Jump to content


Photo

Crash when rewinding video.


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 7 April 2019 - 11:07

Openply-homebuild.Any video file is played I press the 1 or 3 button to rewind,immediately crash.There are no problems on the video files recorded by the receiver.There is no Serviceviceapp installed.Gstreamer develop master branch.

 

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/enigma2/python/Components/ActionMap.py", line 64, in action
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 601, in keyNumberGlobal
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 289, in openWithCallback
    dlg = self.open(screen, *arguments, **kwargs)
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 299, in open
    dlg = self.current_dialog = self.instantiateDialog(screen, *arguments, **kwargs)
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 242, in instantiateDialog
    return self.doInstantiateDialog(screen, arguments, kwargs, self.desktop)
  File "/usr/lib/enigma2/python/mytest.py", line 259, in doInstantiateDialog
    dlg = screen(self, *arguments, **kwargs)
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 540, in __init__
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 503, in handleServiceName
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 626, in searchNumber
  File "/usr/lib/enigma2/python/Screens/InfoBarGenerics.py", line 612, in searchNumberHelper
ValueError: invalid null reference in method 'iServiceHandlerPtr_list', argument 2 of type 'eServiceReference const &'

 

And debug log:

playing 4097:0:0:0:0:0:0:0:0:0:/hdd/movie/Фиалка алая - Евгений  Коновалов NEW 2018.mp4
[eFilePushThread] stopping thread
[eFilePushThread] wait for driver eof aborted by signal
[eFilePushThread] STOP
[eDVBServicePlay] timeshift
[eTSMPEGDecoder] decoder state: play, vpid=ffffffff, apid=ffffffff
[eDVBVideo0] DEMUX_STOP  ok
[eDVBVideo0] VIDEO_STOP ok
[eDVBVideo0] destroy
[eDVBAudio0] AUDIO_STOP ok
[eDVBAudio0] DEMUX_STOP ok
[eDVBAudio0] AUDIO_CONTINUE ok
[eDVBAudio0] destroy
[eServiceFactoryMP3] **** dvb_audiosink created ***
[eServiceFactoryMP3] **** dvb_videosink created ***
[eServiceFactoryMP3] **** dvb_subsink created ***
[eServiceFactoryMP3] ****new play service total services played is 1****
[eServiceMP3] construct!
[eServiceMP3] playbin uri=file:///hdd/movie/%D0%A4%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%20%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%8F%20-%20%D0%95%D0%B2%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B9%20%20%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B2%20NEW%202018.mp4
[eServiceMP3] *** starting pipeline ****
[eServiceMP3] ****STATE TRANSITION NULL -> READY ****
[eServiceMP3] PLAYBIN WITH BLOCK READY TO PAUSED state:PAUSED pending:VOID_PENDING ret:SUCCESS
[eServiceMP3] ****STATE TRANSITION READY -> PAUSED ****
[eServiceMP3] pause(ePtr<iPauseableService> &ptr)
resolved to PLAY
[eServiceMP3] trickSeek no need to unpause!
new service started! trying to download cuts!
RemovePopup, id = ZapError
[eServiceMP3] loading cuesheet
[eServiceMP3] cutfile not found!
[eServiceMP3] ** START USE LAST SEEK TIMER
[eServiceMP3] PLAYBIN WITH BLOCK PLAYSTART state:PLAYING pending:VOID_PENDING ret:SUCCESS
[eServiceMP3] GST_MESSAGE_ASYNC_DONE before evUpdatedInfo
[eServiceMP3] ****STATE TRANSITION PAUSED -> PLAYING ****
action: seekdef:6
 
(enigma2:7127): GLib-GObject-WARNING **: ../../glib-2.52.3/gobject/gtype.c:4265: type id '0' is invalid
 
(enigma2:7127): GLib-GObject-WARNING **: can't peek value table for type '<invalid>' which is not currently referenced
Backtrace:
/usr/bin/enigma2(_Z17handleFatalSignaliP9siginfo_tPv) [0x73008]
/lib/libc.so.6(__default_rt_sa_restorer) [0xB6263B10]
-------FATAL SIGNAL
[gRC] main thread is non-idle! display spinner!
Killed


Re: Crash when rewinding video. #2 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 3,261 posts

+142
Excellent

Posted 8 April 2019 - 07:55

This is probably related to this change:

 

https://forums.openp...eg2-recordings/

 

So you should perhaps put your crash log there, to continue the rewind discussion in the same thread.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
Octagon SF4008 / Amiko Viper Combo / Zgemma H7C

Re: Crash when rewinding video. #3 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 4,982 posts

+233
Excellent

Posted 8 April 2019 - 11:36

I don’t think they are related. Here it’s regarding playback of mp4 file. Other thread is about playback of a recording. Here it’s a crash and in other thread it’s an infinite loop.
Also code is afaik different.

@foxbob: Does it also happen with release image?
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Crash when rewinding video. #4 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 8 April 2019 - 12:53

Openpli-develop-homebuild.This happens with any mkv, mp4, avi image.In any plugin using gstreamer to play the same problem - green screen.There are no problems with .ts files.Using exteplayer3 does not have this problem.



Re: Crash when rewinding video. #5 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 8 April 2019 - 13:21

This is very interesting.Collected on the master branch with the same gstreamer, there are no errors anywhere.



Re: Crash when rewinding video. #6 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 4,982 posts

+233
Excellent

Posted 8 April 2019 - 16:30

There is no master branch: https://github.com/O...e-core/branches

 

As you don't write which box you use and whether it also happens with release image, we cannot help.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Crash when rewinding video. #7 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 8 April 2019 - 17:19

I'm sorry. ET11000 4K, rocko branch openembedded,enigma2-develop.



Re: Crash when rewinding video. #8 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 4,982 posts

+233
Excellent

Posted 8 April 2019 - 17:28

This is very interesting.Collected on the master branch with the same gstreamer, there are no errors anywhere.

 

And which oe and e2 branch did you use here?


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Crash when rewinding video. #9 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 8 April 2019 - 17:51

master branch openembedded,enigma2-develop.



Re: Crash when rewinding video. #10 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 4,982 posts

+233
Excellent

Posted 8 April 2019 - 17:59

And how do you do that?

Do you use develop branch from this build environment (https://github.com/O...openpli-oe-core) and then replace openembedded, bitbake and meta-openembedded with master branch?

I would bet that won't work without many many changes.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Crash when rewinding video. #11 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 8 April 2019 - 18:15

Yes you are right,that's how I do it.I didn’t compile on the pyro branch,I collect it on the rocko branch.I collected it on the sumo branch,but the branch isn’t developing now.I try to collect on the master branch. I’m not working only for exteplayer3 and e2iplayer on the master branch, and everything else works.



Re: Crash when rewinding video. #12 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 4,982 posts

+233
Excellent

Posted 8 April 2019 - 19:05

Sorry, I can't help you. I don't know how you create your images and I cannot reproduce the problem. With current develop image on a quad4k I have no problems with skipping with 1 and 3 buttons. It works properly without crash.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: Crash when rewinding video. #13 foxbob

  • Senior Member
  • 255 posts

+9
Neutral

Posted 13 April 2019 - 21:46

The problem was in commit gstreamer and thank you very much @Beeker in solving this problem.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users