Jump to content


Photo

Overscan op LG 75"


  • Please log in to reply
93 replies to this topic

#1 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 16:46

Beste forumleden,

Ik ben in het bezit van dreambox 800hdse. Op deze dreambox is de laatst geüpdatete openpli geïnstalleerd. Twee weken geleden heb ik grotere smart tv 4K gekocht en ik heb nu last van overscan denk ik. Het beeld is groter dan mijn tv scherm. Ook als ik geluid hoger of lager wil zetten zie ik geen geluidsbalk. Het geluid gaat wel omhoog of omlaag. Als ik iets via A/V instellingen op dreambox verander verandert het niet op de tv. Op mijn oude smart tv had ik geen problemen. Ik heb inmiddels een andere hdmi kabel gekocht maar dat heeft niet geholpen. Met de originele dreambox firmware werkt het goed. Hier heb ik dan geen ondertiteling op sommige zenders (Animal Planet onder andere).

Ik heb ook foto toegevoegd.

Hoe fix ik dit?

Alvast bedankt.

Attached Files


Edited by senaja04, 21 December 2018 - 16:49.


Re: Overscan op LG 75" #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,913 posts

+708
Excellent

Posted 21 December 2018 - 16:57

Dan is de vraag: welk merk en type? Want daar moet je het aanpassen, niet op de box.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan op LG 75" #3 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 17:07

Met de originele Dreambox firmware werkt het perfect. Met OpenPli werkt het niet. Op LG tv aanpassen wekt het ook niet. Ik heb LG mail gestuurd en volgens hun komt het door de Dreambox.



Re: Overscan op LG 75" #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,913 posts

+708
Excellent

Posted 21 December 2018 - 17:19

Lulkoek en zandgebak.

 

Dit komt omdat overscan op je TV aan staat (en daardoor verlies je rondom zo'n 5% van het beeld). De DMM firmware zal een skin gebruiken die rondom ruimte vrij laat, en dan valt het niet op.

 

Bij een LG is het meestal de aspect ratio op "Scan" of "Just scan" zetten (en dus niet op 16:9 of zo). En veel LG's kunnen ook slecht tegen aparte output frequenties, dus zorg dat die op 50Hz staat in de audio/video settings. 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan op LG 75" #5 cobus

  • Senior Member
  • 3,551 posts

+42
Good

Posted 21 December 2018 - 17:47

Bij "beeldverhouding" op "scannen" zetten zo staat het bij mij op de LG TV


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Overscan op LG 75" #6 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,841 posts

+23
Neutral

Posted 21 December 2018 - 17:57

Sterker nog, de DM800 ondersteunt geen overscan... Hij stuurt het beeld 'as is'. Je TV moet je gewoon instellen op 'Volledig beeld'. Per TV merk verschillend en goed verstopt soms...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Overscan op LG 75" #7 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 18:06

Dan is de vraag: welk merk en type? Want daar moet je het aanpassen, niet op de box.

 


Ik kan ook heel weinig veranderen op mijn tv. Ik heb 2 foto's gemaakt ( een is van dreambox a/v instellingen en de 2e is van de tv). Hoe moet het staan?

Attached Files



Re: Overscan op LG 75" #8 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 18:54

ligt echt aan je tv ;)   hier ook gehad met de overscan wizzard 

niet alles zichtbaar hebben mij hier geweldig geholpen 

als je ze het merk en type nummer van je tv geeft echt top 

Attached Files



Re: Overscan op LG 75" #9 digiview 12

  • Senior Member
  • 46 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 18:55

petje af mannen en een fijn weekend 



Re: Overscan op LG 75" #10 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,913 posts

+708
Excellent

Posted 21 December 2018 - 19:09

Hoe is de box op de TV aangesloten? Volgens het LG manual krijg je de benodigde "scannen" optie (tussen 16:9 en orgineel) alleen als de aansluiting minstens 720p is via DTV/HDMI/Component. 

 

Ik lees ook dat een aantal LG's geen 1080p aan kan, en die optie alleen laat zien bij 1080i. We kunnen op de screenshot van de box die p of i niet zien, dus wellicht kun je eens kijken of er nog een andere 1080 optie is?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan op LG 75" #11 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 19:33

Hoe is de box op de TV aangesloten? Volgens het LG manual krijg je de benodigde "scannen" optie (tussen 16:9 en orgineel) alleen als de aansluiting minstens 720p is via DTV/HDMI/Component. 

