Jump to content


Photo

Missing AP file by recording 4K channels


  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1 anudanan

  • Senior Member
  • 969 posts

+14
Neutral

Posted 22 December 2018 - 11:03

I´ve installed now the openpli 7.0rc and have made some tests with 4k recordings. In the past I use openpli 6.1

 

With openpli 6.1 the recordings of 4k movies for example from travel xp 4k works fine and it is possible to cut with cutlisteditor and moviecut those movies.

 

With openpli 7.0rc the recording works also but there is now AP file on the hdd for the movies form 4K channels. Then moviecut doesn´t want to cut the movie.

 

It is also not possible to reconstruct the AP file for 4K movies with the reconstructApSc plugin. But this was also in the past but I had in the past no need to do that because the AP file was created during recording

 

 

 

My box is vu+ unokse

 

Do you have any idea what is happend?


Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 50PS8000, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX


Re: Missing AP file by recording 4K channels #2 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 22 December 2018 - 11:22

We'll have to look into that. It might be that the building of ap and sc files doesn't work yet for HEVC streams.


Edited by Erik Slagter, 22 December 2018 - 11:22.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Missing AP file by recording 4K channels #3 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,091 posts

+234
Excellent

Posted 22 December 2018 - 13:03

I’m quite sure that I had fixed this in the past. H265 was not supported and I added the needed changes.
Maybe travel xp uses strange format. Did you also test with other free tv 4k channels?
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Missing AP file by recording 4K channels #4 anudanan

  • Senior Member
  • 969 posts

+14
Neutral

Posted 22 December 2018 - 13:34

I know you habe fixed the moviecur binary.

Bur the creation of AP is not the same or?

I will check this today with the 6.1 openpli Version

Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 50PS8000, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX


Re: Missing AP file by recording 4K channels #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 22 December 2018 - 13:46

Where is this channel? I can't find it.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Missing AP file by recording 4K channels #6 anudanan

  • Senior Member
  • 969 posts

+14
Neutral

Posted 22 December 2018 - 14:07

the travel XP 4k is an encrypted channel with HD+

 

But I´ve tested again with the free channel UHD1 by Astra

 

with openpli 6.1 both channels travel XP4k and UHD1 by Astra create an AP file, but with openpli 7.0rc they don´t


Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 50PS8000, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX


Re: Missing AP file by recording 4K channels #7 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,091 posts

+234
Excellent

Posted 22 December 2018 - 17:11

It's this patch:

https://github.com/O...96111dfc0af5efd

 

@Erik: I think the patch is included in rc, develop, 6.1 and so on. Can you please check also?


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Missing AP file by recording 4K channels #8 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,349 posts

+749
Excellent

Posted 22 December 2018 - 17:16

Looks like it?

[wanwizard@catwoman] $ git branch -r --contains 359e343f83d6dcb13d00ce67496111dfc0af5efd
  origin/HEAD -> origin/develop
  origin/athoik-patch-1
  origin/betacentauri-patch-1
  origin/betacentauri-patch-2
  origin/betacentauri-patch-3
  origin/betacentauri-patch-4
  origin/betacentauri-patch-5
  origin/blindscan
  origin/cata
  origin/default_pls_code_enum
  origin/develop
  origin/develop-externalservicemp3
  origin/develop-runlevels
  origin/develop-s2x
  origin/fallbacktimer
  origin/pls_gold
  origin/rc
  origin/rc-6.0
  origin/release
  origin/release-6.0
  origin/release-6.1
  origin/release-6.2
  origin/revert-1829-openpli-develop
  origin/s2x
  origin/satip
  origin/svg

it is even in 6.0-release.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Missing AP file by recording 4K channels #9 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,091 posts

+234
Excellent

Posted 22 December 2018 - 17:19

Maybe I have time to check it tomorrow. If it really don't work, it would be quite strange.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Missing AP file by recording 4K channels #10 anudanan

  • Senior Member
  • 969 posts

+14
Neutral

Posted 22 December 2018 - 18:06

I´ve tested it now with many other HD channels and of recordings have AP/SC Files

 

I´ve tested additionally RTL UHD but similar to UHD1 by Astra and travelxp 4K the recording doesn´t include AP/SC files.

