Jump to content


Photo

Constant zwarte blokken in het scherm HD51.


  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 2,878 posts

+62
Good

Posted 16 March 2019 - 17:10

Ik heb regelmatig zwarte blokken of verschuiving in het beeld, hebben hier meer mensen last van? Het is op alle zenders van CDS, en ook op Ziggo.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.0. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #2 bril

  • Senior Member
  • 197 posts

+2
Neutral

Posted 16 March 2019 - 20:10

Nee heb hier geen last van. Laatste Openpli 7.

Verstuurd vanaf mijn MI PAD 4 met Tapatalk

Mut@ntHD51 STB 4K 2x,  Openpli 6.2 release  , 60 cm schotel 2x duo-lnb, 19.2/23.5 vaste opstelling, Panasonic TXL55DT50E


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #3 Gman2oo6

  • Senior Member
  • 316 posts

+4
Neutral

Posted 16 March 2019 - 22:39

dit misschien een oorzaak ?

 

https://www.totaaltv...canal-digitaal/

of deze

https://www.totaaltv...nal-digitaal-1/


Happy with my (sec) ET9500 ET10000 and PLI 7.0 

I'm honorary banned member at sat4all :-)


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #4 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+18
Neutral

Posted 16 March 2019 - 22:51

Dat zal het vast niet zijn want bij Ziggo (dvb-c) heeft hij er ook last van.



Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #5 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,015 posts

+25
Good

Posted 16 March 2019 - 22:58

Hier ook geen probleem met Canal Digitaal, TV Vlaanderen of Ziggo... Dreambox 8000, Dreambox 525, VU+ Zero 4K
VU+ Solo SE v2 Optus NZ

Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #6 WTE

  • Senior Member
  • 656 posts

+30
Good

Posted 17 March 2019 - 00:19

Ik heb regelmatig zwarte blokken of verschuiving in het beeld, hebben hier meer mensen last van? Het is op alle zenders van CDS, en ook op Ziggo.

 

Zwarte blokken of zijn het balken over de hele scherm zoals 4:3 in 16:9 en 21:9 in 16:9 formaten. Kan je volgende keer een screenshot via openwebif van maken?

 

Misschien doet je TV aspect ratio aanpassen zet dit op 16:9 dat zou volgens mij altijd goed moeten zijn.


Mut@nt HD51 STB 4K

   :rolleyes:                :rolleyes:


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #7 Youto

  • Senior Member
  • 42 posts

0
Neutral

Posted 17 March 2019 - 05:04

Loui, wat jij hier aankaart gebeurd bij mij ook. Ik heb ook een HD51, maar ook een hd2400 en bij die gebeurd het ook. Al geruime tijd heb ik vierkante blokken van ongeveer 5 bij 5 centimeter. En wat ook regelmatig gebeurd is dat de onderste helft van het beeld blokvorming vertoond en naar links en/of rechts beweegt. Na een paar seconden is dit weer weg. Het zal waarschijnlijk toeval zijn maar nu ik er over nadenk gebeurd dit sinds ik pli7 heb geïnstalleerd. Ik zeg niet dat het hierdoor komt maar toevallig is het wel.

Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #8 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 2,878 posts

+62
Good

Posted 17 March 2019 - 10:17

 

Ik heb regelmatig zwarte blokken of verschuiving in het beeld, hebben hier meer mensen last van? Het is op alle zenders van CDS, en ook op Ziggo.

 

Zwarte blokken of zijn het balken over de hele scherm zoals 4:3 in 16:9 en 21:9 in 16:9 formaten. Kan je volgende keer een screenshot via openwebif van maken?

 

Misschien doet je TV aspect ratio aanpassen zet dit op 16:9 dat zou volgens mij altijd goed moeten zijn.

 

Nee dat is het niet, het lijkt of het beeld soms wil synchroniseren soms negatief zwart beeld en dan allemaal in kleine blokjes meestal de onderste helft van het beeld. Soms gaat het uren goed, maar het komt ook voor dat dit om de paar minuten gebeurd. Een hele lange tijd heb ik dit niet gehad maar sinds vorige week begon het gewoon spontaan.


Edited by Loui (PD1LOI), 17 March 2019 - 10:19.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli v7.0. 

Bereikbaar op BM 204 NL-DMR


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,579 posts

+497
Excellent

Posted 17 March 2019 - 10:31

Kan idd zijn dar je tv het doet en af en toe de aspect ratio omschakeld...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #10 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+18
Neutral

Posted 17 March 2019 - 11:01

 

Nee dat is het niet, het lijkt of het beeld soms wil synchroniseren soms negatief zwart beeld en dan allemaal in kleine blokjes meestal de onderste helft van het beeld. Soms gaat het uren goed, maar het komt ook voor dat dit om de paar minuten gebeurd. Een hele lange tijd heb ik dit niet gehad maar sinds vorige week begon het gewoon spontaan.

