Jump to content


Photo

Mounten hdd Formuler F4 Turbo


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 mediaworkx

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 14 March 2019 - 08:54

Iemand een tip om een externe 2.5 inch gemount te krijgen met Openpli 7?

Sinds de nieuwe release krijg ik geen enkele hdd meer actief op de box waar die voorheen wel liep.
USB stick wordt wel herkend.
Verschillende hdd geprobeerd, zonder resultaat.

Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,361 posts

+750
Excellent

Posted 14 March 2019 - 10:45

Ik neem aan dat die disk in een USB enclosure zit?

 

En hoe constateer je dat hij "niet actief" is?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #3 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 14 March 2019 - 13:16

Ik ga er even vanuit dat het een USB enclosure is, het enige wat ik kan bedenken is dat het een vermogen kwestie.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,361 posts

+750
Excellent

Posted 14 March 2019 - 14:13

Of het feit dat hij op /media/usb of /media/sdc1 wordt gemount, en de TS verwacht dat hij als /media/hdd gemount wordt, en derhalve scheef zit te kijken. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #5 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,044 posts

+108
Excellent

Posted 14 March 2019 - 18:05

...daar had ik niet aan gedacht, maar dat kan ook nog ;)


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #6 mediaworkx

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 15 March 2019 - 21:05

Ik heb idd een kant en klare externe 2.5 inch HDD aangesloten.

Krijg die niet werkend op de Formuler terwijl deze voorheen wel werkte.

Normaal krijg je dan ook de HDD te zien om deze bijv. te formatteren.

Is echter niet zichtbaar.



Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,361 posts

+750
Excellent

Posted 16 March 2019 - 11:44

Waar zichtbaar? Waar kijk je? Wat verwacht je?

 

Een extern USB toestel (of dat nu een disk of een stick is) wordt niet op /media/hdd gemount, en is dus ook niet zichtbaar als harddisk.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,197 posts

+167
Excellent

Posted 16 March 2019 - 12:27

Ik neem aan dat hij zoiets bedoelt. ;)

 

Attached File  harddisk.PNG   427.55KB   1 downloads

 

Hier staat een interne harddisk, een externe USB harddisk en een GB USB stick.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,361 posts

+750
Excellent

Posted 16 March 2019 - 13:02

Ik neem aan van niet. Ik neem aan dat hij naar de standaard lokatie (/media/hdd) in de file browser zit te kijken, en daar zit een externe disk helemaal niet. En dus zie je niks.

 

Maar we zullen wachten op de TS... ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #10 mediaworkx

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 18 March 2019 - 16:20

Precies zoals Frenske zegt. Bij systeem kwam voorheen altijd het item harde schijf te staan. Ik kan namelijk geen opname locatie selecteren omdat de schijf niet zichtbaar is.

Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #11 mediaworkx

  • Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 18 March 2019 - 16:38

Ik heb net nog even gezocht in het Engelse forum en blijkt een topic van te bestaan.

https://forums.openp...sb-hdd-problem/

Re: Mounten hdd Formuler F4 Turbo #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,361 posts

+750
Excellent

Posted 18 March 2019 - 18:55

Als het dat probleem is, dan moet de disk tevoorschijn komen bij losloppelen en weer aankoppelen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users