Jump to content


Photo

Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo

VU+ Ultimo

  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1 teletub

  • Senior Member
  • 198 posts

+2
Neutral

Posted 8 January 2019 - 16:12

Al een hele poos werkt tuner D niet meer van mijn Ultimo ( na een update). is al wel meer als een jaar zo.

 

Tuner C-D:   Vuplus DVB-C NIM(TT3L10)(DVB-)

 

Nu het forum rond gespeurd te hebben kwam ik "de" oplossing tegen.

 

 

 

echo -n C >  /proc/stb/tsmux/input2
echo
-n D > /proc/stb/tsmux/input3

 

 

 

Kan iemand dit veranderen in een update, zodat ik dit niet na iedere herstart hoef te doen.

 

Groet,

Appie


Vu + Ultimo 3x Dvb-C  met OpenPli
Zgemma H2 met OpenPli


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,205 posts

+527
Excellent

Posted 8 January 2019 - 16:21

Denk dat dit euvel dus eindelijk gevonden is... Lijkt erop dat dit een if VU then doe iets anders oplossing moet worden...??? En dat gaat niet zomaar...


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 8 January 2019 - 16:23

Lijkt me dan eerder een driver probleem dat VU+ moet oplossen?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #4 teletub

  • Senior Member
  • 198 posts

+2
Neutral

Posted 8 January 2019 - 16:38

maar deze "oplossing "  werkt wel :)


Vu + Ultimo 3x Dvb-C  met OpenPli
Zgemma H2 met OpenPli


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 8 January 2019 - 16:39

Was dat overigens niet al lang opgelost? Welke versie OpenPLi draai je?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #6 teletub

  • Senior Member
  • 198 posts

+2
Neutral

Posted 8 January 2019 - 16:44

7.0   maar in 6  was het ook al zo.


Vu + Ultimo 3x Dvb-C  met OpenPli
Zgemma H2 met OpenPli


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #7 teletub

  • Senior Member
  • 198 posts

+2
Neutral

Posted 8 January 2019 - 16:44

Net nog een update gedaan


Vu + Ultimo 3x Dvb-C  met OpenPli
Zgemma H2 met OpenPli


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,205 posts

+527
Excellent

Posted 8 January 2019 - 17:22

Komt eindelijk de oplossing van dat andere draadje naar boven wat over c en d ging....

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #9 teletub

  • Senior Member
  • 198 posts

+2
Neutral

Posted 8 January 2019 - 17:29

Ik vond de "oplossing" in een Engels draadje.


Vu + Ultimo 3x Dvb-C  met OpenPli
Zgemma H2 met OpenPli


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #10 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,205 posts

+527
Excellent

Posted 8 January 2019 - 17:55

Kan je een verwijzing hier posten?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #11 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 8 January 2019 - 19:41

Dit is inderdaad al lang opgelost. Het zou kunnen dat VU+ geen driver updates meer maakt voor de Ultimo en dat het daarin niet meegenomen is.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #12 teletub

  • Senior Member
  • 198 posts

+2
Neutral

Posted 8 January 2019 - 22:03

Kan je een verwijzing hier posten?

 

 

https://forums.openp...topped-working/


Vu + Ultimo 3x Dvb-C  met OpenPli
Zgemma H2 met OpenPli


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 8 January 2019 - 22:10

Last Ultimo drivers are from 20171204, which is from after that topic.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #14 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 10 January 2019 - 20:25

En heeft TS ook die drivers dan?
* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 10 January 2019 - 21:35

De TS zegt zowel 6-release als 7-rc geprobeerd te hebben, dus ik zou zeggen, ja.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 11 January 2019 - 10:12

Ik vind het zo vreemd dat we dit dan niet van meer gebruikers horen. Nou zullen er ook niet zo heel veel Ultimo eigenaars meer zijn en zeker niet met vier tuners. Maar ik dacht toch zeker dat toen het gefixed was, dat iemand het getest had en OK bevonden.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #17 littlesat

  • PLi® Core member
  • 49,205 posts

+527
Excellent

Posted 11 January 2019 - 10:28

Als VU de drivers niet wilt oplossen...zou er dan niet eigenlijk een patch in de BSP mogen komen die dit ff toevoegt ?

 

echo -n C > /proc/stb/tsmux/input2
echo 
-n D > /proc/stb/tsmux/input3


Edited by littlesat, 11 January 2019 - 10:28.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #18 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,430 posts

+823
Excellent

Posted 11 January 2019 - 11:27

De drivers moeten dit doen zodra er een input2 of input3 wordt aangemaakt tijdens de tuner detectie.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #19 carlo666

  • Senior Member
  • 283 posts

+4
Neutral

Posted 11 January 2019 - 13:23

Ik vind het zo vreemd dat we dit dan niet van meer gebruikers horen. Nou zullen er ook niet zo heel veel Ultimo eigenaars meer zijn en zeker niet met vier tuners. Maar ik dacht toch zeker dat toen het gefixed was, dat iemand het getest had en OK bevonden.

Ik heb in mijn Ultimo een Dual C-tuner gehad (naast de dubbele S-tuner) en met OpenPLi 6.2 kon ik als ik 1 tuner opnam niet naar de 2e tuner kijken. Met OpenPLi 6.0 ging dat wel, dus die heb ik toen teruggezet. Inmiddels is de Ultimo verkocht, dus ik kan helaas niet meer testen.



Re: Tuner D werkt niet meer op mijn (oude) Vu+ Ultimo #20 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,353 posts

+498
Excellent

Posted 11 January 2019 - 19:45

Dat is dan weer een ander fenomeen. Dit gaat puur over derde en vierde tuners waar geen data van binnenkomt.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users