 

With 6.1 it works


Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 50PS8000, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX


Re: Missing AP file by recording 4K channels #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 22 December 2018 - 18:49

I have found the Travel XP 4k service on 23.5E, which happens to be part of my subscription. I made a recording there and indeed it lacks ap and sc files. I am now trying the SES UHD Demo channel and then let's see. There is a chance the code from betacentauri got overwrittend by a conflicting patch, we need to sort that out.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Missing AP file by recording 4K channels #12 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 22 December 2018 - 19:03

The SES UHD Demo recording is also lacking .ap and .sc files. There is definitely something going on here.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Missing AP file by recording 4K channels #13 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,091 posts

+234
Excellent

Posted 22 December 2018 - 19:06

Patch is still applied in rc. I see no errors. Maybe some other patch (like for pmt parsing) "deactivate" it.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Missing AP file by recording 4K channels #14 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 22 December 2018 - 19:11

ET110004K,develop branch.Record canal+ on astra 19.2

 

20181222 1942 - CANAL+ - CANAL SPORTS CLUB.eit

20181222 1942 - CANAL+ - CANAL SPORTS CLUB.ts

20181222 1942 - CANAL+ - CANAL SPORTS CLUB.ts.cuts

20181222 1942 - CANAL+ - CANAL SPORTS CLUB.ts.meta

 

7.0-rc-same.

 

 

Attached Files



Re: Missing AP file by recording 4K channels #15 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,091 posts

+234
Excellent

Posted 22 December 2018 - 19:17

But it only affects 4k channels which use h265 codec? Or are normal channels also affected?


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Missing AP file by recording 4K channels #16 anudanan

  • Senior Member
  • 969 posts

+14
Neutral

Posted 22 December 2018 - 19:21

No, normal hd channels work fine

Edited by anudanan, 22 December 2018 - 19:24.

Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 50PS8000, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX


Re: Missing AP file by recording 4K channels #17 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 22 December 2018 - 19:26

develop branch

20181222 2020 - PHOENIX HD - Die Inseln der Queen.eit

20181222 2020 - PHOENIX HD - Die Inseln der Queen.ts

20181222 2020 - PHOENIX HD - Die Inseln der Queen.ts.ap

20181222 2020 - PHOENIX HD - Die Inseln der Queen.ts.cuts

20181222 2020 - PHOENIX HD - Die Inseln der Queen.ts.meta

20181222 2020 - PHOENIX HD - Die Inseln der Queen.ts.sc

Attached Files



Re: Missing AP file by recording 4K channels #18 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 22 December 2018 - 20:01

Patch is still applied in rc. I see no errors. Maybe some other patch (like for pmt parsing) "deactivate" it.

Yes indeed, I did a diff of pvrparse.cpp from release-6.2 and rc-7.0 and they're the same.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Missing AP file by recording 4K channels #19 anudanan

  • Senior Member
  • 969 posts

+14
Neutral

Posted 22 December 2018 - 20:04

Interesting problem ;-)

Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 50PS8000, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX


Re: Missing AP file by recording 4K channels #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 22 December 2018 - 20:05

Both services have:

Input #0, mpegts, from '20181222_-_INSTANT_RECORD.ts':
  Duration: 00:10:02.62, start: 5923.181156, bitrate: 18809 kb/s
  Program 5390 
  Program 5395 
    Stream #0:0[0x101]: Video: hevc (Main 10) ([36][0][0][0] / 0x0024), yuv420p10le(tv), 3840x2160 [SAR 1:1 DAR 16:9], 50 fps, 50 tbr, 90k tbn, 50 tbc
    Stream #0:1[0x102](und): Audio: aac (LC) ([15][0][0][0] / 0x000F), 48000 Hz, stereo, fltp, 192 kb/s

(main10 profile, using 10 bpp).

 

Interesting fact is the warnings that ffprobe yield, maybe they're related. It might the layout is different than expected.

[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[hevc @ 0x561d824abac0] PPS id out of range: 0
[hevc @ 0x561d824abac0] Error parsing NAL unit #2.
[mpegts @ 0x561d824a5600] PES packet size mismatch

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users