 

Ik lees ook dat een aantal LG's geen 1080p aan kan, en die optie alleen laat zien bij 1080i. We kunnen op de screenshot van de box die p of i niet zien, dus wellicht kun je eens kijken of er nog een andere 1080 optie is?

De box is met hdmi kabel op de tv aangesloten. Er is maar een 1080 optie op de box. Het gaat om de LG 75UK6200PLA.



Re: Overscan op LG 75" #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 43,913 posts

+708
Excellent

Posted 21 December 2018 - 19:52

Dus als je op "Modus" gaat staan, dan gaat hij met zowel links als rechts van 1080 af?

 

Valt er op die TV nog iets te configureren op de HDMI input poort? Want om e.o.a. reden ziet de TV de input niet als HD, en dan zie je die "scannen" optie niet. Je hebt ook niet stiekem de autoresolution plugin geinstalleerd?

 

p.s. waar komt die image vandaan? Want wij maken helemaal geen images meer voor een DM800SE?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan op LG 75" #13 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 20:22

Dus als je op "Modus" gaat staan, dan gaat hij met zowel links als rechts van 1080 af?

 

Valt er op die TV nog iets te configureren op de HDMI input poort? Want om e.o.a. reden ziet de TV de input niet als HD, en dan zie je die "scannen" optie niet. Je hebt ook niet stiekem de autoresolution plugin geinstalleerd?

 

p.s. waar komt die image vandaan? Want wij maken helemaal geen images meer voor een DM800SE?

Als ik modus selecteer gaat hij zowel links als naar rechts van 1080 af. Ik heb z'n van alles geprobeerd te veranderen/aanpassen in het menu van de tv maar niets hielp. Autoresolution plugin heb ik niet geïnstalleerd. Image heb ik hier gedownload https://openpli.org/...eambox/DM800 SE.


Edited by senaja04, 21 December 2018 - 20:23.


Re: Overscan op LG 75" #14 hulkman

  • Senior Member
  • 406 posts

+4
Neutral

Posted 21 December 2018 - 21:17

Als je 'OK' op de ab van de tv drukt toont hij dan niet boven in de balk de gescande video mode? bv 1080i? Dan weet je hoe de tv het beeld interpreteert.

Re: Overscan op LG 75" #15 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,563 posts

+156
Excellent

Posted 21 December 2018 - 21:47

Mijn LG staat op ‘origineel’. De terminologie verschilt dus nogal. ;)
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Overscan op LG 75" #16 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 22:18

Als je 'OK' op de ab van de tv drukt toont hij dan niet boven in de balk de gescande video mode? bv 1080i? Dan weet je hoe de tv het beeld interpreteert.

Als ik op 'OK' op de ab van de tv druk gebeurt helemaal niets.



Re: Overscan op LG 75" #17 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 22:19

Mijn LG staat op ‘origineel’. De terminologie verschilt dus nogal. ;)

Mijn LG staat ook op ‘origineel’.



Re: Overscan op LG 75" #18 senaja04

  • Senior Member
  • 26 posts

0
Neutral

Posted 21 December 2018 - 22:20

ligt echt aan je tv ;)   hier ook gehad met de overscan wizzard 

niet alles zichtbaar hebben mij hier geweldig geholpen 

als je ze het merk en type nummer van je tv geeft echt top 

Wat heb jij aangepast/verandert?



Re: Overscan op LG 75" #19 petje72

  • New Member
  • 1 posts

0
Neutral

Posted 22 December 2018 - 10:57

Je moet gewoon de SKIN aanpassen in de Dreambox.

IPV OpenPLI HD naar de gewone skin en dan is alles opgelost.



Re: Overscan op LG 75" #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 1,841 posts

+23
Neutral

Posted 22 December 2018 - 11:04

Nee, daarmee bestrijd je de symptomen, niet de oorzaak...
Enige oplossing is de TV in Full Screen mode te zetten...
VU+ Solo SE v2 Optus NZ




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users