Jump to content


Photo

Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7

PLi7

  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 09:33

Hoi,

 

Ik zou graag mijn ontvanger willen starten in DebugMode LVL4. De oude methode, zoals die ook in de wiki, staat werkt niet meer.

Ik gebruik(te) de Telnet console van DCC hiervoor.

Ik krijg de volgende melding van TELNET

 

root@hd51:~# init4                                   
-sh: init4: not found                                
root@hd51:~# init 4                                  
root@hd51:~# ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh  
PYTHONPATH: /usr/lib/enigma2/python                  
DVB_API_VERSION 5 DVB_API_VERSION_MINOR 10           
ENIGMA_DEBUG_LVL=3                                   
[MAIN] executing main                                
No handlers could be found for logger "AT"           
TuxTxt

 

Misschien heeft de menu functie 'Herstart enigma in debug modus' er wat mee van doen?

 



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,767 posts

+248
Excellent

Posted 13 January 2019 - 09:45

Als je alle debuginfo voorbij wilt zien komen kan je beter

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2

gebruiken.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #3 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 09:51

OK, 

 

Dat werkt wel.

 

Dankjewel.

 

:) 



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,767 posts

+248
Excellent

Posted 13 January 2019 - 09:55

Als ik je een advies mag geven, gebruik in plaats van DCC, putty als telnet client.

DCC is onleesbaar als je echt iets wilt zien, ook is de buffer van putty veel groter zodat je veel meer terug kunt scrollen en je dus bijna alle berichten van de gehele sessie terug kunt bladeren.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #5 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,114 posts

+113
Excellent

Posted 13 January 2019 - 10:19

https://wiki.openpli...ebugging_Enigma
https://wiki.openpli...d_editing_files

En als je met Putty een sessie wil loggen

https://wiki.openpli...on_Record_Putty

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #6 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 11:08

root@<receiver>: init 4
root@<receiver>: ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh

 

Werkt hier echt niet, dus eerst de wiki aanpassen??

 

Ik gebruik het om de skin routines te volgen, daarvoor is DCC voldoende en DCC heeft handige user-scripts.



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #7 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,767 posts

+248
Excellent

Posted 13 January 2019 - 11:11

root@<receiver>: init 4
root@<receiver>: ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh

 

Werkt hier echt niet, dus eerst de wiki aanpassen??

 

 

Bedankt voor het melden, ik heb de wiki reeds aangepast.

 

 


Ik gebruik het om de skin routines te volgen, daarvoor is DCC voldoende en DCC heeft handige user-scripts.

 

Ik zou het niet weten, ik gebruik geen DCC user scripts en al helemaal geen windows ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #8 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 11:19

Hoe doe je dat dan met de opdracht regels? Onthoud je dat allemaal of schrijf je het op een lijstje?

 

Ik zet het in een user script met een naam die mij wat zegt, zoals in dit geval 'start debug LVL4' en daarna is het een kwestie van knop drukken.

 

Er is niks mis met windows toch, behalve dan dat een MAC er niet veel mee kan?

 

By the way, waarvoor dient nu toch de menu optie 'Herstart enigma in debug modus' ???



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #9 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,767 posts

+248
Excellent

Posted 13 January 2019 - 13:38

Hoe doe je dat dan met de opdracht regels? Onthoud je dat allemaal of schrijf je het op een lijstje?

 

Ik zet het in een user script met een naam die mij wat zegt, zoals in dit geval 'start debug LVL4' en daarna is het een kwestie van knop drukken.

 

Er is niks mis met windows toch, behalve dan dat een MAC er niet veel mee kan?

 

By the way, waarvoor dient nu toch de menu optie 'Herstart enigma in debug modus' ???

De meeste opdrachten klop ik uit het blote hoofd en anders is er altijd nog 'vriend google' die me op weg helpt :)

 

Wat er mis is met windows is dat er (mijns inziens) niet veel goeds in zit, al die bemoeienis over hoe 'zij´ denken dat wij een pc moeten gaan gebruiken ben ik zat, ook staat alles wat je niet wilt hebben, standaard aan, ik maak liever zelf een keuze en zet het aan als ik iets nodig heb.

