Jump to content


Photo

Remote timer PLI 7

Remote timer ET10000 PLI7

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 jort38

  • Senior Member
  • 383 posts

+5
Neutral

Posted 22 January 2019 - 13:38

Ik lees dat er geen ondersteuning meer word gegeven aan XTREND vanwege het gebrek aan ondersteuning door de fabrikant. Er is wel een PLI 7 Release versie uitgekomen voor mijn XTRENDS, dus post ik onderstaand toch maar.

 

Ik gebruikte in PLI 6.2 Remote timer. In Menu - Applicaties - Remote Timer kan je dan zien welke timers remote ingepland staan (mts natuurlijk correct ingesteld met de groene knop - settings).

 

In PLI 7 zie ik dan "lege" regels. Ze zijn er wel (op de ene machine heb ik er twee en kan ik met de navigatietoesten ook twee naar beneden). Als ik op de andere machine kijk (naar de hoofdmachine) kan ik zelfs vier pagina's scrollen, zonder ook maar een timer te kunnen lezen.

Ik neem aan dat in de skin ofzo, de tekstkleur is aangepast, waardoor ik geen tekst kan lezen.

 

Dus: twee ET10000 met beiden meerdere (lokale) timers. Beiden PLI 7. Beiden correcte settings v.w.b. Remote timer. In het netwerk (bedraagd, gigabit) zijn ze beiden voor elkaar te "zien". In PLI 6.2 kan ik de remote timers wel zien.


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7, located in Thailand). All stable releases.


Re: Remote timer PLI 7 #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 22 January 2019 - 13:44

Ik lees dat er geen ondersteuning meer word gegeven aan XTREND vanwege het gebrek aan ondersteuning door de fabrikant. Er is wel een PLI 7 Release versie uitgekomen voor mijn XTRENDS, dus post ik onderstaand toch maar.

 

Definieer "ondersteuning". ;)

 

Xtrend zit momenteel op dezelfde bank als Dream. Geen enkele support van de fabrikant, geen nieuwe drivers, geen fixes in bestaande drivers, geen kernel updates. Voor boxen op deze bank maken we images zolang we dat kunnen (lees: zolang de boel wil compileren en compatible blijft met onze enigma). En op die images blijft natuurlijk gewoon ondersteuning van ons van kracht, met dus de kanttekening dat we issues met drivers en kernel niet kunnen oplossen.

 

In PLI 7 zie ik dan "lege" regels. Ze zijn er wel (op de ene machine heb ik er twee en kan ik met de navigatietoesten ook twee naar beneden). Als ik op de andere machine kijk (naar de hoofdmachine) kan ik zelfs vier pagina's scrollen, zonder ook maar een timer te kunnen lezen.

Ik neem aan dat in de skin ofzo, de tekstkleur is aangepast, waardoor ik geen tekst kan lezen..

 

Is dat een actuele 7.0-release? Met onze standaard skin?

 

Geen idee of die plugin nog compatible is, en of daar naar gekeken is, omdat remote timers nu integraal in de image zit, als onderdeel van de fallback tuner configuratie. Voordeel van deze integratie is dat je remote timers gewoon met lokale timers in dezelfde lijst staan, zodat je niet op twee plaatsen moet gaan kijken. Je kunt daar ook een timer omzetten van lokaal naar remote bv.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Remote timer PLI 7 #3 jort38

  • Senior Member
  • 383 posts

+5
Neutral

Posted 22 January 2019 - 14:03

 

Ik lees dat er geen ondersteuning meer word gegeven aan XTREND vanwege het gebrek aan ondersteuning door de fabrikant. Er is wel een PLI 7 Release versie uitgekomen voor mijn XTRENDS, dus post ik onderstaand toch maar.

 
Definieer "ondersteuning". ;)
 
Xtrend zit momenteel op dezelfde bank als Dream. Geen enkele support van de fabrikant, geen nieuwe drivers, geen fixes in bestaande drivers, geen kernel updates. Voor boxen op deze bank maken we images zolang we dat kunnen (lees: zolang de boel wil compileren en compatible blijft met onze enigma). En op die images blijft natuurlijk gewoon ondersteuning van ons van kracht, met dus de kanttekening dat we issues met drivers en kernel niet kunnen oplossen.

