timer gebruiken i.p.v. fallback tuner.



Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #6 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 12 December 2018 - 11:06

Dit zijn allemaal wel workarounds voor het probleem.

 

De vraag die ik heb is "hoe zet je een timer op een fallback tuner'? Wat die tuner bestaat helemaal niet, fallback is een transparant mechanisme achter een lokale zender lijst. Heb je dan een bouquet met sat zenders, terwijl je geen sat tuners hebt? En plan je een opname in voor een van die zenders? Of iets anders?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,854 posts

+490
Excellent

Posted 12 December 2018 - 15:33

Remote timer is not required at all from OpenPLi 7.0-rc... As there it is somehow integrated... 


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 12 December 2018 - 15:42

Nederlands graag. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #9 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 12 December 2018 - 16:01

Dit zijn allemaal wel workarounds voor het probleem.

De vraag die ik heb is "hoe zet je een timer op een fallback tuner'? Wat die tuner bestaat helemaal niet, fallback is een transparant mechanisme achter een lokale zender lijst. Heb je dan een bouquet met sat zenders, terwijl je geen sat tuners hebt? En plan je een opname in voor een van die zenders? Of iets anders?


Heb sat en ziggo zenders door elkaar in dezelfde favorietenlijst welke in de uno4k cable zit.
Fallbacktuner staat boven en is satelliet.
Timer wordt momenteel gezet in de uno als gewone timer echter wel vanaf een sat zender.

Oplossing lijkt idd remote timer te gebruiken.
Dan stel ik dus op de uno een remote timer in op de satbox boven.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 12 December 2018 - 16:40

Laat niet onverlet dat er een probleem is dat bekeken moet worden.

 

Even als recap: Ik begrijp dat als je een service ref entry in een bouquet hebt naar een zender die de lokale box niet kan leveren, en je plant daar een opname voor, je foutmeldingen krijgt als je daarna meer dan 1 lokale zender wilt opnemen, terwijl je daarvoor tuners genoeg hebt?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,821 posts

+489
Excellent

Posted 12 December 2018 - 17:35

Kun je het eens proberen met "conflictdetectie" uit? Als het dan wel werkt, dan weten waar het probleem zit.

 

Wat gebeurt als je twee (of meer) opnames plant op hetzelfde tijdstip, allemaal op de FBC C tuners? Zonder S of fallback S?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #12 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 13 December 2018 - 08:51

Laat niet onverlet dat er een probleem is dat bekeken moet worden.

Even als recap: Ik begrijp dat als je een service ref entry in een bouquet hebt naar een zender die de lokale box niet kan leveren, en je plant daar een opname voor, je foutmeldingen krijgt als je daarna meer dan 1 lokale zender wilt opnemen, terwijl je daarvoor tuners genoeg hebt?


Correct

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #13 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 13 December 2018 - 08:55

Kun je het eens proberen met "conflictdetectie" uit? Als het dan wel werkt, dan weten waar het probleem zit.

Wat gebeurt als je twee (of meer) opnames plant op hetzelfde tijdstip, allemaal op de FBC C tuners? Zonder S of fallback S?


Detectie uitzetten resulteert in halve opnames dus geen 90 minuten maar bijvoorbeeld 20 of 60 minuten.

Opnames van de interne tuners werken feilloos.
Ook meerdere tegelijk.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 13 December 2018 - 11:19

Dat zou nog kunnen komen door een onderbreking in de stream, als daar een hickup in is, dan breekt de opname af.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #15 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 13 December 2018 - 12:40

De streamopname is juist ok.
Het is 1 vd cable opnames welke dan voortijdig afgebroken wordt.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #16 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,221 posts

+730
Excellent

Posted 13 December 2018 - 12:42

Dat is helemaal maf, daar heb ik geen verklaring voor.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #17 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 13 December 2018 - 14:45

Vandaar dus deze topic.
Ben al heel wat aan t prutsen geweest en daarnaast al heel blij dat ik nu weet dat de sat timers op de vu de mislukte opnames veroorzaken.
Vandaag de sat timer op de vu via remote timer plugin ingesteld tegelijk met 3 reguliere cable timers en dat werkt uitstekend.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #18 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,821 posts

+489
Excellent

Posted 13 December 2018 - 17:48

De streamopname is juist ok.
Het is 1 vd cable opnames welke dan voortijdig afgebroken wordt.

En dat is dan ook op het moment dat die andere opnames gaan lopen? Of willekeurig?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #19 GvdP

  • Senior Member
  • 399 posts

+3
Neutral

Posted 14 December 2018 - 07:40

Poeh...
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.
Dat zou ik es moeten uittesten.
Je bedoelt dat zodra de ene opname start er een andere stopt?

Re: Timerlogica fout VU uno4K cable #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,821 posts

+489
Excellent

Posted 14 December 2018 - 10:27

Ja, dat is wel interessant om te weten.

 

Misschien dat je wel uit je demuxers loopt of dat enigma dat denkt.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users