Jump to content


Photo

Volumebalk niet zichtbaar.


  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#1 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 18 December 2018 - 20:50

is het mogelijk om de volume balk op de tv te krijgen via lcd4 instellingen



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,563 posts

+156
Excellent

Posted 18 December 2018 - 20:53

is het mogelijk om de volume balk op de tv te krijgen via lcd4 instellingen

Die heb je toch normaliter gewoon zichtbaar op je TV scherm? Zo niet, dan moet je de beeldgrootte van je TV maar eens goed controleren. Dan valt er vermoedelijk ook een deel van de infobar buiten beeld.

En dat moet je met een moderne TV gewoon kunnen aanpassen. Dus niet via de overscanwizard. Dat is voor oude(re) TV's.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Volumebalk niet zichtbaar. #3 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 18 December 2018 - 21:02

oke bedankt



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #4 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 18 December 2018 - 21:11

hoi heb gekeken maar de info baar is geheel zichtbaar maar gen volume bar 

moet dat ergens aan gezet worden 



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #5 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,563 posts

+156
Excellent

Posted 18 December 2018 - 21:14

Niet in de standaardskin. PLi  Full HD or PLi Fullnight HD.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Volumebalk niet zichtbaar. #6 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 18 December 2018 - 21:15

oke heb deze met de pli 7 rc mee gekregen niet veranderd weet niet of dit de standaard skin is 

pli fullnight hd staat hij op 


Edited by digiview 12, 18 December 2018 - 21:18.


Re: Volumebalk niet zichtbaar. #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,912 posts

+708
Excellent

Posted 18 December 2018 - 21:54

Daar staat de volume balk aan de linkerkant, in het midden, tegen de buitenrand aan. Als op je TV overscan aan staat, dan valt die buiten beeld. En zit je ook naar onscherp geschaald beeld te kijken in plaats van naar "echt" HD.

 

Hier dus:

Attached File  1_0_19_5244_812_2_11A0000_0_0_0_20181218205617.jpg   197.93KB   13 downloads


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Volumebalk niet zichtbaar. #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,091 posts

+475
Excellent

Posted 19 December 2018 - 07:54

..... iets wat de tv leveranciers vreemd genoeg default ‘leveren’.... :(
WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W Thanks to Henksat

Re: Volumebalk niet zichtbaar. #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,379 posts

+483
Excellent

Posted 19 December 2018 - 20:52

is het mogelijk om de volume balk op de tv te krijgen via lcd4 instellingen

Wasdat?


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Volumebalk niet zichtbaar. #10 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 19 December 2018 - 23:09

iets wat niet lukt



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,912 posts

+708
Excellent

Posted 19 December 2018 - 23:10

Daarmee zijn we veel wijzer. :(


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Volumebalk niet zichtbaar. #12 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 19 December 2018 - 23:13

wat ik ook probeer krijg hem er niet op 

gebruik deze skin pli fullnight hd

moet ik op de box wat aan passen op de tv heb ik maar drie opties smart volledig zoom

is dat wat je bedoeld 



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #13 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 19 December 2018 - 23:15

gaaf antwoord hij vroeg wat dat was 

 

 

is het mogelijk om de volume balk op de tv te krijgen via lcd4 instellingen

Wasdat?

 

gaf antwoord iets wat niet lukt

dus ja ook niet veel wijzer  :(


Edited by digiview 12, 19 December 2018 - 23:15.


Re: Volumebalk niet zichtbaar. #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,912 posts

+708
Excellent

Posted 19 December 2018 - 23:16

Bedoel je met "lcd4" je TV of zo? Want de vraag van Erik was wat je daarmee bedoelde.

 

Over welke TV (merk en model) hebben we het, dan kunnen we mee helpen zoeken.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Volumebalk niet zichtbaar. #15 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 19 December 2018 - 23:26

hoi heb een sony  3d ful hd tv met die standen zoals vermeld 

een vuduo 2 met open pl 7.0 rc  nu was mijn vraag of je als je in dcce2 zit 

dan naar de webinterface gaat en daar op lcd4 instelligen klikt staat daar volume op uit die kun je aan zetten op lcd 1 2 34 enz 

nu had ik begrepen dat je in de standaart skin niets hoeft in te stellen voor de volume 

wat moet ik bij de tv dan uit zetten 

maar ik zie niets vandaar mijn vraag wat doe ik niet goed 



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #16 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 19 December 2018 - 23:29

kdl42w80xadat is het model van de sony tv 



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #17 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,912 posts

+708
Excellent

Posted 19 December 2018 - 23:40

Op een Sony zit dat dacht ik onder de display settings, met iets als "full" of "full pixel" of zo.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Volumebalk niet zichtbaar. #18 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 19 December 2018 - 23:41

yeb klopt.


zal eens gaan kijken

Re: Volumebalk niet zichtbaar. #19 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 20 December 2018 - 19:20

kan niets vinden gebruiks aanwijzing door genomen maar kan het niet vinden 

bij de overscan in de pli staat dat ik het op het forum voor hulp moet vragen dus bij deze wie helpt 



Re: Volumebalk niet zichtbaar. #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,912 posts

+708
Excellent

Posted 20 December 2018 - 23:12

Als ik het goede manual te pakken heb (https://helpguide.so...cscrn_size.html) zou het dit  moeten zijn:

 

[Schermmodus]

[Volledig]: vergroot het beeld horizontaal om het scherm te vullen wanneer het ingangssignaal 4:3 is. Wanneer het ingangssignaal 16:9 is (HD-bron), selecteert u deze optie om het 16:9-beeld weer te geven in zijn oorspronkelijke grootte. 

 

[Beeld bereik]

Hoge resolutie]: geeft het originele beeld weer wanneer delen van het beeld zijn bijgesneden. 

([Hoge resolutie] is alleen beschikbaar wanneer het ingangssignaal 1080i/1080p is en [Schermmodus] is ingesteld op [Volledig].)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users