 


Dat wist ik (ik lees het forum regelmatig). Echter wordt toch gezegd dat support alleen gevraagd mag worden op ondersteunde merken. Bij XTREND staat dat er geen ondersteuning is.
Gelukkig doet het team dat nog eventjes wel:)
  

 

In PLI 7 zie ik dan "lege" regels. Ze zijn er wel (op de ene machine heb ik er twee en kan ik met de navigatietoesten ook twee naar beneden). Als ik op de andere machine kijk (naar de hoofdmachine) kan ik zelfs vier pagina's scrollen, zonder ook maar een timer te kunnen lezen.
Ik neem aan dat in de skin ofzo, de tekstkleur is aangepast, waardoor ik geen tekst kan lezen..

 
Is dat een actuele 7.0-release? Met onze standaard skin?

 

 
Update (via flash) van vandaag. Daarna nog de update van het spashcreen gedaan: geen updates meer. Ja, de default skin (PLI-FullNightHD)
 

Geen idee of die plugin nog compatible is, en of daar naar gekeken is, omdat remote timers nu integraal in de image zit, als onderdeel van de fallback tuner configuratie. Voordeel van deze integratie is dat je remote timers gewoon met lokale timers in dezelfde lijst staan, zodat je niet op twee plaatsen moet gaan kijken. Je kunt daar ook een timer omzetten van lokaal naar remote bv.

 
Aha, dan is dat misschien waar het fout gaat. Ik kon in de Wiki geen topic hierover vinden. Mijn timers worden aangemaakt op de hoofd receiver. Vrijwel allemaal via de autotimer. Als ik de individuele timer open (die dus met autotimer is aangemaakt) staat daar "nee" bij remote timer. Dat was in 6.2 ook al zo. Kan autotimer dan nu de timers distribueren?


Edited by WanWizard, 22 January 2019 - 15:03.
format aangepast

Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7, located in Thailand). All stable releases.


Re: Remote timer PLI 7 #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 22 January 2019 - 15:10

 Aha, dan is dat misschien waar het fout gaat. Ik kon in de Wiki geen topic hierover vinden. Mijn timers worden aangemaakt op de hoofd receiver. Vrijwel allemaal via de autotimer. Als ik de individuele timer open (die dus met autotimer is aangemaakt) staat daar "nee" bij remote timer. Dat was in 6.2 ook al zoKan autotimer dan nu de timers distribueren?

 

Autotimer maakt gewoon timers aan, die doet verder niks speciaals.

 

Als je op de hoofd-receiver kijkt, dan lijkt het me logisch dat daar "nee" staat bij remote timer, ze zijn toch ook niet remote?

 

Wat je moet doen op je andere receiver  (sorry, geen Nederlands bij de hand, alles is Engels hier):

- Menu, Setup, Service searching, Fallback remote receiver setup

- Enable fallback remote receiver - Yes

- Import from remote receiver URL - No

- Enable import timer from fallback tuner - Yes

- Fallback remote receiver - Als het goed is kun je daar gewoon je hoofd-receiver selecteren

 

Save en je bent in business, nu kun je op de andere receiver gewoon via Menu, Timer je remote timers zien.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Remote timer PLI 7 #5 jort38

  • Senior Member
  • 383 posts

+5
Neutral

Posted 22 January 2019 - 16:42

 

 Aha, dan is dat misschien waar het fout gaat. Ik kon in de Wiki geen topic hierover vinden. Mijn timers worden aangemaakt op de hoofd receiver. Vrijwel allemaal via de autotimer. Als ik de individuele timer open (die dus met autotimer is aangemaakt) staat daar "nee" bij remote timer. Dat was in 6.2 ook al zoKan autotimer dan nu de timers distribueren?

 

Autotimer maakt gewoon timers aan, die doet verder niks speciaals.

 

Als je op de hoofd-receiver kijkt, dan lijkt het me logisch dat daar "nee" staat bij remote timer, ze zijn toch ook niet remote?

 

Wat je moet doen op je andere receiver  (sorry, geen Nederlands bij de hand, alles is Engels hier):

- Menu, Setup, Service searching, Fallback remote receiver setup

- Enable fallback remote receiver - Yes

- Import from remote receiver URL - No

- Enable import timer from fallback tuner - Yes

- Fallback remote receiver - Als het goed is kun je daar gewoon je hoofd-receiver selecteren

 

Save en je bent in business, nu kun je op de andere receiver gewoon via Menu, Timer je remote timers zien.

 

 

Helemaal juist!

 

Ik heb de Remote Timer plugin verwijderd op alle drie de ET10000's.

Er is overigens geen sprake dat ik een andere box kan selecteren. Het IP adres stond al ingevuld.

 

Mijn aanname was, dat deze plugin -ook- timers kan distribueren (vooral als er geen vrije timer is op de hoofdbox) naar een andere box. Is dat dan een ander topic of setting?


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7, located in Thailand). All stable releases.


