Jump to content


Photo

Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Niceguy

  • Senior Member
  • 162 posts

0
Neutral

Posted 7 March 2019 - 18:59

Goedenavond,

Gebruik de overscan wizard op Pli 6.2 op een Vu Sole se... 

Ik heb hem 6 keer achter elkaar uitgevoerd maar hij komt iedere keer weer net zo klein terug en niet zoals ik hem net daarvoor ingesteld had?

 

Doe ik iets fout? 

TV staat "VAST" 

 



Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,791 posts

+487
Excellent

Posted 7 March 2019 - 19:01

Eigenlijk moet je je tv goed instellen ;)... maar hij hoort het wel te onthouden

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,178 posts

+729
Excellent

Posted 7 March 2019 - 19:39

Box niet netjes afgesloten maar bot uitgezet, zodat de wijziging niet wordt opgeslagen?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,791 posts

+487
Excellent

Posted 7 March 2019 - 19:43

Misschien dan eens een save() toevoegen bij de overscan wizard?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,178 posts

+729
Excellent

Posted 7 March 2019 - 19:51

Dat zullen we toch eerst moeten weten of dat ook de oorzaak is, wellicht zit die save er al wel...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), VU+Zero, Amiko Viper 2TC, Zgemma H3.2TC, Zgemma H6

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,791 posts

+487
Excellent

Posted 7 March 2019 - 21:42

Idd

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #7 Niceguy

  • Senior Member
  • 162 posts

0
Neutral

Posted 7 March 2019 - 23:59

Hoe kan ik helpen en nee de box is niet bot uitgezet...

Met de TV staat vast bedoel ik dat de TV op 16:9 vast staat ingesteld en er geen pan/scan in de TV active is dus dat de TV dat niet zelf kan aanpassen.

 

In dit geval heb ik na het met OK afsluiten van de overscan wizard... terug in het menu de overscan wizard weer geopend en kon dan weer opnieuw beginnen... en dat lijkt te werken maar wordt ogenschijnlijk niet onthouden....


Edited by Niceguy, 7 March 2019 - 23:59.


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #8 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,791 posts

+487
Excellent

Posted 8 March 2019 - 08:18

Na het instellen een enigma herstart doen... dat forceerde het bewaren.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #9 Niceguy

  • Senior Member
  • 162 posts

0
Neutral

Posted 8 March 2019 - 08:30

Hee dat ken ik nog van Microsoft... herstarten... is nu naar Linux gekomen dus...  ;)  :rolleyes:

 

Maar zal het proberen, kan wel even duren voor ik kan terugmelden is bij een dame van 80 die ik af en toe help als ze de instellingen heeft "aangepast" ....



Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #10 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 44,821 posts

+489
Excellent

Posted 8 March 2019 - 16:13

Heeft niet echt heel veel met Linux te maken....


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #11 ims

  • PLi® Core member
  • 10,635 posts

+164
Excellent

Posted 8 March 2019 - 16:44

Would be better rename it from 'Overscan Wizard' to 'Overscan check' or 'Overscan Test', imho. 'Wizard' evokes some setting up and many users then expect TV setup via box.


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #12 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,791 posts

+487
Excellent

Posted 8 March 2019 - 16:46

Why... as it is included in the wizard? You have a point but I think renaming it now is more confusing.

Edited by littlesat, 8 March 2019 - 16:47.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #13 ims

  • PLi® Core member
  • 10,635 posts

+164
Excellent

Posted 8 March 2019 - 17:01

Because it is as 'Overscan wizard' presented in Audio/Video submenu.

 
 
 


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #14 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 10,410 posts

+245
Excellent

Posted 9 March 2019 - 14:40

I agree with Ims, 'Overscan wizard' might give people a wrong idea about what it really does...


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Overscan wizard slaat settings niet op? Pli6.2 VUSlolo se #15 littlesat

  • PLi® Core member
  • 46,791 posts

+487
Excellent

Posted 9 March 2019 - 19:42

The just rename it in overscan check.... actually it is still the osd position plugin ;)

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users