Te pas en onpas allerlei achtergrond aktiviteiten waarbij vergeten wordt dat men ook nog wel eens met een pc moet werken maar het bijna onmogelijk wordt gemaakt omdat er weer zonodig iets ge-update moet worden.

 

Ik werk lekker op een Linux machine die gewoon lekker soepel zijn werk doet en ook nog eens geen last van virussen of iets dergelijks, heeft.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #10 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,114 posts

+113
Excellent

Posted 13 January 2019 - 13:48

 

root@<receiver>: init 4
root@<receiver>: ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh

 

Werkt hier echt niet, dus eerst de wiki aanpassen??

 

 

Bedankt voor het melden, ik heb de wiki reeds aangepast.

 

 


Ik gebruik het om de skin routines te volgen, daarvoor is DCC voldoende en DCC heeft handige user-scripts.

 

Ik zou het niet weten, ik gebruik geen DCC user scripts en al helemaal geen windows ;)

 

 

het stond er vekeerd, nl er miste een spatie, echter de regel die je hebt gepost heeft deze spatie wel en dan werkt het...

 

dus werkt niet

init 4
ENIGMA_DEBUG_LVL=4/usr/bin/enigma2.sh

init 4
ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh

werkt wel

 

...btw ik heb dit louter geplaatst dat er bij het terug vinden van deze post tzt er geen verwarring ontstaat @Tech +1


Edited by 40H3X, 13 January 2019 - 13:49.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #11 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 15:10

Maar hier werkt het echt niet. 

 

Rechtstreeks gekopieerd uit je reply: ENIGMA_DEBUG_LVL=4 /usr/bin/enigma2.sh

 

Werkt niet op en Mut@nt HD51 met Pli7rc met DCC op Windows10 als TELNET machine

ENIGMA_DEBUG_LVL=4 enigma2 werkt wel.



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,712 posts

+766
Excellent

Posted 13 January 2019 - 15:14

En dat klopt, het werkt niet meer sinds Littlesat bezig geweest is met debug activatie in Enigma in te bouwen. Duidelijk nog niet af.

 

Dus dat moet voor 7.1-rc gefixt worden, voor 7.0 is dit te laat.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #13 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,114 posts

+113
Excellent

Posted 13 January 2019 - 15:14

das vreemd het enige verschil in dat er een "path" in deze regel staat

 

doe eens een

find / -name enigma2.sh

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,712 posts

+766
Excellent

Posted 13 January 2019 - 15:16

Nee, 

 

De aanpassing van littlesat is dat enigma nu gestart wordt via

LD_PRELOAD=$LIBS ENIGMA_DEBUG_LVL=$DEBUG_LVL /usr/bin/enigma2

en dat overschrijft de ENIGMA_DEBUG_LVL die je vanaf de commandline meegeeft


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #15 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 15:16

Ja, en als die path dan verwijst naar een ander bestand dan …….



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #16 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 15:17

Wat mij betreft is de wiki OK. 



Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #17 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,114 posts

+113
Excellent

Posted 13 January 2019 - 15:19

Houden we het zo en dank voor het testen ;)


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #18 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,114 posts

+113
Excellent

Posted 13 January 2019 - 15:20

Nee, 

 

De aanpassing van littlesat is dat enigma nu gestart wordt via

LD_PRELOAD=$LIBS ENIGMA_DEBUG_LVL=$DEBUG_LVL /usr/bin/enigma2

en dat overschrijft de ENIGMA_DEBUG_LVL die je vanaf de commandline meegeeft

Aha, was ik niet van op de hoogte..


Edited by 40H3X, 13 January 2019 - 15:22.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,712 posts

+766
Excellent

Posted 13 January 2019 - 15:21

Ik heb littlesat inmiddels een ping gestuurd. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Debug mode LVL4 op een HD51 PLi7 #20 hulkman

  • Senior Member
  • 442 posts

+5
Neutral

Posted 13 January 2019 - 15:28

Nogmaals:

 

waarvoor dient nu toch de menu optie 'Herstart enigma in debug modus' ???







Also tagged with one or more of these keywords: PLi7

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users