Jump to content


Photo

Terrestrial T2 met de VU+ Duo2


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 GensNet

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 5 March 2019 - 19:33

Dag lezers,

 

De kpn is begonnen om de uitzendingen over te zetten van DVB-T naar DVB-T2. De Nederlandse landelijke zenders NPO1, NPO2, NPO3 en regionale zenders geven wel signaal, geluid en teletekst, maar alleen géén beeld. Hoe kan dit? Staat er "ergens" een instelling verkeerd? Ja, in de ontvanger zit een DVB-T en DVB-T2 tuner.

 

 



Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,354 posts

+749
Excellent

Posted 5 March 2019 - 21:21

VU+ Duo2, geen support voor H.265/HVEC. Daar heb je (quasli altijd minstens) een 4K box voor nodig.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #3 GensNet

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 6 March 2019 - 15:06

VU+ Duo2, geen support voor H.265/HVEC. Daar heb je (quasli altijd minstens) een 4K box voor nodig.

Het heeft te maken met de resolutie. Bij NPO1 tot en met NPO3 en regionale omroepen staat de resolutie op 1280x720 zoals bij HDMI-uitzendingen. Is hier softwarematig niets aan te doen?



Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #4 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,729 posts

+184
Excellent

Posted 6 March 2019 - 15:48

KPN zendt uit in DVB-T2 met HEVC; daarvoor is de DUO2 dus niet geschikt.

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #5 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 6 March 2019 - 20:44

 

VU+ Duo2, geen support voor H.265/HVEC. Daar heb je (quasli altijd minstens) een 4K box voor nodig.

Het heeft te maken met de resolutie. Bij NPO1 tot en met NPO3 en regionale omroepen staat de resolutie op 1280x720 zoals bij HDMI-uitzendingen. Is hier softwarematig niets aan te doen?

Nee daar heeft het nou net niks mee te maken. Het heeft te maken met de gebruikte codec: HEVC. En die wordt alleen door redelijk "recente" ontvangers supported. Naast de UHD ontvangers zijn dat ook alle ontvangers met een BCM73625 SoC en dat zijn op zich budget-ontvangers. Het gaat dus vooral om het codewoord "recent". De Duo2 is niet "recent" op die manier.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #6 Degroot

  • Senior Member
  • 81 posts

+1
Neutral

Posted 7 March 2019 - 07:47

Ik heb met een vu+ duo2 weldegelijk beeld en klank op de antenne zenders van TV Vlaanderen. (Uiteraard met CI module)
Het zou moeten zijn dat de Nederlandse zenders anders uitzenden dan TVV zenders.
Eerst moest ik de originele firmware van de box even terug plaatsen en dan PLI installeren. Die tip kreeg ik van de invoerder in Belgie. Wie weet ?
DM8000,

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,354 posts

+749
Excellent

Posted 7 March 2019 - 11:50

Het zou moeten zijn dat de Nederlandse zenders anders uitzenden dan TVV zenders.

 

Antenne TV in Belgie gebruikt denk ik geen HVEC, als ik kijk dat TV Vlaanderen op haar website zegt dat TV's van 2015 met DVB-T2 tuner geschikt zijn. Voor zover ik weet gebben alleen 4K modellen HVEC aan boord.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,558 posts

+496
Excellent

Posted 7 March 2019 - 12:45

Staat de resolutie op 1280x720p? Dacht dat totaaltv vermelde dat het de eerste provider was met 1080p standaard (waar eigenlijk tov 720p of 1080i 2x zoveel bandbreedte voor nodig is..

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 7 March 2019 - 20:05

Ja ik hoor ook overal dat ze "UHD" doen: 1080p50. Ik zeg UHD omdat volgens de EBU en gerelateerde organisatie (ben de naam even kwijt) 1080i50 de hoogste HD resolutie is en 1080p50 de laagste UHD resolutie. Toppunt van verwarring natuurlijk, al was het alleen maar omdat elke HD ontvanger die na samen met de VU+Solo2 uitkwam of daarna, gewoon 1080p50 kan weergeven. Lang leve de marketing.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #10 GensNet

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 9 March 2019 - 21:03

Heeft het niet met de tunerkaart van dvb-t2 te maken? Is die niet aan te passen met H.265/HVEC? Met dvb-s krijg ik op Zee One HD 1440 x 1080 resolutie.



Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #11 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 10 March 2019 - 08:02

Ter aanvulling in een STB ondersteund de SoC een codec of niet.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #12 zeeteefje

  • Senior Member
  • 1,400 posts

+22
Neutral

Posted 10 March 2019 - 11:34

Heeft het niet met de tunerkaart van dvb-t2 te maken? Is die niet aan te passen met H.265/HVEC? Met dvb-s krijg ik op Zee One HD 1440 x 1080 resolutie.

 

De tuner moet DVB-T2 aankunnen en de decoder moet H265 doen. Je kunt in theorie dus wel een DVB-T2 tuner toevoegen, maar aangezien in H265 wordt uitgezonden schiet je daar niks mee op.



Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,354 posts

+749
Excellent

Posted 10 March 2019 - 12:08

Technisch gezien niet helemaal waar: je kunt het streamen naar een device die het wel kan verwerken. Maar de box zelf kan er niks mee, inderdaad.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #14 GensNet

  • Senior Member
  • 29 posts

0
Neutral

Posted 10 March 2019 - 13:55

Dat de ontvanger- een Duo2- er zelf niets mee kan, klinkt logisch. Er zit overigens een dvb-t2 tunerkaart in. De tunerkaart kan dus dvb-t2 aan. Geeft alleen signaal en alleen maar geluid. Alleen het beeld blijft pikzwart. Maar dat is nu het mooie van die ontvangers dat je de desbetreffende tunerkaart kunt programmeren om de ontvanger enigszins te "misleiden" om H265 te kunnen verwerken......

 

Er moeten toch méér mensen met hetzelfde probleem zitten......?



Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #15 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,613 posts

+248
Excellent

Posted 10 March 2019 - 14:34

Dat de ontvanger- een Duo2- er zelf niets mee kan, klinkt logisch. Er zit overigens een dvb-t2 tunerkaart in. De tunerkaart kan dus dvb-t2 aan. Geeft alleen signaal en alleen maar geluid. Alleen het beeld blijft pikzwart. Maar dat is nu het mooie van die ontvangers dat je de desbetreffende tunerkaart kunt programmeren om de ontvanger enigszins te "misleiden" om H265 te kunnen verwerken......

 

Er moeten toch méér mensen met hetzelfde probleem zitten......?

Je kunt er de meest exotische kaart insteken die je wel, alleen zal de data welke uit de tuner komt ook verwerkt moeten door de demuxers in de SoC, als die dat niet ondersteunt valt er niets te misleiden.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #16 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 10 March 2019 - 16:18

Het staat al een paar keer hierboven uitgelegd, maar het beeld blijft zwart, omdat jou dvb-t2 tunerkaart wel het signaal van het desbetreffende kanaal doorgeeft aan de rest van de hardware van de Duo2, alleen de "microcontroller" (SoC = Silicon on Chip) kan er niks mee, omdat de betreffende codec (HEVC) om er verder mee te gaan simpelweg niet in de Duo2 zit en je kunt deze ook niet toevoegen, zoals dat wel bij een PC kan. Kortom er is geen mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen, omdat de benodigde codec af fabriek niet in de chip van de Duo2 zit.


Edited by 40H3X, 10 March 2019 - 17:58.

Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #17 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,988 posts

+491
Excellent

Posted 11 March 2019 - 19:00

En dan gaan we maar weer eens het verhaaltje afdraaien dat set-top-boxen alleen een CPU hebben voor de user interface. Daarvoor is die ruimschoots voldoende. Maar je kunt er geen software codecs mee draaien. Dat is helemaal niet nodig omdat de SoC decoders in hardware heeft die dat met heel weinig stroomverbruik kunnen zonder de CPU te belasten. Nadeel is dat je vast zit aan de codecs waar de SoC mee geleverd is, je kunt dus NIET later nog codecs toevoegen (zoals HEVC).


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #18 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 2,870 posts

+62
Good

Posted 11 March 2019 - 21:21

Al met al neem een KPN kastje.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.0. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #19 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,729 posts

+184
Excellent

Posted 12 March 2019 - 15:36

Niet dus; met zo'n kastje kan je niet eens opnemen....

Re: Terrestrial T2 met de VU+ Duo2 #20 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 2,870 posts

+62
Good

Posted 12 March 2019 - 17:41

Niet dus; met zo'n kastje kan je niet eens opnemen....

Ik heb deze alleen boven op de slaapkamer van de dochter,en die is er wel blij mee. Maar ik snap jou mening wel.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.0. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users