Re: Remote timer PLI 7 #6 jort38

  • Senior Member
  • 383 posts

+5
Neutral

Posted 22 January 2019 - 16:57

 

 Aha, dan is dat misschien waar het fout gaat. Ik kon in de Wiki geen topic hierover vinden. Mijn timers worden aangemaakt op de hoofd receiver. Vrijwel allemaal via de autotimer. Als ik de individuele timer open (die dus met autotimer is aangemaakt) staat daar "nee" bij remote timer. Dat was in 6.2 ook al zoKan autotimer dan nu de timers distribueren?

 

Autotimer maakt gewoon timers aan, die doet verder niks speciaals.

 

Als je op de hoofd-receiver kijkt, dan lijkt het me logisch dat daar "nee" staat bij remote timer, ze zijn toch ook niet remote?

 

Wat je moet doen op je andere receiver  (sorry, geen Nederlands bij de hand, alles is Engels hier):

- Menu, Setup, Service searching, Fallback remote receiver setup

- Enable fallback remote receiver - Yes

- Import from remote receiver URL - No

- Enable import timer from fallback tuner - Yes

- Fallback remote receiver - Als het goed is kun je daar gewoon je hoofd-receiver selecteren

 

Save en je bent in business, nu kun je op de andere receiver gewoon via Menu, Timer je remote timers zien.

 

Gevonden in de WiKi. Sorry voor de overlast


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7, located in Thailand). All stable releases.


Re: Remote timer PLI 7 #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 22 January 2019 - 17:04

Er is overigens geen sprake dat ik een andere box kan selecteren. Het IP adres stond al ingevuld.

Ik heb de Remote Timer plugin verwijderd op alle drie de ET10000's.

 

OpenPLi boxen "adverteren" de services die ze aanbieden, en deze info wordt gebruikt om deze selectie lijst te maken. Ik denk dat de juiste box toevallig bovenaan dat lijstje stond. ;)

[wanwizard@catwoman] $ avahi-browse -va | grep vuduo4k
Server version: avahi 0.7; Host name: catwoman.local
E Ifce   Prot Name                                          Type                 Domain
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       _e2stream._tcp       local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       _e2stream._tcp       local
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       Web Site             local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       Web Site             local
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       SFTP File Transfer   local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       SFTP File Transfer   local
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       SSH Remote Terminal  local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       SSH Remote Terminal  local

Het "_e2stream._tcp" type wordt gebruikt om te bepalen of het toestel een stream kan leveren, en "Web SIte" of de box via de API bereikbaar is.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Remote timer PLI 7 #8 jort38

  • Senior Member
  • 383 posts

+5
Neutral

Posted 22 January 2019 - 17:11

 

Er is overigens geen sprake dat ik een andere box kan selecteren. Het IP adres stond al ingevuld.

Ik heb de Remote Timer plugin verwijderd op alle drie de ET10000's.

 

OpenPLi boxen "adverteren" de services die ze aanbieden, en deze info wordt gebruikt om deze selectie lijst te maken. Ik denk dat de juiste box toevallig bovenaan dat lijstje stond. ;)

[wanwizard@catwoman] $ avahi-browse -va | grep vuduo4k
Server version: avahi 0.7; Host name: catwoman.local
E Ifce   Prot Name                                          Type                 Domain
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       _e2stream._tcp       local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       _e2stream._tcp       local
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       Web Site             local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       Web Site             local
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       SFTP File Transfer   local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       SFTP File Transfer   local
+ enp7s0 IPv6 vuduo4k                                       SSH Remote Terminal  local
+ enp7s0 IPv4 vuduo4k                                       SSH Remote Terminal  local

Het "_e2stream._tcp" type wordt gebruikt om te bepalen of het toestel een stream kan leveren, en "Web SIte" of de box via de API bereikbaar is.

 

 

Dankjewel!

 

root@WKET10000:~#avahi-browse -va | grep ET10000

-sh: avahi-browse: not found
 

;) 


Xtrend ET10000 (3 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7), Xtrend ET10000 (1,5 TB HD & OpenPli 7) and Xtrend ET8000 (1 TB HD & OpenPli 7, located in Thailand). All stable releases.


Re: Remote timer PLI 7 #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 48,905 posts

+838
Excellent

Posted 22 January 2019 - 17:14

Nee, dat werkt niet standaard op je box, daarvoor moet je "avahi-utils" installeren.

 

Maar ik heb dit gewoon op mijn laptop gedaan, alles draait Linux hier. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 






Also tagged with one or more of these keywords: Remote timer, ET10000, PLI7

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users