Jump to content


Photo

HDMI-CEC


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 ekke201

  • New Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 25 March 2019 - 19:53

Update today openpli 7 online to latest version
After update my bravia sync do not recognise my vu+ solo 2 box?

Is it possible to reset HDMI-CEC?
Any tips how I can get it to work?

Re: HDMI-CEC #2 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,471 posts

+151
Excellent

Posted 25 March 2019 - 20:08

Did you check in the menu that HDMI-CEC is still enable in yout Solo2?

 

Menu > Parameters > System > Audio / Video > HDMI CEC


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: HDMI-CEC #3 ekke201

  • New Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 25 March 2019 - 20:14

Yes it is
It is soo strange

Re: HDMI-CEC #4 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,471 posts

+151
Excellent

Posted 25 March 2019 - 20:24

Power off everything, but really remove the plug. Wait and connect the plug again.

NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: HDMI-CEC #5 ekke201

  • New Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 25 March 2019 - 22:44

Arghh
Did not work
Do I really need to reflash the box

Re: HDMI-CEC #6 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,471 posts

+151
Excellent

Posted 26 March 2019 - 20:41

Try to disable the Bravia Sync.

Disconnect the HDMI cable.

Power off the TV.

Plug the HDMI cable in.

Turn on TV.

Enable Bravia Sync.

 

If this still doesn't work, and you are sure that HDMI-CEC is enable on your STB then you should try a new flash.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: HDMI-CEC #7 ekke201

  • New Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 28 March 2019 - 16:53

Thanks
Will try that
I looks like I have a fixed adress 0.0.0.0 when I open hdmi-cec

Re: HDMI-CEC #8 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,471 posts

+151
Excellent

Posted 28 March 2019 - 22:36

This is not correct the HDMI numbering start from 1 so press the blue button and you will get a new address.

If your STB is connected directly to the HDMI1 of you TV the address should be: 1.0.0.0


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users