Jump to content


Photo

geluid bij streams


  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 paul gonsalves

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 5 March 2019 - 09:26

Waarschijnlijk is er bij het schonen van mijn Vu+ Ultimo is verkeerd gegaan

Ik gebruik de kanalen lijst van Hans

Alles werkt perfect, behalven het geluid bij de "streams"

beeld is prima, echter het geluid is afwezig !!

Waar moet ik zoeken ??

Vast mijn dank voor een reactie



Re: geluid bij streams #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,685 posts

+162
Excellent

Posted 5 March 2019 - 09:49

Is deze zenderlijst direct vanuit de image geladen en vervolgens met een editer aangepast? Dan zal het daar ergens mis gegaan zijn. Welke editer gebruik jij?
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: geluid bij streams #3 paul gonsalves

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 5 March 2019 - 10:26

Gebruik al jaren dreamset  ging altijd goed!

Ik denk ook dat ik iets te veel weg heb gehaald bij het schonen van mijn ontvanger!

Zelf denk ik aan een driver, maar ik weet niet welke er minimaal aanwezig moeten zijn.

Ik download altijd de zenderlijst van Hans via de site Transponder en zet hem dan (na bewerking) in mijn Vu+

Heb al het laatste image geflast, en alle plugins weer terug gezet, maar heeft niet geholpen,

alle werkt prima, allen het geluid bij streams is "foetsie"



Re: geluid bij streams #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,685 posts

+162
Excellent

Posted 5 March 2019 - 17:27

Dan zou ik om te testen of jij niet nog het eea teveel opgeschoond hebt tóch eens de zelderlijst vanuit de image downloaden en kijken of de streams dan wél werken. Zo ja, dan weet je waar je het moet zoeken neem ik aan. In het door jou te enthousiaste opschonen / aanpassen van de zenderlijst.
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: geluid bij streams #5 paul gonsalves

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 5 March 2019 - 18:05

Sorry, excuus, voor de overlast, maar ik ben er achter, begrijpen doe ik het nog niet maar allah.

Basis heb ik "down mix" in het audio menu op UIT staan, gezien ik een Yamaha surround versterker heb en alles zoveel mogelijk ik AC3 wil hebben,

hebben deze streams waarschijnlijk een apart PCM formaat te hebben, want bij het AAN zetten van "down mix" werkt alles prima.

Blijft voor mij een beetje vreemd, gezien normaal de versterker zelf wel omschakelt van AC3 naar PCM.

Ik ga het dus zoeken in de Versterker.

Mijn dank in ieder geval voor het meedenken.

Nog even mijn compliment voor deze fantastische site, ik heb er al zoveel goeds van geleerd,

Met een respectvolle groet,

Paul



Re: geluid bij streams #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 20,685 posts

+162
Excellent

Posted 5 March 2019 - 19:36

Ach Paul, als je geen fouten mag maken dan zou het er slecht voor staan. ;)


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: geluid bij streams #7 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,821 posts

+489
Excellent

Posted 6 March 2019 - 20:19

Ik kan me voorstellen dat fabrikanten niet voor al hun modellen ac3 pass-through implementeren in hun dvbmediasink. Het werkt dan wel met tv-zenders (via de LNB or kabel), maar niet vanaf media.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users