 

Zit er soms een zendamateur in je buurt die rfi ''inspraak'' bij je geeft. :lol:  :lol:


Edited by Sagitarius, 17 March 2019 - 11:03.


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #11 GvdP

  • Senior Member
  • 422 posts

+3
Neutral

Posted 17 March 2019 - 12:46

Dan heb die er een flinke eindtrap achter en/of de zaakjes niet op orde.
Beetje zendamateur veroorzaakt geen storing

Edited by GvdP, 17 March 2019 - 12:47.


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #12 Sagitarius

  • Senior Member
  • 1,678 posts

+18
Neutral

Posted 17 March 2019 - 13:13

Dan heb die er een flinke eindtrap achter en/of de zaakjes niet op orde.
Beetje zendamateur veroorzaakt geen storing

Als je nu eens naar zijn call sign PD1LOI kijkt snap je misschien mijn opmerking die ik als mede gelicenseerd ''zendeling'' deed....... ;)

En een beetje zendamateur veroorzaakt juist wel storing, een teken dat je voldoende zend vermogen achter de hand hebt


Edited by Sagitarius, 17 March 2019 - 13:16.


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #13 GvdP

  • Senior Member
  • 422 posts

+3
Neutral

Posted 17 March 2019 - 13:51

Wat jij wil.

Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #14 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,402 posts

+751
Excellent

Posted 17 March 2019 - 14:27

Als je nu eens naar zijn call sign PD1LOI kijkt snap je misschien mijn opmerking die ik als mede gelicenseerd ''zendeling'' deed....... ;)

 

En een beetje zendamateur veroorzaakt juist wel storing, een teken dat je voldoende zend vermogen achter de hand hebt

 

Lol, ik had vroegah een 27mc bak met dikke kachel uit de US  en 14m antenne in de tuin. Als ik de knop op de mic indrukte viel bij de buren de TV weg... :)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #15 hro

  • Senior Member
  • 1,633 posts

+513
Excellent

Posted 17 March 2019 - 14:39

Probleem niet herkend op HD51.

 

Had wel een lijntje bovenin op sommige zenders, zoals BVN.

Contact gehad met Philips. Deze suggereerde de instelling externe ontvanger aan te passen.

 

HD51 stond op UHD, verzet naar 1080p en probleem weg.

 

Mogelijk ook voor anderen een tip/oplossing.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #16 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,204 posts

+167
Excellent

Posted 17 March 2019 - 14:40

@Hro
Daar is een instelling voor Hans. Verberg de flikkerende lijn voor die zender. ;)
Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.

Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #17 hro

  • Senior Member
  • 1,633 posts

+513
Excellent

Posted 17 March 2019 - 15:14

Waar te vinden Frenske?

 

Wizard met de vier pijlen staat goed.


Mutant HD51 via Wave T55 (5 lnb's: 9/13/19/23/28 oost) + Edision Mio 4K via Triax 1,2 meter met usals disecq.


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #18 littlesat

  • PLi® Core member
  • 47,579 posts

+497
Excellent

Posted 17 March 2019 - 15:19

Met mijn 27 mc bak vroeger had ik dat ook en al met 1/2 wat bij een buurman die er een antenne versterker tussen gezet had die overstuurd raakte... antenne versterker weg, wat hem verraste want het beeld was nog net zo goed... opgelost! Hij had gewoon iets onnodigs ertussen ;) het was zelfs zo dat hij zonder die versterker beter beeld op de duitsers has en de waloon kon ontvangen omdat gewoon Nederland 1 die hier op vhf Kanaal 5 zat de hele boel ook al overstuurde.

Edited by littlesat, 17 March 2019 - 15:22.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #19 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,402 posts

+751
Excellent

Posted 17 March 2019 - 15:26

Ik had regelmatig Brazillianen en trukkers in de US aan de lijn. ;)


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Constant zwarte blokken in het scherm HD51. #20 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 21,204 posts

+167
Excellent

Posted 17 March 2019 - 16:05

Waar te vinden Frenske?
 
Wizard met de vier pijlen staat goed.


- Open de zenderlijst.
- Ga op de gewenste zender staan en druk Menu.
- Zie foto.

Attached Files


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Een Dreambox DM 800-SE Verder nog een een VU+ duo met 500Gb harddisk + een VU+ Uno. + ook nog een Xtrend ET4000 en een Vu+ Zero erbij. Inmiddels heb ik ook nog een VU+ Duo2 erbij, een Vu+ Solo 4K, een Formuler F4, Xtrend ET10000, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en nog het e.e.a.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P met tweemaal 2 Tb harddisks.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users