Jump to content


Photo

soundbar op XTrend box via optische aansluiting


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 ptkoning

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 5 April 2019 - 16:03

Iemand enig idee of het mogelijk is de Trend box te koppelen op een soundbar?

Allebei hebben ze een optische aansluiting dus praktisch moet dat volgens mij mogelijk zijn?

 

Maar dan?

Ik gebruik pil 7

Op de soundbar moet ik naar de optische ingang schakelen maar wat moet ik aanzetten in de setup van pil 7?

 

Graag jullie hulp aub



Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #2 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 5 April 2019 - 16:04

Niks.

 

Op de box zijn alle outputs simultaan actief, en kunnen niet aan- of afgeschakeld worden.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #3 ptkoning

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 5 April 2019 - 16:10

Het geluid van de box is dus optisch altijd doorgeschakeld naar de soundbar?



Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #4 cobus

  • Senior Member
  • 3,693 posts

+47
Good

Posted 5 April 2019 - 16:38

Yep heb het hier ook op een sonos eerst met de Et10k en nu de vu uno 4k.

Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

XTREND ET10K 1x DVB C/T2

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 5 April 2019 - 16:55

Het geluid van de box is dus optisch altijd doorgeschakeld naar de soundbar?

 

Correct.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #6 ptkoning

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 6 April 2019 - 08:45

En moet je dan het geluid uitschakelen in het menu van de TV of gaat dit proces geheel vanzelf.

Ik krijg geen geluid uit de soundbar via de optische verbinding met de box met pil 7.

 

Iemand nog een tip?



Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #7 oebele

  • Senior Member
  • 42 posts

0
Neutral

Posted 6 April 2019 - 09:30

Het geheel is in mijn optiek helemaal afhankelijk van de config, ben hier ook aan het stoeien met een uno 4k se, jbl soundbar en sony tv; 

zou eigenlijk ook alleen geluid via soundbar kunnen willen doen zonder tv aan maar heb dan last van hickups alsof tv toch nog zo af en toe signaaltje via de hmdi-arc stuurt...

 

mijn setup: uno4kse naar hdmi 1 poort op soundbar

hdmi3-arc van soundbar naar hdmi-arc van tv

ook optisch van uno4kse naar soundbar (op deze koppeling te kunnen testen) ...

de hickups blijven.

 

maar nu wel zo voor elkaar dat met aanzetten uno4kse ook tv aan gaat en met uitzetten uno4kse ook tv uit gaat ; als ik tv uitzet gaat uno4kse niet uit (dit is ook mijn gewenst gedrag)

 

Maar hangt dus ook af van mogelijkheden/doorschakel mogelijkheden van de soundbar.

in principe zou je optisch van je xtrend box rechtstreeks naar optische ingang soundbar moeten kunnen schakelen en dan op soundbar de input optisch moeten kunnen kiezen...

 

Groeten,

oebele



Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #8 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,721 posts

+183
Excellent

Posted 6 April 2019 - 09:51

En moet je dan het geluid uitschakelen in het menu van de TV of gaat dit proces geheel vanzelf.
Ik krijg geen geluid uit de soundbar via de optische verbinding met de box met pil 7.
 
Iemand nog een tip?

Wellicht geeft de box Dolby uit en kan de soundbar dat niet aan? Even proberen door downmix aan te zetten.
In het menu van de TV kan je meestal aangeven dat de luidsprekers van de TV niet gebruikt worden.

Anders is HDMI ook een optie (zoals oebele ook al aangaf).

Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 45,720 posts

+737
Excellent

Posted 6 April 2019 - 11:15

Mijn VU Duo 4K hangt met optical vast aan mijn Pioneer AV amp (die is nog van ver voor de HDMI), maar doet wel Dolby en DTS, 

 

En zoals gezegd, audio staat altijd op alle outputs, dus zoals Rob hierboven opmerkt moet je de TV als monitor inzetten, dan wel het volume op 0 zetten als de TV die optie niet heeft.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.2TC ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #10 ptkoning

  • Member
  • 6 posts

0
Neutral

Posted 6 April 2019 - 16:17

Ik ga nog eens even stoeien dit weekend, bedankt voor alle tips.



Re: soundbar op XTrend box via optische aansluiting #11 pluizebol

  • Senior Member
  • 621 posts

+6
Neutral

Posted 6 April 2019 - 17:09

Mijn config bestaat uit :

ET8000 Box

Samsung TV

Canton DM55 soundbar

Logitech Harmony One AB

 

De Logitech AB kent en vervangt de AB van alle apparaten en je kunt er precies mee bepalen wie wat doet zoals

- de TV is voor beeld (zijn geluid staat uit)

- de soundbar is voor geluid (ook wanneer de tv uitstaat)

 

Ik gebruik een optisch kabeltje tussen mijn ET8000 en mijn soundbar voor geluid (TV mode en PCM geluid).

Werkt perfect bij mij


Edited by pluizebol, 6 April 2019 - 17:11.

XTrend ET8000 (2xS2 - 1xT2) / OpenPLi 6.1 /  Windows 10 Home Edition 64bits / Citroën C5 II hydractive III+

La Douce France





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users